lauantai 21. helmikuuta 2015

PÖNTTÖ AULASSA

Talomme yläkerrassa on aula, joka on aikoinaan toimittanut rappukäytävän virkaa. Ymmärtääkseni jokaisella neljällä yläkerran hellahuoneella on aikanaan ollut oma vessa. Eli neljä pikkuruista vessaa aulan jokaisessa kulmassa. Edellinen asukas on muuttanut vessoja komeroiksi ja säilyttänyt vain tämän yhden alkuperäisessä tarkoituksessaan. Ehkä myös alkuperäisessä asussaan? Tämä vessa on palvellut lapsia kuluneet kuukaudet, mutta kauniiksi tilaa ei ole voinut kehua. Kolmonen tuumasikin kerran, että kipaisee mieluummin alakerran vessaan, koska se on niin paljon kauniimpi. Enkä ihmettele yhtään. Kyllähän meillä ne silmät on päässä pöntölläkin istuessa. Ellei ne sitten on kiinni Aku Ankassa:).Kun kuvaaja seisoo pöntön päällä, voi osua itsekin kuvaan. Tila on siis tosi pieni ja ruma, kuten kuvasta näkyy.


Eilen aloitettiin työpäivän päätteeksi operaatio vessa. Hiihtoloman aikana ei koko perheen tarvitse ehtiä aamuisin valmiiksi yhtäaikaa ja näin epäilimme selviämme yhdellä vessalla. Toisaalta toinen vessa on niin oleellinen huone kuuden hengen taloudessa, että päättelimme sen motivoivan meitä edistämään remonttia nopeaan tahtiin:). Mies maalasi siis eilen katon ja purkasi tänään pöntön ja lavuaarin. Paikkasi vielä seinän reiät. Seuraavaksi sitten hiotaan ja maalataan.
Hetken meillä oli pönttö aulassa, mutta tällä hetkellä se löytyy etupihan terassilta. Ihan mielenkiintoinen sisustuselementti siinäkin. Pitäisi kai istuttaa siihen kukat?Tässä se sitten taitaakin hiihtoloma kulua. Siis niillä, jotka tässä perheessä lomailee. Sitä luulisi, että noin pienen tilan nyt tekee hetkessä, mutta aina jää ottamatta monta asiaa huomioon. Kuten vaikka se, että kaunis malja-altaani tarvitsee erityishanan, jota ei löydykään rautakaupasta kohtuu hintaan. Vessanpönttö hajoaa purkuvaiheessa ja listalle täytyy lisätä uusi pönttö. Laasti ei tottele. Mitä löytyykään muovimaton alta jne. Uskotaan nyt kuitenkin siihen, että lopussa kiitos seisoo. Ja toivotaan, että sen kiitoksen aika on viimeistään viikon päässä!

12 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Ihania koreja tuossa keskimmäisessä kuvassa.

Leena Lumi kirjoitti...

Ehdottomasti kiinnostava aihe etenkin, koska tuo vessan tila on pieni! Tänään taas kerran totesimme, että miten ihmeessä jaskoimme 28 vuotta kestää sitä alakerran vessan sisustusta, kun valtava kaappi vei sieltä kuin kaiken tilan.Sitä osaa nauttia, kun saa ahtaasta tilasta kuin ison, vaikka se ei olisikaan iso. En muista oletko nähnyt tämän, mutta tässä vähän vinkkiä tilaihmeeseen http://leenalumi.blogspot.fi/2013/11/vessaremontti-vierasvessan-uusi-kuosi.html

Pytty on edelleen likellä seiniä, mutta sen edessä on paljon tilaa, sillä kolme pientä allaskaappia eivät tule syliin. Se entisten omistajien laittama rumiluskaappi oli ihan turha, sillä alakerrassa on iso pyykinkäsittelyhuone, jossa voi säilyttää komerossa pesuaineita yms. Miten huimaa, että sattumalta lavuaari, jossa on nuo siivekkeet oli just seinästä seinään. Siis piti tehdä vain tämä, mutta kun siihen vedettiin uusi laattalattia lämmityksellä ajtkettiin saman tien koko alakerran aula samalla laatalla ja puutarhaan johtava tuulikaappi myös.

Nyt on ihana remontoida, kun on mistä valita. Valikoima on tosi runsas. Jokainen löytää mieleistään ja ellei löydä mieluisia laattoja, niitä voi sitten tilata vaikka Italiasta. Tässä kaikki löytyi kaupungin keskustan liikkeestä paitsi allas ja sen kaapistot oli huippuedullinen löytö Kodin Ykkösestä. Ostimme sen jemmaan jo vuotta ennen remonttia;)

Odottaa sitten valmiita kuvia!

Voihan elämä kirjoitti...

Juu, vanhan talon remontissa voi tulla vastaan vaikka mitä! Onnea vessa remonttiin ja odotan innolla tulosta :D

Pepi kirjoitti...

Ei muuta kuin iloista mieltä remppaan, kyl se siitä :D

Onneksi ei ole se talon ainoa...

Hurmioitunut kirjoitti...

Jännää! Jään odottelemaan lopputulosta. :)

A kirjoitti...

Hankaloita nuo liian pienet vessat!
Kiitos postauksesta, Paluumuuttajatar; hyvää alkavaa viikkoa sinulle / teille!

♥♥

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Allu: Ne on IKEAsta ja etsivät vielä käyttötarkoitustaan. Tällä hetkellä niissä on villasukkia, hattuja ja lapasia, mutta kukaan ei etsi niistä mitään. Seisovat siis vähän turhan panttina.

Leena: Voi muistan kyllä. Silloin jo oli oman vessan remppa mielessä. Me tehdään tämä nyt mahdollisimman pienellä rahalla. Vaikka näköjään sitä rahaa saa siltikin kulumaan. Toivottavasti siitä tulee edes jotakin sen suuntaista, kun mielikuvittelen:).

Suomi Uusin silmin: Minäkin odotan lopputulosta innolla:).

Pepi: Onneksi ei ole. Ei sitä olisi muuten voinut rempata ollenkaan.

Hurmioitunut: Jännittäväksi tämä ei vielä täällä ole muodostunut, ennemminkin työlääksi.

Aili: Eihän sitä vessaan paljoa tilaa tarvitse, mutta ehkä nyt itse olisin hieman isomman tilan tällekin lohkaissut. Silloin kun oltiin rakennusvaiheessa. Toisaalta koko asunnotkin oli niin minejä, että ehkä ajateltiin isomman vessan olevan tuhlausta?

Jael kirjoitti...

Tuonneko tulevat ne ihanat kaakelit ja käsienpesuallas? Jäänkin odottelemaan kuvia valmiista vessasta...

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Tuonne ne tulee, mutta ei näemmä kovin nopeasti:(. Laatoittamaan taidetaan päästä vasta ensi viikolla. Mutta hiljaa hyvä tulee sanoo sananlaskukin!

MatkaMartta kirjoitti...

Minäkin tulin jo kurkkimaan, että näkyykö allasta ja kaakeleita, täytyy tulla uudestaankin kurkkimaan :)

mapiki kirjoitti...

Positiivista pönttöilymielialaa teille sinne!!!!! terveisin nimimerkki "myös Hobbitti-vessan omaava"

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Matka Martta: Vielä saa odottaa allasta ja kaakeleita. remppa etenee hitaasti mutta varmasti. Paino molemmilla sanoilla:). Yhdet seinäkaakelit jo ostin, mutta huomenna käyn vaihtamassa. Suunnitelmat kun muuttuu päivä toisensa perästä:).

mamaki: Vielä ollaan ihan positiivisia pönttöjä! Kiitos siis terveisistä.