sunnuntai 11. elokuuta 2019

AAMUSTA ILTAAN

Loma on jatkunut aktiivisissa merkeissä. Tähän viikonloppuun sisältyi enemmän kaikkea kuin normaaliin kuukauteen arjessa. En yritä edes kaikesta kertoa, että pysytään jossakin järkevissä mitoissa päivitysten suhteen. Oli kakkosen sotilasvala ja sitä edeltävä yö Vuohijärven rannalla. Sieltä saavuttuamme kotiin, täyttyi kotimme Istanbul-nostalgialla. Ne suomalaiset ystävät, jotka olivat meitä aikanaan ottamassa Istanbuliin vastaan, kertyivät terassillemme grillaamaan ja muistelemaan menneitä. Ihanat päivät, ystävät ja muistot.


Tänään saattelimme viimeiset yövieraat matkaan ja hyppäsimme kuopuksen kanssa autoon. Pupu-kaipuu on nostanut päätään ja tänään kävimme hakemassa perheeseen kaksi pupuneitoa Turun Kakskerrasta, Mustikkametsän Kanilasta. Olihan siinä ajamista, mutta hyvin sujui matkat ja perillä kiitos seisoi. Aamu ja Ilta liittyivät perheeseen.


Pihalla kasvamassa tupakkaa. Takana tupakkakauppa.Kun nyt oltiin Turussa, käytiin samalla retki ennen vanhassa, eli Turun Luostarinmäen käsityöläismuseossa. Olin katsonut paikkaa monesti toisten silmin eli muiden kuvista ja nyt oli hienoa kävellä paikat ihan itse. Luostarinmäkihän on Turun ainoa yhtenäinen puutaloalue, joka säilyi vuoden 1827 palosta. Museoon on sisustettu käsityöläisten asuntoja ja verstaita. Aluetta elävöittää kivasti asuihin pukeutuneet oppaat, jotka toimivat alueella oppaina, talon asukkaina, puotien myyjinä jne. Ihana kokonaisuus. Tykkäsin niin paljon.
Koska uusimmat perheenjäsenet oli museokäyntimme ajan autossa, kävimme paikan melkoisella pikakierroksella, mutta hyvä näinkin. Jos joskus jostain syystä palaan Turkuun, saatan hyvinkin mennä uudelleenkin. Mutta jos en, niin näinkin olen tyytyväinen. Puutalorakkautta ja pupurakkautta riittävästi yhdelle päivälle. Puputytön tuplaonni<3.

7 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Suloiset puppelit.
Siskoni asuu Turussa, mukava kaupunki.
Liian harvoin tulee kaytya kun tapaamme aina mokilla.
Nytkin oleilimme siella 4 viikkoa ja sekin loppui liian nopeaan.

Allu kirjoitti...

Aamu ja Ilta, hauskat nimet

Petra kirjoitti...

Ihanat Aamu ja Ilta <3
Turun Luostaribmäki on upea paikka, tosin käynnistä on vuosia aikaa.

Satu kirjoitti...

Onnea ja pitkää ikää uusille perheenjäsenille! :-) Kivat nimet pupusilla. <3

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Anu: Me olemme muutamaan kertaan käyneet Turussa, mutta aina jonkun asian vuoksi. Kaupunki ansaitsisi ilmanmuuta muutaman haahuilu-päivän. Kotkasta meni kolme tuntia ja kun piti ajaa edestakaisin yhdessä päivässä, typistettiin turistikäynnit yhteen paikkaan. Hyvä näin. Ja onneksi oli Venäjällä harjoiteltu taas pitkien matkojen ajamista:).

Allu: Heti tuli nämä nimet mieleen. Meistäkin ne ovat osuvat. Aamun kajo ja tummuvat Illat.

Petra: Luostarinmäellä aika pysähtyy.Elämä on ollut ihmisenkokoista. Eikä ole vielä ollut tarvetta hamstrata tavaraa. Täällä omassa kodissa tekisi taas kerran mieli vain karsia ja karsia tätä olemassa olevaa.

Satu: Kiitos. Ensin oli niin suuri suru, että kuopus ajatteli ettei ikinä enää ota lemmikkiä, koska ne kuolee. Mutta muisti sitten, että ennen kuin kuolevat, ne elävät.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Sotilasvala on juhlallinen ja mieleenjäävä tilaisuus, muistan hyvin vanhemman poikamme valan muutamien vuosien takaa. Turku vanha kotikaupunkini ja kiva Luostarinmäen käsityöläismuseo, mielestäni ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!Varmasti oli ihana nähdä myös ystäviänne ja muistella Istanbulia ja vaihtaa taas kuulumisia. Ja voi ei miten ihanat puput, onnea ja iloa uusista perheenjäsenistänne!!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Carola: Olin iloisesti yllättynyt, että puolustusvoimissa sai vielä puhua Jumalasta. Hieno oli viikonloppu. Niin on ollut koko kesä. Paras kesä pitkiin aikoihin, vaikka ei muissakaan kesissä ole ollut mitään vikaa.