torstai 24. lokakuuta 2019

TERVEISIÄ PÄRNUSTA!

Viisumi Venäjälle loppui, enkä vielä ole ehtinyt tutustumaan ilmaiseen nettiversioon. Päätimme siis juhlistaa syysloman alkua lähtemällä ihan toiseen suuntaan. Auto laivaan ja muutama sata kilometriä alaspäin. Niin helposti olimme tulleet Pärnuun. Ilma oli harmaa, mutta aurinko pilkisteli puutalokortteleiden kaduille. Näimme heti, että kaupunki antaisi kesällä ihan parastaan, mutta ei sen viehätys onneksi ollut syksylläkään piilossa. Täällä me tulisimme viihtymään.


Kotikolo oli mieluinen.  Huoneistoon tullessa oli joku häiritsevä tuoksu, muta siihen onneksi tottui.


Matkakohteessa tulisi mielestäni aina olla meri, mutta hätätilanteessa joki ja järvikin käy. Nyt saatiin ihailla aavaa merenselkää. Tunnelmassa oli jotain samaa, kun Terijoella. Kaunis pehmeä hiekka ja rannassa muutama ei niin kaunis talo kauneusvirheenä. "Millainen talo sinun mielestäsi rannalla pitäisi olla", kysyi mies. Hän sai vastauksensa pari päivää myöhemmin Haapsalussa.
Majapaikkamme sijaitsi keskellä kauniita vanhoja katuja. Moni putiikki oli laittanut lapun luukulle kesän jälkeen ja nukkuin talviuniaan. Se ei haitannut, sillä emme olleet varsinaisesti tullut ostoksille. Niitäkin tosin tehtiin Pärnun ostarissa, mutta se oli vähän niin kuin loman sivujuonne. Ravintoloista ja kahviloista oli syksylläkin runsaudenpula. Ekana iltana päädyttiin pizzeriaan ja toisena syötiin astetta paremmat hampurilaiset. Lomalla näet syön aina juuri sitä mitä arkena välttelen. Ja sitten onkin ähky, närästys ja huono olo seurana. Onko järkeä vai ei? No, ei.
Toisena aamuna vallitsi syksyinen harmaus ja sumuun katoavat tienpäät. Tämä oli ollut jo säätiedotusten perusteella onneksi tiedossa. Jakauduimme siis. Mies jäi asunnolle tekemään töitään ja me sujahdimme kauppakierrokselle kuopuksen kanssa. Illalla kelluttiin, laskettiin, liottiin ja saunottiin. Pärnulla olisi ollut monenlaista kylpylätarjontaa, mutta päädyttiin vesipuistoon kuopuksen vuoksi. Spa Tervise Paradiis oli hintansa väärti, vaikka olikin syyslomahinnat Viron koulujen ollessa myös syyslomalla.


Pärnu yllätti iloisesti. Tänne olisi kiva joskus päästä kokemaan huolettomia kesäpäiviäkin.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihana Pärnu,olen ollut siellä vuosia sitten,mutta muistan sen vieläkin viehättävänä kaupunkina. Tuo teidän asuntonne siellä vaikuttaa tosi kivalta; nuo punaiset huonekalut ovat pirteän näköisiä:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Koko Viron rannikko kiinnostaa tämän visiitin jälkeen vielä enemmän. Ja asunto oli tosiaan kiva ja loistavalla paikalla. Eikä hinnassakaan ollut valittamista.