torstai 25. joulukuuta 2014

JOULUEVANKELIUMI


Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Quiriniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana. Kaikki menivät kirjoittautumaan veroluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa.
Niin myös Joosef lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista ja meni verollepanoa varten Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Betlehemiin, sillä hän kuului Daavidin sukuun. Hän lähti sinne yhdessä kihlattunsa Marian kanssa, joka odotti lasta. Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa.
Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä." Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen:
Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa.
Kun enkelit olivat menneet takaisin taivaaseen, paimenet sanoivat toisilleen: "Nyt Betlehemiin! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä Herra meille ilmoitti." He lähtivät kiireesti ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli lapsesta sanottu. Kaikki, jotka kuulivat paimenten sanat, olivat ihmeissään. Mutta Maria kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkisteli sitä.
Paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu.
(Kuva: Kuopus jouluenkelinä koulunsa joulukuvaelmassa.)

8 kommenttia:

Lisay kirjoitti...

Hyvaa Joulua teille!
Minakin laitoin tuonne fb:n puolelle jouluevankeliumin,mutta Kalvian murteella,josta olen kotoisin ja se onkin tosi hauska lukea.Tuo ihan uutta ajateltavaa sanomaan...

Satu kirjoitti...

Voi miten suloinen jouluenkeli. ♥ Minun kummityttöni oli tänä vuonna Mariana, ja kyllä siinä silmäkulmat kostuivat, kun sitä joulukuvaelmaa katsoi (vaikkakin videolta tosin).

Allu kirjoitti...

Heti tunnistin piene enkelin <3
Hyvää joulua!

Anonyymi kirjoitti...

Onpa ihanaa, että koulussa, ainakin kuopuksenne, saa näytellä joulun sanomaa!!

HYVÄÄ JOULUA PALUUMUUTTAJALLE JA KAIKILLE TÄMÄN BLOGIN LUKIJOILLE!
toiv.Kaijjaanista

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Lisay: Meidän alueen murteella ei ole kirjoitettu jouluevankeliumia, niin tyydyin tähän perinteiseen:).

Satu: Onhan ne suloisia!

Allu: Internetistä tuttu:). Hyvää Joulua.

Kajjjaanilainen: Kyllä, ihan oli hengelliset juhlat. Hyvä niin.

Cheri kirjoitti...

Upea joulukuvaelma ja suloinen enkeli. Nuo lapaat :)
Leppoisaa viikonloppua teille kaikille!

A kirjoitti...

Kiitos kuvasta ja jouluevenkeliumista! ♥

Toivotan oikein hyvää vuoden viimeistä viikkoa sinulle ja perheellesi, Mine♥♥

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Cheri: Minäkin sulin noiden lampaiden edessä:).

Aili: Hyvin lähti viimeinen viikko käyntiin. On syöty ja nautittu läheisten läsnäolosta.