lauantai 20. joulukuuta 2014

PAKKO ON PARAS KANNUSTIN

Pakko on paras kannustin. Torstain täsmähyökkäys kauppoihin ja lahjat on pääosin kotona odottamassa paketoimista. Perjantaiksi kirjattiin jääkaapin oveen siivouslista ja niin on koti nyt puhtoinen ja saunakin poikien toimesta pesty. Tytöt hoitivat pipariurakankin vielä ja näin saatiin puhdas piparintuoksuinen joulukoti. Tänä aamuna kello soi 8.30, sillä kuusen myyjä oli tulossa lähikaupan pihaan yhdeksäksi. 

Pitkin lähikatuja saapui väkeä paikalle. Moni muukin oli ymmärtänyt, että nopeat nappaavat hitaita paremmat puut. Miehet nostivat puun toisensa perään kaupan seinustalle ja kiivas valinta oli käynnissä. Jos ei kuusennouto vastannutkaan sitä ihan unelmaani, voitti tämä Istanbulin joulukuusen noudon:). Sopiva puu löytyi yhdelle ja toiselle ostajalle ja hintakin oli ihan kohdillaan.
Ylhäällä kotoutuu serkkujen joulupuu ja alhaalla meidän. Satuttiin samaan aikaan kaupan pihaan:).


Lapsethan olisivat halunneet ottaa mukaan meidän vuosia palvelleen muovikuusen, mutta sille sanoin selkeän ein. Istanbulissa muovikuusi kävi varsin hyvin ja ymmärrän, että sellainen saattaa hyvin koristaa montaa suomalaistakin kotia allergia yms. syistä. Minulle oikea kuusi on kuitenkin ehdoton juttu, karisevista neulasista huolimatta. Lumettoman sään vuoksi kuusi saatiin heti pystytettyä olohuoneeseen. " On kuusi kynttilöitä nyt käynyt kukkimaan…"  Siellä se odottaa lapsia koristeluhommiin. Kaunis<3.Kinkku on sulamassa. Tänään vuorossa vielä kuopuksen ja äidin lahjaostokset. Illalla perinteinen lahjojen paketointi glögin ja joululaulujen voimalla. Sitten saa joulu puolestani tulla! Kuinkas siellä? Täysi paniikki vai homma hyvin hanskassa?

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis kuusi ja kaunis koti. Meilläkin on kuusi pystyssä ja koristeltuna. Meinattiin leipoa pipareita, mutta kulhoon kurkistaessa näyttää siltä, ettei tarvikaan. Tänä aamuna on huvitettu itseämme lukemalla suomalaisia nettiohjeita joulustressiin - henkitä pallealla, piilota tavarat jne. H-M

Jael kirjoitti...

Kauniin kuusen löysitte.Suomalaisten joululaulujen illassa torstaina oli muovikuusi ,kun tuollaisia kuusia ei täällä löydy.Teillä on sitten kaikki valmista joulua varten:)

Eeviregina kirjoitti...

Viimeisiä siivoja täällä tehdään jouluradion ja joulucd:n voimin.
Eilinen fiilistely Juha Tapion konsertissa meni pieleen-konsertti oli loppuunmyyty eikä entisen tavan mukaan ovella enää myyty kuin ei oota...
No annetaan Juhan cd:n soida ja tuoksutellaan ihania joulukukkia: amaryllista, kaikenvärisiä hyasintteja sekä jouluruusua. Viimeiset piparit ja lohipiiraat uuniin ja kuusi tulee huomenna sisälle. Aito sellainen.
Hyvää joulumieltä ja rentoa viikonloppua teillekin!

Anonyymi kirjoitti...

Perinteisesti kuusi tuodaan aattona sisään ja koristellaan silloin. Radiostahan tulee lauluohjelma nimeltä :Kuusta koristellessa.

Ihmiset tuovat kuusen aina vain aikaisemmin sisään. Miltä se tuntuu jouluaattona?

A kirjoitti...

Teillä harrastetaan tehokasta työskentelyä. Meillä tehdään se, mikä jaksetaan ja kehdataan;)

Ihanaa ensimmäistä Joulua uuteen kotiinne! ♥♥

Carola Lehtonen kirjoitti...

Meillekin kuusi haettiin tänään ja ah miten koti tuoksuu joululta, ihanaa;)Yleensä kuusi on tuotu meille aatonaattona, mutta nyt tuntui juuri sopivalta tuoda se sisään, koti alkaa olla koristeltu viimeiset silaukset vielä ja antaa joulun tulla, lahjat on peittyneet kääröihin ja laatikot tehdään maanantaina ja käydään kaupassa ja sitten laskeudutaan Joulun viettoon.

Vähän naivisti elättelen toivetta josko se valkoinen Joulu kuitenkin saataisiin...nähtäväksi jää?

Hurmioitunut kirjoitti...

Kauniin kuusen ehditte valitakin! Sopivan kokoinen. Ja teidän kotikin näyttää niin kivasti sisustetulta.
Joulua vietetään kotikotona Pohjois-Savossa ja täällä on luntakin tuprutellut siihen malliin, että piti jo käydä yhteen kertaan lunta luomassa. Joulu on hyvällä mallilla, enää ei kire ja huoli paina. Tunnelma on oikea ja sitä vahvistetaan joululauluilla. Yhdeksi yllätysjoululahjaksi toteutin tänään joulusiivouksen. Tulkoon joulu! :)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

H-M: Stressistä ei tänä vuonna ole ollut vielä tietoakaan. Ehkä sitä vielä ehtii? Ruoan kanssa varmaan vielä jonkun hepulin kehitän. Se kun on nyt monesti se viimeinen karva, joka katkaisee kamelin selän. Kummallista:).

Jael: Jos onnistun pitämään tämän: Näillä mennään-asenteen, niin sitten on valmista. Yleensä onnistun jostakin kehittämään jonkun viimehetken villityksen ja saan päähäni, että joulu ei tule ilman itsetehtyjä karjalanpiirakoita tms. ja sitten niitä on PAKKO tehdä, vaikka ei jaksaisi. Jos siltä säästyn tällä kertaa, niin hyvä minä.

Eeviregina: MInä en siis ole tehnyt keittiössä mitään. Eiköhän tästä joku stressipaniikki vielä kehitetä? Olen aikeissa kokata suvulle joko joulupäivänä tai tapaninpäivänä, mutta en aiokaan ylettää mihinkään perinnejoulu-tasolle. Eikö aaton jäljiltä kaikilla kuitenkin ole kamala ähky?

Anonyyymi: Suomessa on perinteisesti kuusi tuotu sisään aatonaattoiltana tai aattona. Muualla maailmassa saattaa joulukuusi seisoa huoneessa koko kuun. Minulle itselle joulussa parasta on sen odottaminen ja siksi haluan, että joulun odotus näkyy kotona. Istanbulissa kuusi laitettiin kotiin yleensä joulua edeltävällä viikolla ja se osoittautui meille sopivaksi perinteeksi. Näin saamme ihailla kuusta silloin, kun vielä sitä jaksaa ihailla. Tapanina sen saisi minusta jo korjata pois, mutta lasten takia kuusi saa olla kotona Uuteen Vuoteen. Eli, ihanalta se kuusi tuntuu ja näyttää niiin joulukuun 20. kun 24.:kin.

Aili: Suosin myös tuota jaksetaan ja kehdataan-mallia. Niin meilläkin tehdään. Eli skipataan se mitä ei jakseta tai mitä ei omalle kohdalle koeta tarpeelliseksi.

Kirsi: En minäkään ole heittänyt toivoa vielä valkoisen joulun suhteen. Toivotaan siis yhdessä. Maanantai ja tiistai meillä on vielä töitä, sen tähden joulun tuominen kotiin oli minusta viisasta tehdä nyt, kun siihen oli aikaa ja energiaa.

Hurmioitunut: No, jos meille ei tule lunta, tee lumienkeli meidän puolestamme. Nautinnollista ja ihanaista Joulua!

SaaraBee kirjoitti...

Homma hanskassa, kun kerrankin on ollut aikaa, vähän liikaakin. Meille tuolossa hiljainen joulu, kun ollaan täällä vain kolmistaan. H matkustaa tänään mummun luokse Suomeen ja me muut olemme täällä. Puhetta on ollut, että tapanina ehkä menemme Dubliniin pariksi päiväksi. En olisi jaksanut matkustaa vielä Suomeen, eikä äidistä ole enää matkustamaan tänne. Haikeaa, mutta joskus on oltava järkevä näissä asioissa. Onneksi tiedän, että mummu ja H ovat joulun yhdessä ja nauttivat kumpikin toisensa seurasta. Ja luntakin on tulossa Suomeen, joten poika oli oikein tyytyväinen, kun soitti minulle Dublilin kentältä tänä aamuna. Teidän kuusi sopii todella heinosti olohuoneeseenne. Samalla näkyy Istalbulista hankittuja huonekaluja, joita minäkin olen ollut blogin välityksellä ostamssa!
Mies aloitti jo joululoman, joten lähdemme käymään kaupungilla tänään. Istahdetaan johonkin kahvilaa ja nautitaan. Illalla ystäväni pyysi minua kanssaan kirkkoon joulukonsertiin. Mielelläni lähden, sillä täällä kotona alkaa seinät kaatua jo päälle.
Mukavaan joulunodotusta sinne Suomeen ja toivottavasti saat paketit paperoitua.

Satu kirjoitti...

Hyvällä mallilla näyttävät jouluvalmistelut olevan! Minustakin oikea kuusi on se ainoa oikea - kuusen tuoksu kuuluu olennaisena osana joulun tunelmaan.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Vihreät niityt: Hiljainen joulu kuulostaisi minun korviini oikein mukavalle:). On ollut sen verran aktiivista tämä elämä, että päällimmäiset toiveet on siellä hiljaisuuden ja rauhan puolella. Toivotaan siis, että joulu käärii teidätkin hoiviinsa ja saatte mukavat hiljaiset joulupäivät.

Satu: Hyvällä mallilla, ei stressiä:). Paketteja vaan kääritään vielä pakettiin ja huomenna käydään viimeiset ruokaostokset. Kun tietäis, että mitä laittaisi ruoaksi.