sunnuntai 14. joulukuuta 2014

KEHTAISIKO KERTOA

Kehtaisiko tähän aikaan vuodesta kertoa, että pistimme tänään pihakalusteet kasaan pressun alle? Sen jälkeen astelimme rantaan, tyhjensimme veneen vedestä ja nostimme sen pukkien päälle odottamaan tulevaa kevättä ja kesää. Toinen airo oli lähtenyt jonkun kulkijan matkaan, mutta toinen kannettiin kotiin. Hankimme sille kaverin sitten joskus. Sitten, kun taas voi pistää airot veteen ja lähteä suhisuttamaan kaisloja.


Joulukuu on jo häkellyttävän pitkällä. Jos kerkeäisin miettimään sitä, miten moni asia on vielä tekemättä, joutuisin epäilemättä paniikkiin. Onneksi en ehdi. En miettiä enkä panikoida. Koitan siis keskittyä asiaan kerrallaan. Tämän päivän asioita oli yllämainittujen lisäksi sunnuntailounaan emännöiminen. Ei tosin tullut lounasta, eikä päivällistäkään. Tuli keittoiltapala ja hyvässä seurassa sekin oli riittävän hyvä tapa olla yhdessä:). Pistettiin joulun aikataulut lukkoon, sovittiin ohjelmavastaava ja näillä sitten mennään tämä ensimmäinen oma suomijoulumme tällä kokoonpanolla.
Meillä oli Istanbulissa perinteenä, että käyn jokaisen lapsen kanssa vuorotellen jouluostoksilla. Näillä reissuilla ostivat sisaruksilleen pienet paketit. Tänä vuonna en ollut asiaa ajatellut, kunnes yllättäen meidän pojat rupesivat ostosreissujen perään kyselemään. Huomenna sitten aloitetaan tämän vuoden kierros kolmosen kanssa työpäivän päätteeksi. Ja tiistaina kuulema on vuorossa kakkosen ostospäivä. Piparitalo tuli eilen tehtyä. 


Mitenkäs siellä? Joko lahjat on kääritty paketteihin? Laatikot tehty pakastimeen? Siivottu kaapit ja pesty ikkunat? Kirjoitettu ja postitettu itse askarrellut joulukortit? Suunniteltu joulun ruokalistat? Kuurattu sauna? Rakennettu kotiin vuoden joulu tämän vuoden sisustuslehtien vinkeillä ja muotiväreillä? Muistettu opettajan lahjat? Hankittu joulukuusi? Kehtaisiko kertoa, että meillä vastaus jokaikiseen noista olisi ei?

15 kommenttia:

Pepi kirjoitti...

Isoon osaan vastaus EI, kuusenkin on rinsessat koristelleet...ja eilen paketoin lahjat, viimeiset on ostoslistalla. Ensi sunnuntaina on sitten meidän "joulu" perinteeksi tulleen riispuuron ja luumukiisselin kera....ja mitäs sitten varsinaisena jouluna? Jaa-a, antaas katsoo...oliskohan aika "itsenäistyä" ja tehdä ihan omat jouluruuat ja syödä oman pöydän ääressä kynttilän valossa...

Carola Lehtonen kirjoitti...

Viikonloppu meni kyllä melko pitkälti jouluvalmisteluissa...leipomiset on nyt tehty;)Olen viime vuosina noudattanut pitkälti Marttojen hyvää ohjetta, että mikäli et aijo viettää Jouluasi kaapeissa , ei niitä tarvitse juuri jouluksi siivota...heh..niinpä...Kyllä silti joulusiivous meidän huushollissa toki tehdään ja niitä jouluruokiakin valmistetaan itse ja lahjoja toki ostetaan...mutta mikäpäs kiire tässä...ota hetki aikaa itsellesi käy vaikka glögillä ystävän kanssa. Ihanaa ja nautinnollista Joulun odotusta itse kullekin;)!!

Voihan elämä kirjoitti...

Ihanaa kun lapset on itse suunnitelleet koska on kenenkin vuoro ostoksille, senkun vain menet mukaan :)

Hurmioitunut kirjoitti...

Ei kai tässä ole mikään kiire ollut laittaa juttuja talviteloille, kun lumikaan ei ole vielä tullut jäädäkseen. Että kyllä kehtaa sanoa.
Kaunis piparkakkutalo!
Lahjoja ei ole aikomus hankkia kovin monta, mutta jotain vielä paketeista puuttuu. Minulle oli yksi voimainponnistus saada joulukortit ajoissa postiin. Varsinaista joulusiivousta en ole tehnyt enkä aio tehdä, sillä en ole kotona jouluna vaan menen lapsuuskotiin. Ilman stressiä aion joulun viettää,kunhan ensin pääsee irti koulutehtävien aiheuttamasta stressistä. ;P

Petra kirjoitti...

Ihana piparkakkutalo, mallina oma talo? Minusta tuo teidan ennen joulua jokaisen lapsen kanssa ostoksillle on hauska perinne. Meilla taidetaan jo odotella uuttavuotta ja silloin saapuvia vieraita.

anumorchy kirjoitti...

Noh... parempi myohaan kuin ei silloinkaan. Viela sentaan loytyivat kesakalusteet, jos olisi jo puoli metria lunta se olisi vaikeampaa.

SaaraBee kirjoitti...

Älä stressaa. Nauti ja keksity niihin ostosreissuihin yhden lapsen kanssa kerrallaan. Hienoa, että äiti vielä kelpaa kaveriksi. Ja menkää päättekksi juomaan kuumat kaakaot ja syömään possumunkit. Kuinka kaukana ranta on teidän talosta?

Satu kirjoitti...

Onpas siellä kesäisen näköistä. Mutta niin on täälläkin - aurinko vain puuttuu.

Vastaan kaikkiin kysymyksiisi ei. En ole ajatellut joulua tänä vuonna ollenkaan, kun todennäköisesti emme edes vietä joulua mitenkään, kun päätettiin ukkelin kanssa vähän matkailla. Postikortit muistin tänä aamuna, ja sitten piti katsoa netistä, että vieläkö ne ehtii lähettää sillä halvemmalla hinnalla... No ei, se päivähän meni jo viime viikolla.

Allu kirjoitti...

Me ollaan aina yhtä myöhässä. Better late that never.

A kirjoitti...

Näin myöhäisiällä ei jaksa oikein stressata tekemisiä ja ehtimisiä. Kaikki on suhteutettava oleviin olosuhteisiin ja siihen pystyykö ja ehtiikö itse jonkin tekemään, vai tekeekö sen joku muu.

Kun ei ehdi tai jaksa, on asiat arvotetettava uuudelleen, kuten olet tehnytkin. Tärkeintä minusta on jouluun hiljentyminen ja ottamaan vastaan joulun suuri lahja.

Oikein ihanaa joulun aikaa sinulle / teille kaikille♥♥

Kiitos postauksesta, Paluumuttajatar!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Pepi: Kyllä meilläkin tästä joulu muodostuu. Ennemmin tai viimetipassa. Tänään saatiin yksi lahjareissu taas tehtyä:).

Kirsi: Perjantaina siivous, lauantaina kuusi. Tällä viikolla suurin osa lahjoista ja viikon päästä sitten viimeiset. Ja perinteisiin kuuluukin viettää sitten yksi yö paketoinnin merkeissä. Eikun joululaulut soimaan ja lasi glögiä kaveriksi.

Suomi uusin silmin: Kyllä, riittää kun seuraa:).

Hurmioitunut: Eniten taidan nyt odottaa pitkiä aamuja, jolloin kello ei piippaa ja saa nautiskella kahvit peiton alla.

Petra: Oma talo. Meille odotetaan joulun välipäivävieraita sieltä teidän kaupungista:).

Anu: Onneksi kalusteet oli kyllä katoksen alla, joten eivät olisi hukkuneet lumeen.

Vihreatniityt: Ostettiin donitsit kotiin ja kohta viritellään iltavideohetki. Meri on tien toisella puolella. Olisko sinne joku 30 metriä. Aivan mahtavaa.

Satu: No teillä on sitten ihan stressivapaa joulu tiedossa. MInulla on kyllä HALU laittaa, mutta aikaa toteutukseen ei vielä ole liiemmin löytynyt. Pikkuhiljaa…

Allu: Ehkä se myöhäinenkin lintu jonkun madon löytää:D.

Aili: Kyllä, kun tärkein ei pääse unohtumaan, kaikki vähemmän tärkeäkin löytää paikkansa. Ja mikä ei ehdi valmiiksi, saakin sitten jäädä.

Jael kirjoitti...

Täällä kun ei ole joulua kuin vain jossain osissa,niin ei ole minkäänlaista stressiäkään siitä.Torstaina laulamme suomalaisia joululauluja siinä kirkossa,mitä yritimme katsella silloin Tel Avivissa,,,, Mukavaa joulun odotusta!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva piparkakkutalo. Malli taisi löytyi läheltä. Joulu tulee. Vieras toi tullessaan kinkun ja lanttulaatikon. Ja vei mennessään postit. Ihana vieras. Tuli kerralla moni asia hoidetuksi. Eilen laulettiin joululauluja kirkolla. Tällä viikolla räpellän laatikoita. Siinähän se alkaa melkein jo joulu oleen kasassa.
H-M

Anonyymi kirjoitti...

Potilas jätti tulematta vo:lle ja rohkenin ottaa minuutin itselleni (ruokataukokin on pitämättä) ja piipahdin blogissasi...Niin on ollut KIIRE kaikkialla, että tuskin hengittämään ehtii. Joulua ja LOMAA odotellessa Tiina

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: En ole vielä itsekään osannut stressata, mutta eiköhän se stressikin perinteisesti jossakin vaiheessa pääsee yllättämään:).

H-M: Hyvältä kuulostaa. Olet jo edellä valmistelujen suhteen, mutta onneksi tämä ei ole kilpailu:). Ja minunhan ei tarvitse tehdä laatikoita, sillä anoppi hoitaa sen osion:D.

Tiina: Hyvä, sait sitten lepohetken. Kiirettä se pukkaa täälläkin, mutta kohta se katkeaa. Odotan eniten niitä aamuja, jolloin kello ei piippaa….