sunnuntai 11. tammikuuta 2015

KAUNISTA ON SOPU

Viime päivinä on tapahtunut paljon pahaa. Maailma on näyttänyt rumalle, vihamieliselle ja pelottavallekin. Monen mielessä on seissyt se suuri kysymys; miksi? Koska en omista valtaa, joka poistaa ääriliikkeet, sodat tai ihmisen pahuuden, lähdin kävelylle. Pahuuden ja ruman äärellä saattaa joskus unohtaa, että tässä maailmassa on paljon kaunista. Mitä vaikeampaa sen muistaminen on, sitä tärkeämpää on sen etsiminen ja mieleen palauttaminen. Näkeminen.
Minua kiehtoo rosoiset pinnat ja elämän jälki. Kaikessa. Niin luonnossa, kodeissa, esineissä kuin ihmisissäkin. Liian kaunis tai liian siloiteltu on epäkiinnostava ja ei enää edes kaunis. Kaunista sen sijaan on meri kaikissa mielentiloissaan, kalliorannat ja yksinäiset saaret. Koskeksi itsensä juokseva vesi. Puro joka kuin varoen kulkee metsän reunaa. Kauniit ovat puut, jotka kannattelevat valkoista viittaa. Kauniit talojen puiset pinnat ja hauskat yksityiskohdat ikkunoissa ja aidoissa. Kaunis on piipusta taivaalle piirtyvä savu ja ulko-oven vieressä seisova luuta. Pihaa reunustava aita. Punainen, valkoinen ja sininen. 

Kaunis on pilven raosta kurkistava valo. Veden pinnalla kelluva kuunsilta. Aurinkoinen päivä ja kuutamoyö. Kauniit ovat punaiset posket, silmien tuike ja hymyyn kääntynyt suu. Kauniit ovat vauvan varpaat ja vanhuksen uurteiset kädet. Kaunis on se, joka on rakas. Kaunista olla jollekin rakas.


Kaunista on perheet kaakaolla puun alla, ystävykset sauvakävelyllä ja pakkasessa vaihdetut kuulumiset.  Hengityksen höyry. Kaunis apuun ojennettu käsi. Kaunista on tietää, että on joku joka odottaa. Joku, jolle on ilo. Kaunis on usko, toivo ja rakkaus. Kaikista kaunein omalle kohdalle osunut armo.Kaunista on sopu. Suvantovaihe vaikeuksien keskellä. Aselepo. Takkatuli, nuotio ja kynttilän lepattava liekki. Kaunis on hyvä ajatus, toisen edestä tehty uhraus ja epäitsekkyys. Kauniit ovat tiet, jotka vievät eteenpäin. Muistot, joita saamme kantaa. Tulevaisuus, jota odottaa. Kaunis on kotikaupunki. Koti. Ihmiset, jotka seinien sisällä asuvat.
Jos on mahdollista ja jos teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien kanssa.  Kaunista on sopu.

19 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Viisaita ajatuksia, ja totta joka sana. Kauneutta on vaikka kuinka paljon, jos sitä vain osaa katsoa ja jos sen haluaa nähdä.

Jael kirjoitti...

Kaunis postaus,tekstit ja kuvat. Pitää vain toivoa,että ihmiset osaisivat elää sovussa.-

Tiina Kovanen-Bergman kirjoitti...

Kiitos kauniista sanoista. Kun tänään Ranskassa ja kotikaupungissammekin marsittiin vapauden ja rauhan puolesta, toivomme huomenna heräävämme uuteen, parempaan päivään. Huoli tulevasta on iso, mutta pelkäämälläkään ei voi elää. Voi että meitä ihmisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Uskomattoman kauniita talvisia kuvia viime postauksissasi. Kuvat ja sanat. Olet onnekas, kun näet, koet ja tallennat elämän kauneutta niin yksityiskohdissa kuin maiseman avaruudessa. Anisi

Pere kirjoitti...

Ihanat kuvat. Totta puhut, kaunista on niin paljon ympärillämme, mutta joskus sille vaan sokeutuu, kun kaikkialla huudetaan pahuuksista. Välillä minä ainakin suljen korvat ja silmät uutisilta ja lähden metsään lenkille :)

Anonyymi kirjoitti...

Kotkan ja elämän korkeaveisuuta...
ja niin totta!

Terveiset Bulevardilta!

Pepi kirjoitti...

Ja kaunis oli kirjoituksesikin ♥
Minä pidän uutispaussia. Maailma on paljon kauniimpi kun ei anna koko ajan joka tuutista tajuntaansa tulla huonoja uutisia. Sillä hyvä uutinenhan ei edelleenkään ole uutinen. Valitettavasti.

Juuri nuyt alkoi aurinko paistaa niin kauniisti, että taidan perua pyhät puheeni sisällä pysymisestä ja lähdenkin pihalle :)

Pepi kirjoitti...

ps. tiestikös muuten, että tuota pilvien välistä tulevaa valoa (sorsakuvan yläpuolella) kutsutaan enkelivaloksi :D

Allu kirjoitti...

Sun kuvat on aina niin kauniita, vaikka mitä kuvaisit.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Satu: Ja rumaa vasten kaunis on entistäkin kauniimpi.

Jael: Jos on mahdollista ja jos meistä riippuu, niin eletään rauhassa kaikkien kanssa. Vaikeaahan se on, jos joillakin on oikein lupa tappaa toisinajattelijat ja samalla voivat ansaita tekosillaan lipun Paratiisiin:(.

Tiina: Ei voi elää, jos lakkaa elämästä. Niin se on. Pakko vain uskoa, että huominen on parempi.

Anisi: Sitä luulisi, että kaikkien mielestä olisi mukavampaa keskittyä siihen kauniiseen ja hyvään. Mutta ei.

Terhi: Minäkin välillä suodatan. Mutta ei sitä niinkään voi elää, että sulkee silmänsä todellisuudelta ja pidättäytyy pinkissä kuplassa.

Anonyymi: Kotka on kyllä niiiiin kaunis. Olipa minulla tuuri, kun päädyin tänne:D.

Pepi: Enkelivalo onkin hyvä nimi. Kaunis oli keli. Ja elämä jatkuu, vaikka kuinka mellastavat. Paitsi niillä, joiden elämä päättyi:(.

Allu: No, katsotaan seuraava postaus, että vieläkö olet samaa mieltä. Kuvasin näet sen Kotkan toisenkin puolen samaan syssyyn:D.Carola Lehtonen kirjoitti...

Mitä vielä voi tapahtua kaikkien kauheuksien jälkeen, vai voiko vielä tulla jotakin vieläkin kauheampaa, miettii uutisia seuratessaan, täytyy uskoa ja luottaa siihen, että huominen on parempi ja kauniimpi.

Luonto on talvellakin uskomattoman kaunis, kunhan vain muistaa katsella ympärilleen ja huomata sen kaiken ympärillään-ihan lähellä...linssin läpi huomaa usein löytäneensä palan siitä;) Ihania kuvia olet taaskin saanut otettua!Pirteää, kaunista pakkasenpuremaa viikonalkua!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis kiitos!
Ja kauneushan sanotaan olevan katsojan ovat silmässä. Sinulla on kyky nähdä ja kuvata kauneutta sekä kauniita ovat myös sanasi.

Susku

Petra kirjoitti...

Eipa tassa auta muuta kuin toivoa etta maailmassa on enemmin hyvaa kuin pahaa. Tykkaan samanlaisista kuluneista ja rosoisista aiheista, elavasta ja eletysta. Hyvaa alkavaa viikkoa sinne!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kirsi: Sehän se on surullisinta, että tuollaiset kauheudet on tietyissä osissa maailmaa ihan jokaista päivää, mutta Eurooppa ei jaksa sille edes korvaansa lotkauttaa. Toivottavasti niissäkin maissa jaksetaan vielä toivoa kauniimpaa tulevaisuutta.

Susku: Kauneus on myös tarvehierarkiassa siellä huipulla. Toiset ne vaan selviää päivästä toiseen, eikä jaksa miettiä kauneusasioita. On siis suorastaan synti jättää ihailematta, kun kerran jaksetaan ja voidaan.

Petra: Se on hyvä se, sillä koko Turkki on rosoinen ja elävästi eletty:).

Hurmioitunut kirjoitti...

Sama juttu, rosoinen ja elämää nähnyt on kaunista. Ja voi hyvänen aika kuinka kauniita luontokuvia! Harmautta, mutta kaunista valoa pilkahduksina. Kauniita ajatuksia, allekirjoitan.
Valoisaa viikon alkua!

A kirjoitti...

Kiitos jälleen hienosta postauksesta!
Laitoin hyvän kiertämään;)

♥♥

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Hurmioitunut: Oli todella kaunis päivä ja ihana kävellä.

Aili: Hyvää kannattaa kierrättää:D.

Irja Viirret kirjoitti...

Hienot kuvat ja hyvät sanat:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Mustis: Kiitos!