torstai 27. huhtikuuta 2017

NAISEN LAATUAIKA

Käytin tämän viikon vapaapäiväni puhdistustehtäviin. Ei ollut suunnitelmissa, mutta niin vain kävi. Maanantaina soitti anoppi ja tarjoutui ikkunanpesuavuksi. Miten sellaisesta voisi kieltäytyä? Hyvästi kirja ja peti ja tervetuloa valkeus. Kun ruvettiin kerran pesemään, niin pesin samalla sitten ikkunaverhot. Koko olohuone tuoksui puhtaalle pyykille, sillä ripustin verhot pesukoneesta suoraan ikkunaan kuivumaan. Sen päälle tuntui fiksulle imuroida ja pyyhkiä lattiat. Viikkosiivous maanantaina onkin tosi järkevää, sillä perjantaina täällä on varmasti pakko taas siivota uudelleen. Keskikerroksen ikkunat on jokatapauksessa sädehtivän puhtaat. Eläköön anoppi ja kiitos avusta!
Kun nyt olin vauhtiin päässyt, raivasin iltapuhteiksi eteisen kaapin. Tiistaiaamuna sain päähäni siivota vaatehuoneen. Sitä lajia sitten riittikin koko päiväksi. Aamusta katselin taivaalle ja mietin, että tuleekohan sade. Mies tiesi, että tulee kyllä, mutta vasta kello kolmelta. Kun koko vaatehuoneen sisältö oli kannettu parvekkeelle, kello oli vähän vajaa kymmenen ja alkoi se sade. Onneksi olin kesäksi ostanut aurinkopurjeen, josta tuli hätätilassa sadepurje ja sain vaatteet sen alle piiloon. Olisi ehkä tämä homma jäänyt tekemättä, jos olisin tiennyt työmaan laajuuden. Onneksi en tiennyt ja lopussa kiitos taas seisoi. Nyt voisin vaikka asua meidän vaatehuoneessa.

Siivousten päätteeksi lämmitettiin sauna. Varmoja kevään merkkejä on se, että minunkin tekee mieli lähteä saunasta rannassa käymään. Uimaan minua ei saa, mutta menen kuvaamaan tai katsomaan. Kylmäähän täällä on ollut koko viikon, ikkunoita pestessä satoi kaikkea mahdollista rännästä rakeisiin, mutta kevään merkit on silti selvästi ilmassa. Uimarit on ihan vakuuttuneita siitä, että vesi on jo lämmennyt.

Nyt on edessä iltavuorojen putki. Monta hidasta aamua. Tällä hetkellä ulkona paistaa aurinko. Kuppi kahvia ja ruisleipä. En meinaa siivota mitään, jos pystyn olemaan siivoamatta. Mukavaa päivää sinulle.

ps. Yritän tässä samalla raapia kaiken mahdollisen verovähennyskelpoisen asian kokoon, jotta saisin mätkyjä edes vähän pienennettyä. Tuntuu vain, että täytyy olla ihan salapoliisi, jotta saa tarvittavat tiedot kokoon. 

12 kommenttia:

Lisay kirjoitti...

Oletpa ollut ahkerana.Mika ihana tunne sitten siivousten jalkeen.
Aivan uskomatonta nuo uintikuvat.Minua ei saisi noin kylmaan veteen sitten millaan.Huh!

Cheri kirjoitti...

Ihana lahja anopilta; motiivi ja pesuapua. Siivouksen jälkeen tulee niin hyvä ja urhea mieli, että siihen kannattaa uhrata lomapäiviäkin. Tuntuu, että kevätaurinko paljastaa salaiset pölyt ja hämähäkinseitit vaikka luulin asuvani siivotussa kodissa :)
On teillä reippaita uimareita!

Pepi kirjoitti...

Aamuaurinko (mikä harvinaisuus!!) näytti tänään, että sopis ottaa kaikenmoista pesintä käteen ja alkaa töihin, mutta sen verran harvinaista herkkua lumi/räntä/vesisateiden keskellä nämä päivät, että saa jäädä. Suunta ulos ☀️☀️☀️

Jael kirjoitti...

Mukavaa siivoamista:) Minä siivosin kunnolla ennen pääsiäistä,jolloin täällä kaikki siivoavat,ja siivousaineet tarjouksessa. Pitää muutenkin tehdä täällä ennenkuin alkaa kuuma aika ettei tule ötököitä ja sellaista.
Voi miten kaipaan noita Suomen ikkunoita jotka saa niin helposti puhdistettua kun ne avautuvat sisäänpäin. Minulla on sellaiset sivulle vedettävät ikkunat,enkä millään pääse kokonaan puhdistamaan niiden ulkopuolta kokonaan.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Lisay: Kyllä siinä tulee sellainen voittaja-fiilis, täytyy myöntää. Minuakaan ei saa kylmään veteen, mikä tarkoittaa sitä, että täällä Suomessa ei tarvitse uida ikinä.

Cheri: Joka paikka näyttää pölyiselle ja tahraiselle, valon vika. Mutta en syytä, vaan pyyhin ja siivoan sitä mukaa kun jaksan. Ja kaksin kaikki on mukavampaa, ikkunoiden pesukin. Minä tein alkuvalmistelut ja anoppi pesi. Anopin lisäksi hyvä motivaattori on nuo esikoisen YO-juhlat.

Pepi: Kohtuus kaikessa. Sanoinkin jollekin, että auringosta ja lämmöstä kannattaa ottaa aina heti kaikki ilo irti, kun seuraavasta aurinko ja lämpöpäivästä ei voi tietää. Olisihan se nyt kamalaa jos missaisi sen kevään tai kesän ainoan lämpimän päivän tekemällä jotakin toisarvoista:).

Jael: Siivoamisen mukavuudesta en tiedä, mutta siistiyden mukavuudesta sitäkin enemmän. Miten palkitseva on se hetki, kun joka paikka on kuurattu ja koti on puhtoinen. Minäkin osaan antaa arvon Suomen ikkunoille. Ja puhtaalle ilmalla, jonka vuoksi ikkunoita ei tarvitse viikottain pestä, toisin kuin Istanbulissa...

Hurmioitunut kirjoitti...

Ihana anoppi! Mutta tuo on kyllä totta, että joskus siivous vaan vie mennessään. Kun näkee yhden kohdan puhtaana/valmiina, se innostaa (tai pakottaa) siivoamaan muutakin. Hyvä niin, välillä. Onnea on puhdas koti. :) Hauskaa vappua!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Hurmioitunut: Onneksi näin käy aina välillä. Tulee joku siivoushulluus. Koska meille on juhlat tulossa, saisi tulla vielä muutamaan muuhunkin kertaan, sillä siivottavaa täällä riittää.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Ihanaa saada isoon projektiin anoppi apuun, nyt on ikkunat kirkkaat-saisi se kevätkin saapua. Puhdas koti on myös ihana, vaikka sekin vaatii joltakulta aina sen huomion, että se näyttää kivalta ja totta, kun yksi paikka on saatu kuntoon, tekee mieli saada koko huusholli kuntoon.Oikein mukavaa Vappua Kotkaan!

Airi kirjoitti...

Voisikohan anoppiasi "lainata"... ;.)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Carola: Minä olen siisteyttä rakastava ihminen, mutta sen ylläpitäminen on näin isossa perheessä vaikeaa. Yläkerran suhteen olen jo luovuttanut, mutta ei tämä keskikerroskaan meinaa millään pysyä. On mainosten lajitteluja, tiskiä, pyykkipäiviä, lasten kouluhommia, isännän piirrosharrastus, omat langat jne. jne. Mutta joka viikko meillä siivotaan viikkosiivo ja hetki nautitaan siitä, kun asiat on niin kuin haluaisi niiden olevan. Kevät ja valo vain tuo omat totuutensa julki, kun perussiivon lisäksi pitäisi tehdä näköjään yhtä ja toista.

Airi: Siinä on sellainen tarmonpesä, että voisi vaikka yllättää:).

Petra kirjoitti...

Meilla on ikkunat ja terassin lasit pesematta vaikka joka viikko sanon etta jospa me nyt tana viikonloppuna ne pestaisiin. Ei ole vaan tapahtunut. Jospa huomenna yhteistuumin? Kylla teilla on rohkeaa porukkaa kun uimaan menevat, taalla on jo ollut koko viikon +26 mutta luulen etta lahialueiden meret ovat sen verran kylmat etten tarkenisi vielakaan. Terkut Kotkaan!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Petra: Alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo. Jos ei olisi olemassa aloittamisen vaikeutta, moni asia olisi jo tehty:). Eilen täällä satoi lumi, mutta ei haitannut kuopusta, joka vei yökyläkaverinsa saunasta uimaan. Sellainen keli, jolloin itselle ei tullut mieleenkään olla ulkona vaatteet päälläkään hetkeäkään kauempaa kuin oli pakko. Että 26 astetta lämmintä on toteutettavissa vain saunassa, hetken.