maanantai 15. lokakuuta 2018

SATUMAINEN VALO

Olen ilmoittanut itseni sijaiseksi yhteen ja toiseen paikkaan, jotta pääsisimme tuon siipan kanssa ensi kesänä matkalle. Ei niinkään rakkaudesta lajiin, vaan ihan vaan rahan takia. Toisaalta vapaapäivät on tarpeellisia levolle ja niiden viettäminen työmaalla ei ehkä pidemmän päälle ole kovin järkevää. Olenkin siis aina ristiriitaisissa tunnelmissa, kun soittoa töihin ei näytä tulevan. Lopulta päädyn kuitenkin aina ottamaan ilon vapaapäivästä irti. Erityisesti tänään.
Suomi on kiedottu lämpimään värikkääseen viittaan. Eilinen meni enemmän ja vähemmän pakosta sisätiloissa, mutta tänään otettiin vahinko takaisin. Esikoinen on kotona viettämässä etäviikkoa ja hänestä sain lenkkikaverin. Käveltiin Pahalammelle syksyä ihastelemaan. Sitä ihastelua riittikin sitten ihan kotirannasta Pahalammelle asti. Takaisinkin piti osa matkasta kävellä, kun mies olikin jäänyt koululle tukiopetusta antamaan. Kaikkialla täällä Kotkassa hehkuu sellainen satumainen valo. En tiedä johtuuko se valoa heijastavista keltaisista puista vai mistä? Aina autolla ajaessa harmittaa, kun ei ole mahdollisuutta pysähtyä kuvaamaan. Illan valo on ollut erityisen ihmeellistä. Kävellessä sai pysähdellä ihan luvan kanssa. Ikuistaa ja ihastella monta asiaa.


Hiippailtiin mökkien pihalla. Tässä oli aikanaan hiihtokallio mereen.

Torstaina sain meidän viisumit. Tänään on työpäiviä jäljellä kolme ja sitten onkin aika ylittää raja. Toivon kovasti, että tämä ihmeellinen lämpöaalto pysyttelee täällä siis vielä viikon ja saamme ihmetellä Venäjää aurinkoisessa säässä. Mutta jos ei, niin mennään sitten matkalle ihan vaan  hyvällä tuulella.

4 kommenttia:

Airi kirjoitti...


Olen Venäjä-friikki (ilman politiikkaa).Paljon elämyksiä tarjolla - minne matkanne vienee.Haaveilen taas seuraavasta visiitistä... Hyvää matkaa teille!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Airi: Jännä nähdä millainen suhde minulla ja Venäjällä muodostuu. Toivon pääseväni sinne moneen kertaan tämän vuoden aikana ja näkeväni mahdollisimman monenlaista. Tämä ensimmäinen matka vie Viipurin kautta Pietariin. Toivottavasti sää sallii ja näemme myös Terijokea ja Äyräpäätä.

Jael kirjoitti...

Todella upea syksy teillä, niin kaunista , ja tuo valo! Toivottavasti saatte kerättyä matkarahat.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Päivästä päivään hienot kelit. Tänään upea sumu. Juuri käytiin pimeällä sumuisella rannalla saunasta. Muut uimassa, minä tunnelmoimassa.Kyllä meidän kelpaa. Matkarahojen kerääminen sen sijaan ei oikein suju. Pitänee keksiä jotakin ja pian.