lauantai 29. joulukuuta 2018

JOULUN JÄLKEEN

Olipa meillä mukava joulu. Onneksi joulu on nyt ohi. Joulun jälkeen tulee aina tarve pakata kulunut vuosi pakettiin. Avata uusi, kaikkine mahdollisuuksineen. Tekee mieli keventää. Siivota. Aloittaa alusta. Kokea jotakin uutta. Varata matka.
Palasin takaisin töihin Tapanina. Kuun vaihde on repaleinen. Töitä ja vapaata epämääräisessä järjestyksessä. Pojat lähtivät omille reissuilleen. Kolmonen Uuden vuoden leirille ja kakkonen Porvooseen pelikavereille kylään. Käytiin isänsä kanssa heittämässä ja saatiin samalla itselle pieni iltahetki. Kyllä Porvoo on sitten kaunis. Jopa tällaisena tuhruisena torstai-iltana.


Käyttötili on aivan tyhjä. Matkatilillä sen verran rahaa, että kyttään Vietnamin lentoja tosi tarkoituksella. Tarkoitus olisi miehen kanssa lähteä kaksin matkaan kesäkuun alussa. Lentää joko Saigoniin tai Hanoihin. Valitusta kohteesta käsin käydä sen lähistöllä olevat kohteet. Lentää katsastamaan Huen ja Hoi An ja palata takaisin lähtöpisteeseen. Vietnamin matkaoppaat ovat siis tällä hetkellä lempikirjat numero 1.

Mitenkäs siellä? Toiveita tulevalle vuodelle?

13 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Ai ihanaa, Vietnam on mun lemppareita, tahdon mukaan.
Hyvää uutta vuotta!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Allu: No, oletko käynyt? Hanoi vai Saigon? Hyvää Uutta Vuotta!

Allu kirjoitti...

https://allualasko.blogspot.com/2012/11/vietnam-i.html
tästä alkaa postaukset.
Vaikea sanoa, molempi parempi, mutta Halongin lahti on kyllä nähtävä ja sehän on Hanoin lähellä.

Sammakko-mamman maailma kirjoitti...

Mulla on onneksi jo matka maksettu syysuussa kun halvalla sai... ;)
Äiti täyttää 70v ja viettä ne juhlat Espanjan lämmössä niin lähden plondimmman versioni kanssa pitkäksi viikonlopuksi sinne maaliskuun alussa. Mutta onhan tuo mukavaa kun on mitä odottaa :)

Tosin ensi vuonna tuntuu olevan paljon kaikkea:
tyttäreni pieni onnettomuus juuri ennen joulua aiheuttaa ajelua edestakaisin pk-seudulle monta kertaa viikossa ja monta toivetta aina matkalla ja muutenkin että hän toipuu entiselleen pikaisesti <3

Reilun viikon päästä saan yhden vaiheen elämässäni päätökseen eli lopetan tämän ellun kanailun eli menen kaihileikkaukseen jossa myös korjataan tätä likinäköisyyttä, olenhan ilman laseja sokeampi kuin se ellun kana.. :P

!9.1 vietetään mun miehen ja kitaristi-Kaitsun yhteisiä 120v syndejä ja sitten siitä seuraavalla viikolla meidän huiskuhännät tulevat epäsynnytyskelpoisiksi, vihdoinkin :)

Eli onhan tässä vaikka ja mitä taas tarjolla mutta en valita, kaikki on hyvä asioita.

Huominen uuden vuoden aaton vietetän Sammakkotyttäreni eli Kummityttösi kanssa töissä inventaariota tehden ja tiisaina käyn tyttäreni luona joten vuodenvaihdekin on mukavia hetkiä täynnä :)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Allu: Olen ihan tuskissani, kun tajuan, että olisi niin paljon kaikkea mitä haluaisin nähdä ja sitä kaikkea ei mitenkään pysty kymmeneen päivään survomaan. On siis pakko valita eli jättää jotakin pois. Aika paljonkin pois, jos tarkkoja ollaan.

Sammakko-mamma: Kunpa minäkin nyt saisin halvalla, niin ostaisin heti. Hirveä hinku olisi päästä tällekin matkalle. Rahaa täytyisi tietysti jostakin tehdä matkaa varten, mutta nyt olisi sentään jo lentoliput ja vähän päälle jo koossa. Mitä halvemmalla liput saisi, sitä todennäköisemmäksi lähtö tulisi.

Minulla menee uudenvuodenaatto töissä laskutuksen parissa. 1.1 vapaa ja sitten taas 2.1 töihin vaihtamaan talo uuteen potilastietojärjestelmään. Saas nähdä, että meneekö molemmat kuin Strömsössä vai ei.

Allu kirjoitti...

Tässä on 12 päivän matka, jossa neljä päivää Saigonin seudulla. Jos jättää ne pois ja ottaa tilalle Sapan, voisi onnistua. Siis en tarkoita, että käyttäisitte tätä toimistoa, mutta saa jonkunlaisen kuvan mitä ehtii.

Satu kirjoitti...

Onpa kauniita Porvoo-kuvia!

Onnellista uutta vuotta sinne Kotkaan! :-)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Allu: Kiitos vinkistä. Tarkoitus on tietenkin nähdä paljon, mutta ei nauttimisen kustannuksella.

Satu: Porvoo ON kaunis. Hyvää Uutta Vuotta sinulle sinne, minne se sinua viekin!

Petra kirjoitti...

IHanaa alkanutta vuotta! Vietnam on mun ikuinen lemppari <3 Se on muuttunut valtavan nopeasti niistä ajoista kun siellä olin, olen viime aikoina ollut tiiviisti yhteyksissä sinne palanneen entisen kolleegan kanssa mutta kyllä se taitaa edelleen ihana olla. Omat lempparini olivat Saigon, Hanoi (tässä järjeestyksessä) Hoi An (on aika turistipaika tosin nykyisin kuuleman mukaan), Dalatin vuoristokylä ja Phan Thietin kaupunki. Vietnamissa on sitä jotain taikaa, joka puuttuu viereisistä K-Aasian maista, kai se on se raskas historia. Toivottavasti pääsette reissuun! Kannattaa tutustua Pam Scottin kirjoihin Life in Hanoi ja samalta kirjailijalta on toinenkin hyvä Vietnamista kertova kirja. En ole varma onko käännetty suomeksi.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Petra: Kiitos vinkeistä. Olen tässä nyt soutanut ja huopanut tuon Saigonin ja Hanoin väliä ja kallistunut Hanoin suuntaan. En kaipaa modernia toimivaa suurkaupunkia, vaan mahdollisimman autenttista menoa ja erityyppisiä paikkoja. Siksi kombo Hanoi- Halong Bey-Sapa, Hanoi-Hue ja niiden rannat tuntuisi ihan hyvälle ajatuksella. Samalla harmittaa, että kaikkea ei voi nähdä. Mutta ehkä palaamme sitten Etelä-Vietnamiin toisella reissulla?

Anonyymi kirjoitti...


Olet oikeassa. Hanoi on sinun paikkasi. Onnea matkalle!

Petra kirjoitti...

Käy vilkaisemassa Sarin blogia Ulkosuomalaisesta ulkohankolaiseksi, siellä on juuri palanneen juttua Vietnamista ja upea kuvasarja Huesta ja Hoi Anista.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Anonyymi ja Petra: Nyt vasta huomasin kommenttinne. Ne eivät jostakin syystä tule minulle enää sähköpostiin. Käyn iltavuoron jälkeen heti katsomassa tuon blogin!