keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

UITU KIINANMERESSÄ

Terveisiä Halong Bayltä. Kaksi yötä ja kolme päivää silkkaa kauneutta. On uitu Kiinanmeressä. Melottu sen aalloilla. Puikahdettu viileisiin luoliin. Katseltu laivan kannella, kun aurinko painuu mailleen.


Halong Bayn kissanpäivät.Otin Halong Bayn retken hotellimme kautta ja se oli yksi matkamme kalleimpia investointeja. Kyllä kannatti. Kaikki toimi loistavasti. Laiva oli mukava, ruoka hyvää ja kauniisti esille laitettua. Matkaseura oli hauska pieni kansainvälinen seurue sieltä täältä eri puolilta maailmaa. Juttua riitti niin hollantilaisen nuorenparin, filippiiniläisen perheen kuin kahden suomalaisen opiskelijaneitosen kanssakin. Nämä jälkimmäiset olivat kiertäneet Aasiaa jo tammikuun lopusta alkaen. Viime ajat he olivat mopoilleet Vietnamissa. Reilu 2000km vaihtelevissa tieolosuhteissa ja melkoisissa lämpötiloissa. Vau sille. En tosin malttanut olla miettimättä, että näinköhän neitosten äidit kotona ovat asiasta tietoisia? Meidän isäntä kun näet ehdotti skootterin vuokraamista Hoi Anissa ja minusta se jo oli ihan päätön ajatus. Päädyin polkupyöriin.


  

  

Ja niin saapui myyjä. Tarjolla olisi ollut helmiä ja simpukoita.

  

  

 

Netti ei laivalla toiminut kuin satunnaisesti, mikä hieman toi haasteita tähän matkakertomuksen päivittämiseen. Toisaalta oli aikamoisen leppoisaa, kun vapaa-ajat sai keskittyä päivänokosiin, kirjan lukuun tai vain maisemien ihastelemiseen retkien välissä. Retketkin oli meille mieleen. Ensimmäisenä päivänä vierailimme kelluvassa kalastajakylässä ja helmifarmilla. Toisena päivänä melottiin ensin rannalle uimaan ja sitten luolaa ihmettelemään. Viimeisenä päivänä patikoitiin toiseen luolaan ja ihasteltiin luolasaaren hiekkaranta. Sen päälle meille pidettiin kokkikerho, jonka antimet syötiin hyvällä ruokahalulla lounaaksi.
Johan blogia rupeaa syntymään tässä lentoa odotellessa.


Nyt odottelemme täällä lentoa Hoi Aniin. Kuulumisiin siis sieltä, kunhan pääsemme lähtöön. Lento on tunnin myöhässä. Edit: perillä ollaan. Ja meillä on aikamoisen ihana Homestay täällä.

5 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Hihi, me tehtiin juuri pari viikkoa sitten vietnamilaisia kevätkääryleitä Halongin laivan reseptillä, mies kävi siellä laivalla "kurssin" ja hyviä olivat.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Allu: Kevätkääryleitä me olemme syöneet jo aiemminkin, mutta nyt ymmärsin tuon riisipaperin käytön. Kokeilen kyllä kotonakin. Liemi olisi kiva ollut oppia myöskin. Nyt tiedän mitä aineksia sinne pitäisi laittaa, mutta en määriä ja suhteita.

Jael kirjoitti...

Olipa teillä hieno retki, ja tuo valkoinen kissa on niin kaunis:)
Vietnamilainen ruoka on tosi hyvää; olen syönyt sitä Bostonissa ja San Diegossa vietnamilaisissa ravintoloissa, ja myös täällä , ja aina oli niin herkullista. Etenkin Pho...
Mukavaa jatkoa reissullenne:

Petra kirjoitti...

Tulipa nälkä kun katsoin kokkikurssin antimia. Vietnamilaiset kääryleet on musta ihan parhaitas, myös sellaiset tuorekääryleet on kokeilemisen arvoisia. Tuli mieleen noista mopoilevista opiskelijoista, etten itse kertonut kyllä kotiväelle aikoinaan seikkailuista Aasiassa kun vasta aina reissujen jälkeen, tiesin heidän olevan huolesta solmussa jo muutenkin :) Mukavaa Hoi Ania!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Ruoka on tosiaan hyvää, ainoastaan joku mauste on joskus keitoissa, josta en ollenkaan tykkää. Sitä samaa oli Japanissakin. Tänään herkuteltiin oikein urakalla ja saatiin matkan kallein ruokalasku. Mutta oli sen arvoistakin. Namskis.

Petra: Niin monta asiaa, jotka voi mennä pieleen. Mutta jotka tekemättä jättämällä jää kokemusta köyhemmäksi. Uhkarohkea ei kannata olla, mutta en näe mitään syytä jättää asioita pelon vuoksi tekemättä. Hoi An oli IHANA! Huesta en nyt oikein osaa odottaa vielä mitään.