torstai 5. toukokuuta 2016

IHAN VAAN IHANAA

Parempi sää, loistava mieli. On ollut ihan vaan ihanaa. Kotkalaiset maleksivat kaduilla t-paidoissaan. Terassit täyttyvät. Taimimyymälät ovat aukaisseet ovensa ja luonto kutsuu. Varmoja kevään/kesän merkkejä on monia. Hiirenkorvat ja vihertävät puut. Kevyempi täkki ja ensimmäinen ikkuna auki nukuttu yö. Pakottava tarve päästä ostamaan kukkia. 

Helatorstai tuli juuri sopivasti katkaisemaan arkea ja antoi hyvän syyn olla pihalla. Aamua venytettiin sängyssä kirjan kanssa. Kun lopulta päästiin pihalle, ei sieltä ollut kiirettä lähteä pois. Ulkoruokinta, riippumatot ja Helmi-neidin muutto kesäkotiin. Laajennusosaakin pupulle mietittiin, mutta ongelmaksi muodostui viereisellä tontilla majaansa pitävät keltiäiset. 


Tähän etualalle tulee istutuksia. Helmin mökin taakse voisi laajentaa, 
mutta ensin täytyy tuhota ne naapurit.


Jokohan pupu tarkenisi pihalla, vai haetaanko vielä yöksi sisälle?
Helmistä ei ota selvää, että onko tämä ulos muutto sen mielestä ihanaa vai ihan kamalaa?


Päivällä ainakin tarkeni. Päädyin itsekin paitasillani pihalle puuhailemaan. Grillissä valmistui aika valmista settiä suoraan kaupan tiskiltä. Suomalainen versio semisotusta tulee tehtyä, jos on LIDL:iin menoa. En kyllä muista edelleenkään tuon vihreän nimeä, mutta sieltä sitä siis saa. Vihannesportulakkaa yritin viime kesänä kasvattaa, mutta ei siitä mitään tullut. Parempi onni tänä kesänä?


Siihen vihreään lisätään turkkilaista yugurttia ja valkosipulia. Sitten syödään.


Loppupäivästä löysin itseni kukkia ostelemasta ja multaa tuli kannettua kotiin monta pussillista. Minulla on huomenna sellainen ihmeellinen asia, kun vapaapäivä. Aion käyttää sen kasvilaatikoiden lannoittamiseen ja multien lisäämiseen. Porkkanoiden ja sipulien kylvämiseen. Ruokaakin meinasin laitella ja siivouskin olisi tässä talossa tarpeen. Jos ihan vapaalle heittäydyn, niin isken takamuksen tuohon terassin penkkiin tai riippumattoon ja olen vain. Sellainen kuulostaa itse asiassa vapaammalle, kun tuo edellä mainittu lista. Toisaalta se on myös niin, että valmiiksi tehdyt asiat vapauttavat moneen uuteen.Huomenna ehkä tässä osiossa tapahtuu?
 Sipulit, porkkanat, herneet ja retiisit odottaisivat ainakin  maahan pääsyä.


Kesän ensimmäinen pihalle istutettu kukka oli Hortensia. Lempikukkani ovat tulppaani, hortensia, syreeni, pioni ja ruusu. Villit lupiinit! Tässä nimenomaisessa järjestyksessä. 


Mitenkähän sinun toukokuusi on alkanut? Toivottavasti ilmat ovat suosineet ja kevättä on rinnassa? Mikä on sinusta kaunein puutarhan kukka?

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tiedän tuon kasvin, mutten minäkään muista sen nimeä suomeksi :) Seija

Anonyymi kirjoitti...

Ihana viherrys ja kesäinen piha teillä jo siellä etelässä!

Neljän päivän vapailla saa kummasti aikaan kaikkea puuhaa, myös sitä oloiluakin vaan :) Seija

Jael kirjoitti...

Teillä taitaa olla kesä nyt,toivottavasti jatkuu myös oikeasti kesällä;D Nautinnollista viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Jos grillin vihreää tarkoitit, se oli parsaa. Ja oliko salaatissasi vuonankaalia?
Pihatöissä on meillä kulunut aikaa päivä jos toinenkin. Tänään olen kuopsutellut omenapuiden ympäristöjä ja hävittänyt vuohenjuurta, joka osaa pitää puolensa. Löytyisikö sen kurissa pitämiseen muutakin keinoa kuin kitkeminen? Kasvimaita ja kukkapenkkejä en jaksa/viitsi erikseen hoidella. Omenapuiden alle istuttelin sipuleita ja kylvin kehäkukkia. Krassin siemenet pääsevät vanhoihin muuripatoihin huomenissa. Puutarha-arkkitehdilla olisi meidän pihalla töitä!
Ihanaa joka tapauksessa, että on taas tämä aika vuodesta! Anisi

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Seija: Pitää tarkistaa, kun seuraavan kerran menen LIDL:iin. Sieltä sitä voi ostaa. Oli tosiaan ihanaa olla arkivapaalla. Siivoaminenkin tuntui kivalle puuhalle, kun ei tarvinnut tehdä sitä väsyneenä työpäivän jälkeen.

Jael: Sen olen oppinut, että täällä lämmöstä kannattaa nauttia AINA kun sitä on tajolla, vähän juuri sillä ajatuksella, että toiste tätä lystiä ei ehkä tulekaan. Ja kun ollaan menossa kesäkuussa reissuun, voidaan onneksi olla joka tapauksessa varmoja siitä, että saadaan lämpöä. Ei tule turhan suuria odotuksia Suomen kesälle:).

Anisi: Kyllä minä parsan sentään tunnen:). Mutta tuo salaatin vihreä. Voi hyvinkin olla vuonankaalia tai mitä muuta tahansa, en siis muista yhtään sen nimeä. Minusta on kivaa kuopsutella pihalla, silloin kun haluan. Eli, ei mitään jatkuvasti työstettävää pihaa meille. Piha on lähinnä paikka, jossa syödä ja nauttia kesällä.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Ihana kelit, joista kävin nautiskelemassa maalla, tuli tehtyä käverlyretkiä, kuvattua materiaalia blogiini ja nautittua huumaavasta keväästä tai alkaneesta kesästä ; pääskysestä ei päivääkään..., ja kyllä, pääskynen bongattu;) Huomenna juhlitaan meitä äitejä ja istutellaan siemeniä ja kukkia, mukavaa huomista äitienpäivää !

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Carola: Joko sinulla on oma blogi? Tänään on äitiä juhlittu. Vatsa on niin täynnä, että huomennakaan ei varmasti tarvitse syödä mitään:).