sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

OI KESÄYÖ

Paluumatkalle saimme seuraa miehen veljestä ja veljenpojasta. Minun kännykkäni oli unohtunut kotiin ja miehen kännykästä akku oli loppumassa. Sovittiin siis, että tavataan veneellä klo. 22. Veneelle kävellesämme torin lavalla soitti Suuri tuntematon ja pakkohan se oli käydä naapurin mies kuvaamassa siinä ohi mennessä. Kuka tunnistaa, että missä muussa tämä naapurin mies on kunnostautunut, kun laulamisessa ja persoonallisessa esiintymisasussa:)?Aurinko laski ja tuuli oli tyyntynyt. Laskeva aurinko maalasi tehtaan savut punaiseen ja kultaan. Aloiteltiin paluumatkaa leppeissä tunnelmissa. Venematka meille kestäisi sellaisen reilun puolen tunnin ajan, jos ajetaan suorinta reittiä. Tällä menomatkalla kurvailtiin hieman veneiden reunoja hivutellen ja se luonnollisesti pidensi hieman matkaa.
Oletteko koskaan ajatelleet noita purjeveneiden lippuja? Olin kyllä pistänyt liput useasti merkille, mutta en tiennyt, että niillä on oma tarkoituksensa. Kyseessä on siis viestiliput, joiden merkityksen voi käydä lukemassa linkistä. Hyödylliset ja kauniit. Niin kuin purjevene itsessään. Erityisen kauniit ne olivat illan valossa siinä levätessään satamassa. Tänään käymme katsomassa klo. 15, kun lähtevät täysin purjein taas maailmalle. 
Miten armollinen onkaan ihmisen mieli. Minusta tuntuu, että mitään huonoa kesää ei ole ollutkaan. On vain ollut ihania kesäisiä kokemuksia nyt viikko pullollaan. Lämpimiä hetkiä ja ihania ihmisiä. Lämmin pintavesi kätteni alla, kun uitan sitä laidan yli. Valo, joka vaihtaa väriään ja tunnelmaa sen myötä. Kaunein taivas löytyy tietenkin kotirannasta. Oi kesäyö.


Kuvaaja työssään.


Tähän loppuun täytyy tietenkin soittaa Pariisin kevään Kesäyö.


Tänään on siis 23. hääpäivämme. Kiitos jokaisesta vuodesta, Rakas. Elämä kanssasi on ollut ihmeellinen ihana seikkailu! 

11 kommenttia:

Pepi kirjoitti...

Upeita kuvia!!

Oikein ihanaa hääpäivä teille ❤️

Allu kirjoitti...

Onnea <3

Petra kirjoitti...

Paljon onnea haapaivananne! Kylla teilla on kaunista ja ihanan merellista siella Kotkassa, en yhtaan ihmettele etta viihdytte siella.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Onnea ♥♥

Jael kirjoitti...

Paljon onnea teille hääpäivän johdosta.
Upea purjelaiva,ne ovat niin hienoja.
Ei aavistustakaan kuka tuo persoonallisesti pukeutunut naapurin mies on ?

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Pepi: On ollut niin paljon upeaa tässä reilussa viikossa, että tuntuu kuin olisi ollut lomalla omasta arjesta.
Hääpäiväkin meni ihanasti veneillessä. Nyt on käyty saunassa ja pizzataikina on tulossa. Unohdan aktiivisesti, että seuraavat kaksi viikkoa on aika työntäyteiset.

Allu: Kiitos<3.

Petra: Meillä on niin ihanaa juuri nyt, että ihan pakahdun. Miten me saammekin asua täällä. Tervetuloa, jos joskus olette tänne seuduille tulossa.

Hannele: Kiitos. Onni on tässä ja nyt.

Jael: Ovat upeita, kertakaikkiaan. Ja naapurin mies on perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola. Oikein mukava naapuri kaikkine puolineen:).

Satu kirjoitti...

Myöhästyneet hääpäiväonnittelut! Meillä on lauantaina. :-)

Multa meni nyt yöunet, kun näin tuon miehen kalsareissa. :-D

Hurmioitunut kirjoitti...

Merikaupungit ja merenkäynti on niin vierasta, että harvoin tulen tuollaisia juttuja ajatelleeksi, mutta olipas ihan kiva saada lisätietoa viestilipuista. Menisi kyllä ikä ja terveys noiden lippujen viestejä opetellessa, saati sitä merenkäynnin sanastoa! :D

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Satu: Onnea teille sitten lauantaina. Monesko vuosi menossa? Minusta se oli mielenkiintoinen valinta esiintymisasuksi, mutta epäilemättä mieleenpainuva:).

Hurmioitunut: Olisihan siinä opettelemista, mutta täytyy toivoa, että jos joutuu hätään, se joka lipun huomaa, tietää mistä on kysymys.

Anonyymi kirjoitti...

Hääpäiväonnittelut. Meillä tänään (27.7.) 48. hääpäivä. Vuosi vuodelta parempaa. Mihin vielä ehdimmekään. Hääpäivän kunniaksi katselimme maisemia vaaran laelta ja vaeltelimme soiden suojelualueella. Vain me kaksi. Ensimmäistäkään ihmistä emme kohdanneet. Onni on se kullekin oikea elämänkumppani. Anisi

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Anisi: Monia yhteisiä vuosia teille vielä lisääkin. Raamattu kuvaa pariskunnan luomista näin: "Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään. Minä teen hänelle kumppanin, joka sopii hänen avukseen." Onni on, kun on löytänyt oman sopivan apunsa. Sen jälkeen on yhdessä huomattavasti helpompi elää.