sunnuntai 1. toukokuuta 2016

MEILLE SYÖMÄÄN?

Hyvää Vappua! Tuntuu uskomattomalta, että on jo toukokuu! Eilen Kotkassa tuli vettä lähes tauotta ja hymähtelin lehtien vappusäähehkutuksille. Tänään on onneksi meitäkin hellitty auringolla. Tuli pestyä auto ja istuttua hetki etuterassilla nautiskelemassa päivän lämmöstä. Muutoin olin tiiviisti keittiössä kokkaamassa. Oli meidän vuoro järjestää sunnuntailounas. Mies täyttää lähipäivinä vuosia, joten tuli syntymäpäivätkin juhlittua ikään kuin samalla kattauksella.





Löytyi ihania pieniä paprikoita, joista oli kiva tehdä värikkäät täytetyt paprikat. Näiden kanssa täytyy ehdottomasti syödä turkkilaista yugurttia!



Kevät etenee. Viinimarjapuskat pukkaa vihreää. On sellainen odottava tunne. Pihalla näytti tänään tältä:


Huomatkaa raparperi tuolla kulmalaatikossa. Se kasvaa ihan innoissaan.


Kuvasin myös maisemat talon toiselta puolelta. Hetki saadaan vielä nauttia merinäköalasta, mutta kohta on ikkunan takana jo vihreä verho.


Kotikatu. Tuo oikealle menevä hiekkatie vie uimakalliolle. Siitä juostaan saunasta uimaan. Eikä matka ole pitkä.


Haluaisitkohan tulla meille syömään? Olemme aikeissa osallistua ravintolapäivään 21.5.2016. Meidän kodista tulee ravintola, jossa Suomi kohtaa Turkin ja Filippiinit. Lyön kattilat yhteen tuon mieheni siskon miehen kanssa. Minä kokkaan turkkilaisin vivahtein sen alkuruokaosaston ja hän hoitelee filippiiniläisittäin pääruokapuolen. Kakkuosiossa taitaa pyöriä minun ja esikoisen suomalaiset jauhopeukalot.

Ruokalista tulee näyttämään jokseenkin tältä:

Vihersalaatti
Fetasalaatti
Turkkilainen perunasalaatti
Munakoisosalaatti
Hummus
Şakşuka (munakoiso-tomaatti-paprikameze)
Yugurttinen porkkanameze
Kısır (Bulgursalaatti)

Leipä

***********
Kasvisnuudelit
Possutikut
Riisi
Kevätrullat makeassa chilikastikkeessa

************

Kahvi ja kakut

Ravintolamme on auki klo. 13-18. Jatkoaikaakin on mahdollista pyynnöstä järjestää:). Ruoka on 
10€ /hlö ja kahvi ja kakkuosasto 5€/hlö (ruokailijoille 2€). Olisi hauskaa, jos pääsisit tulemaan. Jotta osaisimme yhtään arpoa oikeaan tarvitsemiamme ruokamääriä, olisi mukavaa, jos ilmoittaisit etukäteen tulostasi. Kuinka monta teitä on ja mihin aikaan luulisit teidän olevan täällä. Osoitetietoja ym. lisätietoa voi kysäistä sähköpostilla osoitteesta paluumuuttajatar@gmail.com

Olisi mukava nähdä sinut meillä. Hyvä ruoka, parempi mieli. 
TERVETULOA!

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kotkassa on selkeästi pidemmällä kevät kuin Tampereella. Tämä on ehkä hienointa aikaa vuodesta kun odottaa kesää ja luonnon heräämistä, tälläistä ei koe Turkissa....kesä tulee nappia painamalla :D

Anonyymi kirjoitti...

Tulisin juosten maistelemaan menuanne ellen asuisi Kainuussa asti :D

Ihanan keväistä ja kaunista siellä!
Seija

Pepi kirjoitti...

Voi kun olis ihana tulla syömään, mutta ei nyt ehkä ihan puoli päivää suuntaansa bussissa houkuttele 😉 -ruokalista olis kyllä houkutteleva!

Mutta nyt ikkunanpokan tilanne tarkastamaan, toivottavasti lasia mittailemaan...ja sitten Lillaan pikapikaa!!

Carola Lehtonen kirjoitti...

Ihanaa olisi tulla, kyllä maistuisi, mutta matkaa on valitettavasti liikaa täältä pääkaupunkiseudulta julkisilla, sääli; (

Matkatar kirjoitti...

No mehän miehen kanssa innostuimme heti kutsusta! Olisi kiva nähdä sinut ja samalla käydä vaikka Kotka-sightseeingillä. Menu kuulostaa tosi hyvältä paitsi me emme syö punaista lihaa, mutta ne possutikut voimme jättää väliin.
Ilmoittelen lähempänä tarkempaa aikaa ja kyselen sitä osoitetta sähköpostilla.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Anonyymi: Tänään pukkasi jo hiirenkorvaa monesta puusta. Lämpö tekee kai sen napin painalluksen…

Seija: Olisihan siinä vähän ravintola-matkaa:D.

Pepi: Mutta Kotkan reissu on teillä vielä tekemättä, joten jos yhdistäisit sen siihen:). Toivottavasti saat ikkunan kuntoon.

Carola: Sääli todellakin. Miksi asutte kaikki niin kaukana?

Matkatar: Jotenkin minä ajattelin, että te voisitte olla potentiaalisia lähtijöitä. Miten hauskaa. Ihanaa, jos tulette. Meillä on kyllä vaihtoehto possulle. Kanaa tai kalkkunaa. Kasvisversiotakin tehdään kevätrulliin joitakin. Kuulemisiin.

Petra kirjoitti...

Ihanaa etta osallistutte, ruokalista kuulostaa hyvalta. Voiko parempaa olla kun etta turkkilainen kohtaa aasialaisen, nam! Uskaltaakohan tata jakaa laajempaan levikkiin facebookissa?

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Petra: Voi levittää ihan vapaasti. Luulen, että välimatkat karsii jo monta tulijaa. Muuten yritetään ottaa kaikki tulijat vastaan.

Allu kirjoitti...

Harmi, me tullaan vasta 1.6. Suomeen. Nauttikaa kauniista toukokuusta, kokemuksesta tiedän, että 1.6 sää vaihtuu.

Anonyymi kirjoitti...

Herkullinen menu! Herkullisilta näyttävät myös nuo täytetyt paprikasti. Pitääpä minunkin väsätä jollain täytteellä pitkästä aikaa.

Jos Suomen kamaralla olisin viilettäisin takuulla teidän pop up- ravintolaanne, mutta nyt joudun tyytymään vaan toivottelemaan menestystä teidän buffetille.

Belgian Lempi

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Allu: Minä tiedän, siksi me lähdemmekin kesäkuun alussa Turkkiin. Ja New Yorkiin. Oletan, että olet heinäkuussa poistunut Suomesta ja täällä taas lämpiää?

Belgian Lempi: Kiitos. Mieltäni lämmittää, että olisit ilmoittautunut ilman tuota muutaman tunnin lentomatkaa:).

A kirjoitti...

Ihana menu, olisimmepa lähempänä, tulisin hyvin mielelläni! Kiitos postauksesta, Mine! Hyvää helatorstaita ja äitienpäiväviikonloppua sinulle / teille!

♥♥♥

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Aili: SInullakin olis tosiaan tänne melkoinen matka. Mieltä lämmittää sekin, että voisit tulla, ellei…. Hyviä pyhiä myös sinulle.

A kirjoitti...

Kiitos Mine!
Suloista äitienpäivää sinulle ja läheisillesi!♥♥♥

sarsa/pohjoistuuli puhaltaa kirjoitti...

Olen lueskellut blogiasi pidemmän aikaa, joten jos liikun pop up -ravintolapäivänä Kotkan suunnalla, niin mielelläni tulisin syömään. Reissuni niille kulmille ei ole mitenkään varma, mutta jos olen siellä päin niin ilmoittelen siitä tarkemmin. Jos siis otatte tällaisen tuntemattoman tallaajan vastaan ; )

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Sarsa/pohjoistuuli puhaltaa: Tuntemattomat tallaajat ovellamme olisi ISO ILO. Tule siis ihmeessä, olet oikein tervetullut.