maanantai 16. toukokuuta 2016

VALMISTELUJA

Ravintolapäivä lähestyy ja alan huomaamaan kodin "ei paraatipuolet" ärsyttävän selvästi. Ikkunat on likaiset, mutta niiden pesemiseen ei ole aikaa. Eteisen likaiset ja kulahtaneet seinät ja rappuset on sietämättömät. Rappusille en kerkeä tekemään mitään, mutta yhden iltapäivän aikana sudin seinät uusiksi. Kuvista ette tietenkään huomaa muutosta, mutta minä tiedän. Parannus oli huomattava. Kesällä sitten jossakin välissä on niiden rappusten vuoro. Sanomattakin kai on selvää, että eteisen varsinainen ongelma on sen täydellinen toimimattomuus. Voitte kai kuvitella sinne lojumaan epämääräisen määrän kenkiä, hiekkaa ja muuta epämääräistä sälää? Onko edes olemassa järkeviä ja toimivia eteisiä? Minun kohdalleni ei vielä ole sattunut yhtäkään.Pihalla tehtiin viime kesänä uskomaton rutistus. Kellari selvisi tämän talven ilman muutosta uima-altaaksi. Olen kiitollinen. Iloitsen myös kasvimaastani, kuopattomasta nurmikosta ja uudesta terassista. Näen kyllä, että tällekin kesälle tekemistä riittää. Kivijalan hionta ja maalaus. Seunustoja kiertävä alue tarvitsee lisää singeliä. Uusille rappusille täytyy tehdä jotakin, että singeli ei valu sieltä alas. Se aidan maalaus. Etuoven ja niiden uusien parveketta yllä pitävien tolppien maalaus. Parvekkeen kaiteiden pesu ja laudoituksen välissä olevan töhnän poistaminen. Kukkia tarvitaan sinne ja tänne. Takapihalta puuttuu vielä nurmikko. Jne. jne.
Tähän ravintolapäivään ei tule valmista pihan tai sisätilojenkaan suhteen. Mutta kukkia lähti mukaan kaupasta useita. Ehkä niillä hämätään tulevat asiakkaat? Kasvilaatikossa kasvun ihmeitä voi seurata jo retiisin, sipulin, perunan ja herneen osalta. Eikä vielä edes ole se oikea kesä. Ja omenapuu kukkii hetkellä millä hyvänsä. Eniten toivon siltikin sitä, että tänä kesänä me nautimme emmekä suorita.


Tulkaa kohta syömään!

ps. Bloggeri kieltäytyy antamasta minulle mahdollisuutta laittaa tänne kuvia?! Miksi ihmeessä? Osaako joku neuvoa, että miten ongelman saa korjattua, vai meneekö se ohi ajan kanssa? Julkaisen tämän nyt ilman kuvia ja palaan asiaan, kun ongelmaan löytyy ratkaisu. Heips!

ps.2 Kiitos Allulle vinkistä. Vaihdoin selainta ja täältä toimii!

9 kommenttia:

SaaraBee kirjoitti...

Kuule, ei ne vieraat huomaa mitään keskeneräisyyksiä talossasi. Keskittyvät syömiseen! Jos asuisin lähempänä, niin tulisin sinne ehdottomasti syömään herkkujasi. Hieno idea tuo ravintolapäivä!

Allu kirjoitti...

Mun piti joku aika sitten vaihtaa toisen selaimeen, kun en pystynyt kommentoimaan omaan blogiini, ehkä se auttaa kuviinkin.

Petra kirjoitti...

Minakin tulisin syömaan jos lahempana olisin, juttuja ja toivottavasti kuviakin odotellessa sitten ravintolapaivasta! Tsemppia ja afiyet olsun kavijöille!

Hurmioitunut kirjoitti...

Olen samaa mieltä kuin SaaraBee, ei ne vieraat huomaa keskeneräisyyksiä saati likaisia ikkunoita. Tointaako noita edes vielä pestä? Meillä on ainakin siitepölykausi menossa, että ikkunat saisi kohta pestä heti uudelleen.
Nimenomaan, nauttikaa ravintolapäivästä ja kesästä! Toivotaan tälle kesälle paljon aurinkoa ja lämpöä.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Saara: Ja jos huomaavatkin, niin mitä sitten. Täällä on keskeneräistä. Niin varmaan on suurimmassa osassa huusholleja? Toisaalta nämä tällaiset erityiset päivät on hyvä syy hieman kohennella kulmia:).

Allu: Auttoi. Onpa kummallista.

Petra: Kaukaa tulijat on selvästi aktiivisempia, kun nämä lähellä olevat:). Olisin toivonut hieman ahkerampaa osallistumista. Mutta toivotaan, että ilmoittautuu vielä Matti Myöhäisiä? Kotkalaiset ei taida olla sitten kuitenkaan kovin hyviä lähtemään tällaisiin tapahtumiin?

Hurmioitunut: Viime vuonna pesin ikkunat aikaisin keväällä ja olivat sitten pöyiset jo kesällä. Tosin siihen vaikutti myös yksi salaoja-remonttikin:). Pestään kun joudetaan. Kyllä niistä vielä läpi näkee:).

A kirjoitti...

Kotisi on pian mallikunnossa..:)
Ei elämässä suorittaminen ole se pääasia, on osattava nauttia kaikesta mitä on saanut! Ja sinä kyllä osaat sen taidon...

Oikein ihanaa kesää sinulle ja perheellesi, Mine!♥♥♥

Carola Lehtonen kirjoitti...

Voi sinua, sellaisiahan meistä useimmat taitavat kyllä olla, että kun kotiin on tulossa vieraampia ihmisiä alkaa itsekin kiinittää huomiota vaikka ja mihin;)mutta kuten sanottua, ruoka on tapahtumassa se pääasia, muuta ehtii muulloinkin ja juuri niin, teitte viime kesänä niin paljon, että nauttikaa tänä kesänä, älkääkä suorittako liikaa.
Onnistunutta ravintolapäivää teille!

Jael kirjoitti...

Hyvin kuvat näkyvät. Niin siistin näköistä teillä ja kaunista ja varmaan tulisin minäkin teidän ravintolaan jos olisin lähempänä. Oikein hyvää ja onnistunutta ravintolapäivää teille!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Aili: Osittain kunnossa. Tähän viikkoon on nyt sattunut kaikenlaista ylimääräistä menoa ja aika on poikkeuksellisen kortilla. Luulen, että lauantaina saa olla onnellinen, jos ruoka vaan riittää ja väki on tyytyväistä.

Carola: Nämä tällaiset jutut on hyvä syy potkia itselleen liikkeelle. Nyt en vain ehdi, vaikka haluaisin. On sellainen minuuttiaikataulu ja pitkät päivät, että kaikki valmistelut ja siivous oikeastaan jää perjantaille ja lauantaiaamuun. Jos tortai-iltana ehditään käydä kaupassa tekemässä ruokaostokset.

Jael: Sain kuvat toisella selaimella laitettua. Safari teki lakon.