maanantai 20. marraskuuta 2017

KOSKA MARRASKUU

Viime kirjoitukseni jälkeen marraskuu sammutti valot ja avasi hanat. Pimeän peittäessä päivät, tartuin epätoivon vimmalla joka vuotisiin marraskikkohin: höttöhiilareihin ja sokerin yliannostukseen. Syy on työkavereissakin, sillä toimiston pöydälle on marraskuun aikana alkanut ilmestyä hälyttävä määrä suklaarasioita ja piparilaatikoita. Mainosten perusteella Fazerkin sen tietää - koska marraskuu.  Itse tartun kaupassa lisäksi patonkeihin ja makaroniin. Tekee jatkuvasti mieli pullaa.  Oikeastihan kyseiset keinot eivät helpota asiaa, päinvastoin. Marraskuu on taas saanut aika kokovartaloplösäyksen. On palannut migreenit, vatsamakkarat ja voimattomuus. Tartteis selvästikin tehdä jotain ihan muuta. Mutta kun ei jaksa.Uusi ystäväni: tapetinpoistokone.
Vanha ystäväni: kahvi.Työpäivien jälkeen on seissyt mielen lisäksi kroppa ja remppa. Tehty vain välttämättömin. Kunnes saapui viiden päivän vapaa, josta tänään menossa vapaa numero kolme. Olin aikonut käydä kävelemässä, mutta taas sataa. Sen sijaan olen pistänyt tapetinpoistokoneen pulisemaan ja edistänyt operaatio jouluhuonetta. Eilen se miehen suurella avustuksella lähes tyhjennettiin. Mies hankki hellaan myös uudet pellit. Josko tänään jo testataan, että onko se toimiva peli? Unelmissani huone oli jo tapetoitu vapaiden päätteeksi, mutta tällä hetkellä uskoni unelmiin hieman horjuu. Lisäksi olisi aika paljon maalattavaa, kunhan tapetoinnista selvitään.


Etenee hitaasti, eikä edes niin varmasti. 
Mutta joulukuussa kiitos seisoo. 
Toivottavasti.


Kahtena edellisenä vuotena marraskuu on voittanut pelin 10-0. Tänä vuonna oletin kauniin alun vuoksi käyvän ihan toisin. Löytyisiköhän ruudun takaa hyviä kikkoja marraskuuta vastaan? Sellaisia, joihin ei kulu rahaa- koska ne marrakuun mätkyt! Johon ei kuulu sokeria - koska ne migreenit ja makkarat. Johon ei kuulu joulu - koska olen pyhästi päättänyt aloittaa jouluttelun vasta joulukuussa, yliannostuksen pelossa.

Kokeiltu on kynttilöitä, saunaa, takkatulta, reilua määrää kahvia. Ajatuksissa on ulkoilu, mutta kun a) on pimeää ja b) on koko ajan märkää.

11 kommenttia:

Petra kirjoitti...

Meille tuli ukkonen, sade ja rakeita eli se kaunis syksy on takana. Maanantain käynnistysvaikeuksiin ostin suklaata....parempi olisi puristaa appelsiinimehua. Suosittelen kuumaa mehua ja hyvää kirjaa sohvannurkassa.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Petra: Nyt on menossa lämmin glögi ja Netflix. Ihan hyvä vaihtoehto sekin?

Anonyymi kirjoitti...

Hankin vedenpitävän ja hengittävän syystakin reilulla hupulla. Jalkaan goretexit ja sitten ulos sateeseen. Olo vähän helpottanut, koska ulos voi mennä säällä kuin säällä. Mutta herkut maistuvat liikaa ulkoilusta huolimatta!
Anu

Carola Lehtonen kirjoitti...

Marraskuu on se niin trendikkäästi kutsuttu hyggekuu, voi vaan oleilla, tehdä ne "pakolliset" ja muuten ihan vaan oleilla ja nautiskella...joulukuussa sitten piristytään ja valmistellaan joulua ja syödään itsemme ähkyyn , kunnes tammikuussa aloitetasn uusi elämä ja tsempataan:) Meille satoi eilen illalla lumipeite...luonto on tosi kaunis, jospas tänään pääsisi ottamaan vaikka muutaman kuvan? Tsemppiä remontointiin!

Sammakko-mamman maailma kirjoitti...

Mun marraskuun selättämiseen on ollut kausi(joulu)valojen ripustelu.
Ostin jopa saamillani 50-vuotis rahoilla valot (480lediä) meidän omenapuuhun talvicrocsien sijaan.
Meillä on nyt kylän kaunein ja valastuinein omppopuu :D
Lisäksi joka päivä lisään ainakin yhdet valot talon sisälle syömään tätä pimeyttä. Eilen tosin laitoin makuuhuoneeseen valot ja tänään lisään niihin ajastimen perään ettei loimota silmiin koko yötä.. :P
Lisäksi kahvia, sohva, viltti, elävät kynttilät ja netflix ja elukat - toimii aina.
Yritän jättää suklaan aina kauppaan mutta se ei aina onnistu.. :P

Tänään tosin päivääni kuuluu Teinilauman Äitilapsikerhon kokoontumisajot :) <3

Mutta mikä on tapetinpoistokone? Ikinä kuulutkaan... o.O

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Anu: Minullakin on saappaat ja kunnon sadetakki, eikä siis minkäänlaista syytä syyttää ilmoja. Ja kyllä sen joka kerta huomaa, että sateinen ja pimeäkin ilma on hyvästä, kun ulos asti pääsee. Mutta se ei kyllä innosta kuvaamaan tippaakaan.

Carola: Vai hyggekuu. Minun energiat on tästä pimeästä niin alhaalla, että en tajua nauttia kuin hetkittäin. Meidänkin eilinen vesisade vaihtui lumisateeksi ja kävin kuvaamassa hennon lumipeitteen. Piristi!

Sammakko-mamma: Minä vielä pidättelen niiden valojen kanssa. Happy Lightsit meillä on ympäri vuoden, mutta the jouluvalot aloitan 1.adventtina. Mukaan lukien pihavalot, joiden kanssa olen aika hillitty. Pitääkin kuvata sinulle yksi naapuri, joka on sitten sitä "enempi parempi osastoa":D. Niin, ja kuopus on sitä samaa maata ja hänen huoneessaan saattaa jo olla koko talon jouluvalaistus käytössä...

Tapetinpoistokone höyryttää tapetin irti. Toimii tässä meidän tapauksessa ensimmäiseen kerrokseen kuin unelma, toinen kerros onkin sitten hankalampi. ELi mitä tästä opin: EI IKINÄ ENÄÄ tapettia toisen tapetin päälle. Nimimerkillä: eilinen meni irrotellessa ja tänään jatketaan.

Jasmini kirjoitti...

Niin totta, marraskuu on nielaissut minut kavalasti jo parina talvena ja aina yllättää, mutta juurethan ovat siellä missä aamun valkoinen jää iltapäivänkin yli tai tulee vähintään pian takaisin. On myös ollut pakko joustaa jouluvaloperiaatteesta ja tähti koristaa nyt ikkunaa, heh. Uusi päivä on kuitenkin aina tullut ja loputonkin marraskuu lopulta loppuu, yritän uskotella - Mutta yh, hyvää se ei kyllä tee!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jasmini: Kuopus laski, että marraskuu on kohta mennyttä. Sitten matkataan jo joulun suomin voimin. Siihen asti: voimia!

silmu kirjoitti...

Uimaan ja saunaan. Eikös siellä Kotkassa ole aika kiva uimahallikin? Olen joskus käynyt. Ja ulos kävelylle silloin kun on vähänkin aikaa valoisaa. Näillä olen yrittänyt selvitä Etelä-Suomen kaamoksesta. Hyvää loppukuuta sinne kotimaahan :)

silmu kirjoitti...

P.S. Täytyy sanoa, että nämä harmaan valkoiset marraskuvat ovat kaukaa katsottuna todella kauniita. Eli kuvaa vaan ihmeessä lisää :)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

silmu: Uimahalleissa on niin kylmä, että en käy niissä. Saan kylmästä vedestä välittömästi pissatulehduksen. Minulle uimakelpoinen vesi on pitkälle yli 25 astetta. Sellainen vesi on Haminan uimahallissa, mutta harvemmin sinne tulee lähdettyä. Sauna onneksi on kotona ja ihana asia se kyllä onkin, etenkin näin marraskuussa.

Ja kohta lähden kuvaamaan lumen kuorruttamat puut.