sunnuntai 13. lokakuuta 2019

VEDIN SYKSYÄ KEUHKOIHIN

Miten kaunista meillä täällä Suomessa onkaan. Ulkoilua ja ruskan ihastelua on vain haitannut flunssa. Ei nosta kuumetta, mutta nenäliinoja kuluu ja yskittää. Jaksaa mennä töihin, mutta muuten se on sitten sen pituinen se. Eilen otettiin edes vähän vahinkoa takaisin. Aloitettiin pihan haravointia. Sitä lajia meillä riittää vielä pitkään, sillä pihaa reunustaa monen monta komeaa ja runsaslehtistä puuta. Aamu ja Ilta harrasti samaan aikaan hyppyharjoituksia.

 


Iltapäivällä käytiin lunastamassa kuopuksen joululahja. Miehellä on tapana antaa lapsille joululahjaksi elämyksiä. Issikka vaellus maastossa oli toissavuonna kuopukselle kovin mieleen, joten se lahja uusittiin viime jouluna.  Mies on ollut molempina kertoina itse mukana. Varsin rohkea mies, sillä hän ei ole harrastanut ratsastusta ollenkaan, mutta uskalsi lähteä maastoon ilman taluttajaa tuosta vain. Molemmilla kerroilla ovat laukanneetkin menemään.

Itse kävelin pitkin hiekkatietä ja vedin syksyä keuhkoihin. Ihastelin pilvimassan läpi puskevia auringonsäteitä. Katselin pihlajan marjaisaa satoa. Kuuntelin hiljaisuutta.
 

Syksy<3.

7 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Suloiset Aamu ja Ilta, hyviä apulaiaia varmaan nurmen leikkuussa ja varsinkin voikukan torjunnassa :)
Hieno idea antaa lahjaksi elämys, ne rikastavat elämää, muistetaan, mutta eivät jää nurkkiin pölyttymään tavaran lailla.

Petra kirjoitti...

Ruskakuvia on ihailtu täällä somen kautta, meillä tämä syksy ei oikein syksyksi tule kun vain osa puista kellastuu ja eilenkin oli 27 astetta.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Cheri: Nykyään ihmisillä on tavaraa riesaksi asti, olen siis itsekin vakaasti elämysten kannalla.

Petra: Harmittavan vähän olen itse päässyt kuvaamaan. Jos vointi olisi sallinut, oli keli sitten huono. Ja toisinpäin. Mutta ei se mitään. Teillä on sitten aina vaan kesä.

Jael kirjoitti...

Tosi ihana lahja, sellainen kokemus joka jää mieleen.
Oi, teillä on uudet puput, miten suloiset!
Ja toivottavasti flunssaoireet ovat pian ohi.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Kyllä flunnsa alkaa nyt olla voiton puolella, mutta melkein kaksi viikkoa tuo mokoma rassasi enemmän ja vähemmän. Juuri paras ruskan aika meni nyt sen vuoksi turhan paljon sisätiloissa.

Allu kirjoitti...

voi noita pupuja<3

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Allu: No ne on kyllä aina söpöjä. Kuopus vie ne näyttelyyn syyslomaviikonloppuna.