keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

ON SADEKAUSI

On sadekausi. Tokiossa sataa. Aamupäivällä hiljaa hipsutellen, päivällä kaiken kastellen. Astumme sateenvarjoja kantavaan virtaan. Sandaalit on hyvä valinta, nyt sukat ei kastu. Shibujan risteyksessä olemme siinä Japanissa, jota kakkonen oli ajatellut matkaa valitessaan. Se on Tokion Times square, jonne palaamme uudelleen, kun valot syttyvät.
Meiji Jingin temppelissä toiveet ovat rivissä. Etsin toiveita omalla kielellä ja löydän. Epäselväksi meille jää, että kenelle toiveet ovat esitetty? Kuka ne täyttää? Lähetän omani rukouksessa Taivaalliselle Isälle. Miten suuri olisikaan se pyyntö, joka olisi pakko kirjoittaa muidenkin luettavaksi? Auttaisiko se?


Harajuku on tunnettu muodistaan. Takeshita Dori-katu onkin elämys. Suurimmaksi elämykseksi muodostuu kuitenkin kissakahvila Mocha. Kahvi jää kahvilassa jokseenkin laihaan asemaan, mutta  kissoista ei voinut olla hurmaantumatta. Kakkonen ostaa herkkuja tarjottavaksi ja suosio on sen jälkeen varma. Kahvitella olisi voinut myös siili- tai koirakahvilassa sekä pöllöpuutarhassa. Tokiossa siis on eläimiä. Ne hengailevat kahviloissa.Lähetimme juuri terveiset vakuutusyhtiöön. Vastauksesta riippuu hieman huomisen suunnitelmat. Palataanko Akihabaraan vai suunnataanko täysin uusille urille? Nyt kuitenkin lepoa ja päivä huomiot:  Japanilainen vessa on elämys. Se on joko tylsä tai sitten täyden palvelun laitos, kuten täällä meidän hotellihuoneessa. Kun avaat vessanoven, kansi nousee itsekseen ylös. Rengas on lämmittänyt itsensä pehvalle mukavaksi istua. Käynnin ääniä voi halutessaan peittää erilaisin ääniefektein. Emme vain osaa käyttää niitä. Sen sijaan on testattu pesupalvelu. Kun nostat takamuksesi pois pöntöltä vessa pesee itsensä ja sulkee kannen. Voiko tällaista olla missään muualla kuin Japanissa?

6 kommenttia:

Telle kirjoitti...

Japanilaiset vessat on kyllä uskomattomia. En varmaan ikinä unohda kuinka ekaa kertaa sellaisessa käydessäni olin joutua paniikkiin, kun kaiken maailman hanikoista sai aikaan meren kohinaa ja ties mitä muuta efektiä, mutta sitä oikeaa nappulaa ei meinannut löytyä ollenkaan...
Epäsiisteihin vessoihin en kyllä muista törmänneeni, oli kyseessä sitten perinteinen tai luksusviritelmä.

Oletteko te kiinnittäneet huomiota juoma-automaatteihin? Muistelen että niitä oli ihan joka paikassa, ja valikoima japanilaisen perusteellinen, kuumaa, kylmää ja makuja joka lähtöön.

Oikein antoisaa matka teille, sateesta huolimatta!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Telle: Kakkonen on löytänyt juoma-automaatit, todellakin. Testailee kaikenlaisia juomia ja nappaa parhaat velipojalle tuliaisiksi:). Kissakahvilassa taas kahvit ja muut juomat otettiin automaatista. Aika vaatimattomat sumpit, kun varsinaisissa kahviloissa saa erittäin hyvää kahvia. Tänään on pilvistä, mutta aurinko pilkistelee. Ei sadetta. Jes! Ei sillä, että sade pilaisi mitään, olimme siihen varautuneet. Mutta onhan se helpompaa kulkea ilman sateenvarjoa ja kivempaa kuvata poutasäässä.

Allu kirjoitti...

Saksalaisella ystävälläni on myös sellainen vessa, maksoi muistaakseni 4000 euroa, musta tuntui hurjalta, että vessanpönttöön menee 10% koko asunnon hinnasta.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Allu: Oho. Ei tulisi kyllä itselle mieleen maksaa vessanpöntöstä tuollaista summaa:D. En tiennyt, että niitä edes saa muualta kuin täältä.

PW kirjoitti...

Olimme viime kesana Tokiossa ja kavimme Muumi-kahvilassa kun sattumalta olimme samassa ostoskeskuksessa, siella aikuiset japanilaiset istuu ihan 'vakavissaan' isojen muumihahmojen seurasta nauttien, tarjoilijat kuljettaa muumilaakson hahmoja poydasta toiseen :)
Vessajutuista minun huomioni kiinnittyi siihen miten useassa paikassa oli vaipanvaihtopiste aikuisille! Siis lastenvaipanvaihdoissa tuli kierrettya muutenkin vauvan kanssa niin ensimmaista kertaa missaan huomasin etta tosiaankin japanissa on niin paljon aikuisia vaipoissa jotka kuitenkin haluaa liikkua ja nauttia elamasta myos kodin ulkopuolella. Mitenkohan muissa maissa vaihdetaan aikuisten vaipat? (siis jos ei pysty itse seisomaan tms)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

PW: Muumi-paitoihin olen törmännyt jollakin vastaantulijalla. Mutta en aikuisten vaipanvaihtopisteisiin. Sen sijaan lapsen telineeseen vessassa, puuterointipisteisiin ja muuhun hauskaan kylläkin. Jotenkin nämä osaavat ajatella kivan käytännönläheisesti.