maanantai 30. toukokuuta 2016

YHTENÄ ILTANA

Yhtenä iltana satoi. Puutarha oli ollut rutikuiva, joten sade oli enemmän kuin tervetullut. Sinä iltana maa oli kerrankin märkä. Ehkä se häiritsi fasaani herraa, joka lennähti parvekkeen kaiteelle tilannetta ihmettelemään. Sillä ei ollut mihinkään kiire. Ensin sitä kävi ihastelemassa ja kuvaamassa kuopus tablettinsa kanssa. Sitten astelin minä siellä parvekkeella kamerani kanssa. Tämä se vain käänsi poskeaan ja pällisteli sääilmiötä kaikessa rauhassa.Siihen ne kuvaamiset on sitten jääneetkin. On ollut kiire ihastella kesää. Nauttia lämpimistä hetkestä. Ihmetellä kasvimaan kasvua. Sateet jäi siihen yhteen päivään ja tänään on taas saanut sadettaja töitä. Herneenversot makoilevat nuupahtaneena mullassa ja amppelit on kuivuudesta kevyet. Auton mittari näytti keskipäivällä 27 astetta ja kuumalta keli todellakin tuntui. Shortsit ja toppi on ollut riittävä iltapäivän asuste. Fasaani herraa ei ole näkynyt sitten sen yhden illan. Ehkä sekin on nauttimassa lämpimistä päivistä rannalla?

Tiestitkö, että fasaanit ovat kotoisin Aasiasta ja Kaakkois-Euroopasta. Niitä on istutettu kaikille mantereille Etelämannerta lukuunottamatta. Suomeen fasaanit istutti tehtailija Karl Fazer vuosina 1901-1902. Suklaatehtailijan ansiosta sain kokea tämänkin hetken, sinä yhtenä sateisena iltana.

3 kommenttia:

MatkaMartta kirjoitti...

Hienot kuvat! Alkukesän säde on kyllä aika ihana, se saa aina puutarhan oikein innostumaan!

Hurmioitunut kirjoitti...

Onpas ollut rohkea kaveri, tuli sadetta pitämään. :D Mutta enpä tiennyt tuotakaan, että juuri suklaatehtailija on tuonut fasaanit Suomeen. Kaunis lintu. :)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

MatkaMartta: Oli hämärää ja satoi, joten siihen nähden minustakin onnistuneet kuvat:). Ja sadetta kaivataan edelleen. Sadettaja on joutunut töihin tiheästi.

Hurmioitunut: Parvekkeellekin satoi, joten sadetta se ei siihen tullut pakoon. Mietin, että eikö tykännyt seistä märällä nurmikolla:).