maanantai 11. toukokuuta 2015

ASIOITA JOTKA SAAVAT….

Kuvat eivät nyt liity itse tekstiin millään lailla. Ne liittyivät eiliseen äitienpäivään, jolloin vietimme kolmen äidin juhlaa täällä meillä. Söimme itsemme ähkyyn sisällä ja jatkoimme vielä kakuttelulla terassilla. Suomi näytti äideille kauniita aurinkoisia kasvojaan. Tuli kivoja lahjoja ja ihania kortteja. Ympärillä ne parhaimmat aikaansaannokset eli lapset ja lapsenlapset. Hieno päivä!

Kun vieraat olivat poistuneet, köllähdin jatkamaan viime päivieni iloa, eli Mia Kankimäen kirjaa "Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin". En ole päässyt kirjaa edes loppuun, mutta se on jo nyt herättänyt minussa niin monenlaista ajatusta, että oli pakko päästä niistä kirjaamaan. Kirjassaan Kankimäki matkustaa Kiotoon tutkimaan Sei Shonagon-nimistä hovineitoa, joka omana aikanaan kirjasi ylös havaintojaan listoihin. Minä jos joku olen listanainen. Jos en voikaan tehdä niistä kirjaa, on minulla kuitenkin blogi, johon saan niitä nyt kirjata ainakin omaksi ilokseni.


Miellyttäviä asioita: Herätä ennen kellon soittoa ja tietää, että unta on lupa jatkaa. Hetki, kun saa istua nälkäisenä katettuun pöytään. Saunan jälkeinen raukeus. Silitetyn pyykkipinon laittaminen kaapin hyllylle. Puhtaat lakanat. Terassille paistava aurinko. Riippumatto. Laineen liplatus rantaa vasten. Kun voi sulaa tuoreelle sämpylälle. Hymy. Vauvan varpaat. Hyvät neuvot.


Laulu mummolle!


Kiusallisia asioita: Kun joku tervehtii tuttavallisesti ja ryhtyy juttusille, etkä kuollaksesikaan muista kuka hän on. Silmien painuminen väkisin kiinni vieraiden seurassa. Myötähäpeä jonkun toisen puolesta. Tulla väärinymmärretyksi. Suusta päässyt sammakko, joka loikkii jo tiehensä, etkä tiedä miten tilanteen voisi korjata.  Vessahätä kesken kauppareissun. Kiinni jääminen karkkikätköllä. 

Masentavia asioita: Pankkitilin saldon pienuus silloin, kun kuukautta on vielä yli viikko jäljellä. Itsekkyys. Ilkeys. Ihmiset, jotka vähättelevät toisiaan. Kun yrittää, mutta ei onnistu. Päivästä toiseen jatkuva pimeys. Lumisade kesäkuussa. Lapsi, joka saa joululahjaksi vain sukat. Eriarvoisuus. Kiusaaminen. Turha kärsimys. Rasismi.Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin: Odotus, joka on täyttymässä hetkellä millä hyvänsä. Kirjekuori, joka sisältää tarpeellista, mutta vielä salassa pysynyttä tietoa. Jännittävä kirja. Yllättäen alkava ukkonen. Rakkaus. Liikuttava hetki. Huomion keskipisteeksi joutuminen. Moite, jota ei osannut odottaa. Yllätetyksi tuleminen. Pelko.Asioita jotka herättävät mieluisan muiston menneisyydestä: Kappale nuoruudesta. Valokuva. Tapaaminen lapsuuden ystävän kanssa. Päiväkirja, jota ei oikein kehtaisi lukea. Vaate kellarin perukoilta. Ihminen, joka tunsi isäsi. Mummola ja kulmakaappi, jossa säilytettiin Kettukarkkeja. Tuoksu. Ruoka, joka maistuu aivan samalta, kun äiti teki.

Hurmaavia asioita: Kauneus kaikessa muodossaan. Sumu. Onni. Rakkaus. Miehen hellät sanat kaikkien näiden vuosien jälkeen. Lasten lojaalius. Hyvä ruoka. Tunne siitä, että tässä ja nyt on kaikki mitä tarvitset. Olla tarpeellinen ja odotettu. Löytää itsensä. Kesäilta. Nauru.

Paikkoja, joihin haluaisin matkustaa: Buenos Aires. Intia. Barcelona. Lofootit. Kenia. Ja tämän kirjan jälkeen Kioto.

13 kommenttia:

Pepi kirjoitti...

Elämältä maistuva listaus ❤️

Leena Lumi kirjoitti...

Ah, mikä herkkupöytä ja isoäiti saa olla lastensa ja lastenlastensa ympäröimänä<3

Tajusin tänään, että ennen kuolemaa on matkustettava Sain-Malon pikkukaupunkiin...

Äitienpäivä oli kaunis kaikellaan.

Petra kirjoitti...

Voi ihanat kuvat ja ajatukset, osa tuntui niin tutulta etta melkein haistoin ja maistoin ne, ihanaa aitienpaivaa jalkikateen!

Tiina kirjoitti...

Ai kun mainioita listauksia. Voisin omia monia näistä asioista.

Hurmioitunut kirjoitti...

Tunnelmalliset ja onnellisuutta henkuvat kuvat ja sitä enemmän ajatuksia herättäviä listauksia. Hmm, olet jo toinen henkilö joka kehuu kyseistä kirjaa. Kaipa se on laitettva lukulistalle. Voi tosin olla, että lukemisen aloittaminen venyy ja paukkuu, tässä kun pitäisi saada taas graduprojekti käynnistettyä pienen tauon jälkeen. Silloin ei voi tarttua mihinkään muuhun mielenkiintoiseen kirjallisuuteen. ;)

Anonyymi kirjoitti...


Hóla Helsingistä

Matkustan torstaina viidettä kertaa Barcelonaan ja Montserratin luostarivuorille.

Vien kaipuusi mukanani ja päästän sen vapaaksi vuorilla. Ehkä se vie sinut jokin päivä kaipaamasi Barcelonaan. Voi hyvin!

Jael kirjoitti...

Kuvista näkee että oli ihanan tunnelmallinen äitienpäivä:) Ja listaasi oli mukavaa lukea:) Elämän pieniä iloja ja harmeja;D

Leena kirjoitti...

olipa kiinnostavia ajatuksia!

A kirjoitti...

Ihana postaus, Paluumuuttajatar: kiitos tästä! ♥♥

Ihania kuvia juhlastanne, johon sain osallistua;)

Onnea ja menestystä teidän klaanillenne!

♥♥♥

Carola Lehtonen kirjoitti...

Hienoja mietteitä ja listauksia...minäkin olen listaihmisiä...teen listoja vähän siitä ja tuosta. Minulla niiden paikkojen joukossa jonne olen halunnut matkustaa ja joka vihdoin toteutuu kohdallani tänä kesänä on Barceloona:=)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Pepi: Tämähän on vain elämää:).

Leena: Sain-Maloon. Pitääpäs tutkia, että tiedän onko minunkin pakko matkustaa sinne:).

Petra: Minussa syntyy nyt päivittäin hirmuinen määrä listoja:D.

Tiina: Saa omia, ovat ihan kaikkien oikeuksiin kuuluvia.

Hurmioitunut: Tämä ei ollut sellainen kirja, joka vei tarinansa mukana. Tämä oli kirja, joka pisti ajattelemaan. Ne on ihan parhaita ne sellaiset kirjat. Ja voihan Kioto, miten palan halusta mennä sinne kirsikankukkaviikolla.

Anonyymi: Kiitos sinulle, kuiskaa vuorille, että antaa Paluumuuttajattaren voittaa lotossa, niin johan alkaa tapahtumaan. Luostarivuoret vielä. Voihan jehna. Nauti!

Jael: Elämä syntyy pienistä asioista, ja monella ne liukuvat ohi, kun vain odotetaan jotakin suurta ja mahtavaa, jota ei koskaan tule.

Leena: Elämä ON kiinnostavien ajatusten ja tapahtumien ohimarssi.

Aili: Kiitos kun kävit. Tervetuloa toistekin.

Kirsi: Juuri sen vuoksi kannattaa listoja pitää, että saa vedettyä yli jotakin toteutettua:D. Ihanaa matkaa sinulle, kun sen aika koittaa. Me ei kyllä taideta matkustaa mihinkään, sillä rahat valuu salaojiin...

SaaraBee kirjoitti...

Hyvin olet onnistunut listoissasi. Minä vesi kielellä katselen noita teidän tarjouksia. Ei ainakaan ruoasta tullut pulaa.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Vihreatniityt: Ei tullut pula, ei siis ole pula-aika. Yritän sitä tässä muistutella itselleni, kun yritän selvitä tuosta salaoja-tarjouksen loppusummasta….