lauantai 9. kesäkuuta 2018

ASETUIMME KODIKSI

Aamulla mies on käynyt hostellin  onsenissa klo. 6. Kun nyt sattui heräämään. Laskeudumme alas aamupalalle muutamaa tuntia myöhemmin. Aamupalaksi on tarjolla kaalinakkikeittoa ja sämpylöitä. Sillähän sitä jaksaa pitkälle päivään. Kannamme laukut autoon ja lähdemme kohti Fuji-vuoren huvipuistoa. Siellä on tarjolla maailman korkein ja maailman jyrkin vuoristorata. Molemmat tuli testattua. Jonotusajat olivat tähtitieteelliset. Toinen niistä ohitettiin ohitus-passilla, mutta toisen jonottivat alusta loppuun, isä ja poika. Minä keskityin vain jäätelön jonottamiseen ja automaattien tutkailuun.Alla se korkein, joka oli myös to-del-la pitkä.Ja sitten se jyrkin. Teki pahaa jo katsoakin.


Humalaisia täällä näkee vain harvoin. Ovat järjestään vanhemman puoleisia setä-ihmisiä. Alkoholia myydään tavallisissa ruoka-kaupoissa. Tänään törmäsin myös tällaiseen kalja-automaattiin. Miten ihmeessä tässä vahditaan, että sitä ei käytä kukaan ala-ikäinen? Vai eikö sen käyttö tule japanilaiselle ala-ikäiselle edes mieleen? Kalja-automaatista minulla ei ole kokemusta, koska en ole koskaan opetellut kaljaa juomaan. Sen sijaan on testattu kahvi-, juoma- ja ruoka-automaatit. Japani on automaattien luvattu maa.
Kaiken odottamisen jälkeen pääsemme lopulta lähtemään sinne minun toivekohteeseeni. Seuraavat neljä yötä vietämme täällä Kiotossa. Matka venyi paljon odotettua pidemmäksi. Saimme sen aikana ihastella vehreitä vuoria. Ihmetellä tien varren apina varoituksia. Nauttia japanilaisista huoltoasemista, josta nappasin iltapalaksi talolle herkullisimman näköiset eväät. Lopuksi vielä ihasteltiin kaunis auringonlasku, jossa punaisena hehkuva aurinko laski maillensa. Kiotoon saavuimme yhdeksän jälkeen ja silloin ei enää ollut voimia tutustua kaupunkiin. Sen sijaan asetuimme kodiksi tähän Kioton kaupunkitaloomme. Yläkerrassa on kaksi perinteistä makuuhuonetta tatami-lattioineen ja futoneineen. Alakerrassa kylpyhuone ammeineen ja pieni keittiö. Pistin pyykinpesukoneen laulamaan ja paistelin pannulla iltapalat. Tuli kotoisa olo.Nyt on odotukset korkealla. Kioto. Huomisesta alkaen ruvetaan sitten ottamaan selvää, että yhdistyykö mielikuvat ja todellisuus. Vai mitäs tässä oikein saadaan aikaiseksi?

7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Onpa hieno huvipuisto, ja ensimmäisessä kuvassa näyttää tosi mukavalta,ovatko nuo oikeita asuintaloja vai huvipuiston rakennuksia?
Kioto, siellä on varmaankin kaunista. Täällä on juuri parhaillaan yksi TV-reality -ohjelma, missä ollaan välillä myös Kiotossa, ja vaikuttaa niin rauhalliselta paikalta.

anumorchy kirjoitti...

Hurjat vuoristoradat, iik! Saisi minulle maksaa aika monta jenia ennenkuin menisin.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Huvipuiston rakennuksia. Tuo oli joku sellainen satuhahmojen kylä. Pienille lapsille tarkoitettu. Tällä hetkellä näkyy vain viereisen talon seinä, mutta kohta lähdetään katsomaan, että mitä täältä muuten löytyy. Illalla olen taas vähän kokeneempi siinä asiassa.

Anu: Minä en menisi vaikka maksettaisi. Iän myötä alkaa tuollainen kestävyys olla ihan lopussa.

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen kultaista temppeliä ja Naran kaupunkia. Myös Narassa oleva lyhtypuisto on upea. Jäin kaipaamaan kuvia Fuji-vuoresta. Kävittekö ollenkaan itse vuorella?

Airi kirjoitti...


Kuten kai jossain joskus kommentoin, Fujilla en ole koskaan käynyt, junan ikkunasta matkalla Kiotoon vain huippunsa nähnyt. Mielikuvana myytti pyhästä vuoresta. Siksi postauksesi oli hauska pudotus toiseen todellsuuteen huvipuistoineen. Miksikäs ei! :)

PW kirjoitti...

Olisi kiva kuulla mita kautta varasitte Kioton asunnon, tai yleensakin matkan asunnot?
Niissa automaateissa on kaikenlaisia limuviinoja ym ja kun ulkoasusta ei voi paatella tai lukea mitaan mita sisalto on niin meilla kavi viime kesana niin etta 7v poika valitsi itselleen automaatista jonku juoman jossa oli hedelman kuva, joi siita ehka 1/3 ja sanoi sitten ettei tama niin hyvaa olekaan eika halua juoda enempaa. Mina sitten maistoin sita ja sehan maistui ihan lonkerolle, ihmeissani aloin tihrustaan purkkia etta mita tassa mahtaa olla niin jossain oli pienella 7%, mitaan muuta en sitten ymmartanytkaan. Etta sellainen lastenjuoma.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Anonyymi: Narassa itse asiassa käytiin tänään. Olikin hauskaa löytää kommenttisi sen jälkeen täältä odottamasta:). Kultainen temppeli on kyllä listalla, jos sää vain sallii vierailun. Olimme siis Hakonessa yötä ja aikeissa katsoa Fujia sieltä käsin, mutta vuori piilotteli pilvessä. Miesväki oli sen nähnyt vuoristoradasta käsin. Kuvia ei siksi ole.

Airi: Vuoren ympärillä on varmasti monenlaista tarjontaa ja sen olisi voinut kokea monella tavalla. Tämä oli kakkosen toivematka ja siksi halusimme tarjota hänelle tämän huvipuistokokemuksen. Epäilen, että vierailu järvellä vuorta kuvaamassa ei olisi ollut hänelle yhtä mieluista?

PW: Olen varannut kaikki majoituksen Booking.comista. Olen käyttänyt palvelua aiemminkin ja ollut siihen oikein tyytyväinen muutamia juttuja lukuunottamatta. Tähän mennessä on Japanin suhteen mennyt kaikki nappiin. Myös auto vuokrattiin sitä kautta. Oho, olipas teillä hurja juoma-kokeilu. Onneksi ei pojalle maistunut enempää.