maanantai 9. huhtikuuta 2018

VIIDETTÄ VIEDÄÄN

Viidettä vapaapäivääni viedään. Ensimmäiset neljä meni seurustellessa. Olen lopultakin liittynyt Facebookiin ja eteeni on avautunut lähes kaikkien joskus tuntemieni ihmisten polkujen päät. Ja minun tekisi mieli etsiä käsiini kaikki entiset koulukaverit, työkaverit ja lapsuuden ystävät. Sen jälkeen haluan tietää mitä kukakin tekee ja kuinka hänellä menee. Viikonlopun aikana meillä kävi siis iltakahvilla ystävä elämäni ihan sieltä alkutaipaleelta. Perjantaina oli työkaverit kylässä. Eilen näin 30-vuoden tauon jälkeen kaksi rakkainta ystävää nuoruudesta. Mikä muistojen ja tunteiden mylläkkä. Illalla piti vielä sen innoittamana lähetellä viestejä niille muille, joiden kassa silloin pyörittiin. Suurimmalla osalla näyttäisi menevän hyvin. Miten mukavaa. Meistä tuli kelpo aikuisia, vaikka jossakin vaiheessa meillä kaikilla oli omat töyssymme.


Tänään olen sitten käynyt ihastelemassa kevään tuloa. Pyörätiet ovat sulat. Niin myös jää, mutta siltikin siellä vielä viimeiset pilkkijät istuvat. Linnut laulavat. Posteljooni polki vastaan t-paidassaan. Torikahvila on täyttynyt taivasalla kahviaan juovista suomalaisista. Ensimmäiset kukat ovat nostaneet päänsä mullan päälle. Terassilla olisi jo voinut juoda kahvit. Siinä olisi tarjennut aivan hyvin. Kotkan torilla maahanmuuttajat aiheuttivat Istanbul-olon pyytäessään minua ottamaan heistä kuvan. Ja minähän otin.


Kevään kohinasta innostuneena olen tyhjentänyt eteisen kaapista toppavaatteita pois. Lähtöpassit saavat myös enimmät pipot, kaulaliinat ja hanskat. Tekisi niin mieli kaivaa jo kesävaatteita esiin ja pukeutua kukkahousuihin. Mielessä pyörii istutukset, kesäkukat ja grilliruoka. Olen päättänyt tarttua jokaiseen lämpimään kevätpäivään.  Olla siirtämättä mitään tuonnemmaksi, ettei vaan jää kevät elämättä ja kesä tulematta.

9 kommenttia:

Allu kirjoitti...

On siitä FAcebookista tosiaan hyötyäkin. Olen saanut yhteydenottoja kahdeltakin lapsuuden/nuoruuden kaverilta ja just viime viikolla toimin asuntovälittäjänä, kun yksi FB-kaveri etsi asuntoa Helsingistä ja toinen etsi vuokralaista.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Tuo juuri on FB:n hyvä puoli, sieltä saattaa löytää ne lapsuuden, nuoruuden ja muut tuttunsa kenties. Ihana jatkaa siitä mihin joskus on jääty ja päivittää kuulumiset ajantasalle. Aivan ihana kevätpäivä tänään!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Allu: Tällaiseen nostalgia-trippiin se antaa kyllä mahdollisuuden. Luokan pojat on helpompi löytää, mutta tyttöjen metsästys on nimen vaihtojen vuoksi hankalampaa.

Carola: Tulihan sitä kuitenkin istuttua niiden ala-asteen luokkakavereiden kanssa vuosia samassa luokassa päivästä toiseen. Ja nyt ovat sitten kuka missäkin.

A kirjoitti...

Minusta on outoa, että fb tyrkyttää jatkuvasti uusia ihmisiä, vaikka en ehdi tai jaksa seurustella entistenkään kanssa. Kyllä se voi olla hyvin mielenkiintoinenkin. Ihmiset voi yllättää positiivisesti, toivon sitä edelleen.♥♥♥

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Aili: Kai se fiksuus olisi siellä, että ottaisi kaveriksi vain ne, joista oikeasti haluaa jotakin kuulumisia kuulla?

Matkatar kirjoitti...

Kiva kun liityit facebookiin ja löysit sieltä entisiä ystäviä, sehän sen paras anti onkin. Minäkin pesin jo villapaidat pois ja otin sandaalit käyttöön. On ollut tavallista kylmempi talvi täällä Barcelonassa että talvivarusteet on olleet melkein koko ajan käytössä. Mutta kyllä se kevät(toisinaan jo kesä) on jo täälläkin. Ihanan aurinkoisia kuvia!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Matkatar: Minä laitoin nyt toppatakit ja toppahousut yläkertaan. Optimisti ei itselleen minkään voi. Hyvin tarkeni kävellä töihin kevyttoppatakissakin. Illalla tosin oli hiukan viileää työpäivän päätteeksi. Kevät on täällä. Tänään seisoin ihastelemassa vapaata vettä kotirannassa. Aika huimaa, kun pääsiäisenä siellä vielä käveltiin jään päällä.

Päden paja kirjoitti...

Upeita kuvia! On kyllä kaunista kun kevät alkaa oikein todenteolla näkymään ja aurinkokin paistaa niin ihanan lämpöisesti♥ Tuo FB on kyllä huippu kiva juttu kun saattaa tosiaan löytää sellaisiakin kavereita joita ei ole nähnyt vuosiin/vuosikymmeniin:) Mukavaa alkavaa kevättä!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Päden paja: Ja tämä ihme, kun herää tällaiseen epäinhimilliseen aikaan ja ulkona on valoisaa. Pihalla alkaa näkyä silmuja. Pitäisi tarttua haravan varteen. Ja tekee mieli uudistaa kaikenlaista. Kuten vaikka suhteita menneeseen.