torstai 29. joulukuuta 2016

EI KÄY KATEEKSI

En onneksi kärsi kateudesta siinä kohtaan, kun joku osaa jotakin hyvin. Sen sijaan siirryn suosiolla yleisöön nauttimaan. Miten suurenmoista, että on ihmisiä, jotka osaavat vaikka laulaa niin kauniisti, että kyynelkanavat aukeaa. Puhua niin hauskasti, että saa nauraa vatsansa kipeäksi tai pissat housuun. Miten kiitollinen olenkaan kaikista niistä kirjallisista lahjakkuuksista, jotka ovat kirjoittaneet minulle lukemattomia tarinoita luettavaksi. Kuinka hienoa onkaan, että maailma on kantanut päällänsä Chagallia ja muita taiteellisia lahjakkuuksia. Ja kuinka ihanaa, että meidän perheessä on tuo mieheni veli, joka nappaa kuviinsa myös tunnetilat ja antaa minun vielä käyttää kuviansa teidänkin katseltavaksi. Pistinkin ihan suosiolla oman kameran joululepoon:).  Tältä näytti ja tuntui siis meidän aattomme mummolassa. Kiitos A<3.


Kuusi oli kaunis mummolassakin.


Jouluevankeliumi ja papan tietovisa.


Kakkosen ja kolmosen kysymykset.Kateus onneksi harvemmin muutenkin vaivaa. Jos läheisiä lykästää jossakin asiassa, on se minunkin iloni. Toisen saama ei ole minulta pois. On siis hyvin vaikea kadehtia ihan läheisiä ihmisiä, koska heidän onnensa ja hyvä tuurinsa tuntuu heidän jakamanaan ihan omalta. Jos ja kun siis erehdyn kadehtimaan, se on yleensä sellaista yleisluonteista tunnetta siitä, että voikun minullakin olisi, voikun minäkin uskaltaisin tai pystyisin. Samalla sitä tiedostaa, että jos minulla ei ole, jos en uskalla tai pysty, se on useimmiten ihan omista valinnoista kiinni. 


Serkusten jumppaesitys, jota seurasi Joulupukin ja tonttujen vierailu.Pappa ei katoa enää pimeään. Pipossa oli myös hätävilkut, sillä eihän sitä koskaan voi tietää mitä ulos mennessä tapahtuu.


Vuosi on lähestymässä loppuaan. Lupausten sijaan olen miettinyt toiveitani. Mitä minä toivon tältä vuodelta ja tulevalta elämältäni? Ainakin terveyttä ja armorikkaita vuosia meille kaikille. Toivon, että meistä jokainen löytää oman paikkansa, työelämässä, opiskelupaikassa tai siinä missä hänen kuuluukin olla. Saada intoa tehdä sen mitä tekee täysillä ja sydämellään. Toivon, että mies saisi väitöskirjansa valmiiksi ja sen veneensä. Että rahat riittäisi tarpeelliseen ja jäisi jotakin myös matkustamiseen. Toivon silmiä, joilla nähdä kaiken sen kauniin ja hyvän mitä minulla on tässä ja nyt ja aikaa ottaa siitä kuvia. Toivon, että osaisin antaa toisille ja elää enemmän muita varten. Aikaa yhdessä oloon. Kiitollista mieltä.

Joulu oli ihana, hauska ja runsas. Sain viettää mummolan joulun ja kestitä porukat meillä joulupäivänä. Sen jälkeen alkoikin minulla työt, mutta muu perhe jatkoi vielä jouluviettoa miehen siskolla tapanina. Kiitos vielä kerran teille kaikille kaikesta, olette rakkaita! 

Toivottavasti myös siellä ruudun toisella puolella oli hyvä joulu? Onko teillä olemassa ja toiveita tai lupauksia tulevalle vuodelle?

8 kommenttia:

mimon mami kirjoitti...

Teillä on ollut lämminhenkinen ja hauska sukujoulu.
Hyvin joulu sujui täälläkin. Tapaninpäivänä sain parhaan lahjan. Varmistui ihanaa jännitystä elokuuhun, jolloin pieneen neljän hengen ydinsukuuni syntyy ensimmäinen lapsenlapseni. :) Toivottavasti kaikki sujuu hyvin tulevalla äidillä.
Hyvää uutta vuotta!

A kirjoitti...

Kiitos tunnelmallisesta postauksesta, Mine!
Ihanaa että teillä oli sukujoulu, jossa saitte yhteisiä muistoja entisten lisäksi. Niitä oppii arvostamaan viimeistään silloin, kun pääsee itse isovanhemman säätyyn, ja kolmas polvi syntyy maailmaan.

Toiveita on tietenkin, etenkin se, että terveys ei enää huononisi, vaan selviäisimme yhdessä tulevasta vuodesta.

Jumalan siunausta sinulle ja läheisillesi, Mine!

♥♥♥

Jael kirjoitti...

Kauniin ja lämpimän tunnelman voi ihan aistia kuvien kautta. Hieno postaus taas:) Ja oikein hyvää loppuvuotta /Uutta Vuotta 2017

Matkatar kirjoitti...

Ihana joulu teillä siellä taasen :D Meillä oli erilainen joulu, oltiin ensin aatonaattona hyvästelimme veljenpojan tyttöystävineen (lähtivät Barcelonasta Suomeen) ja sen jälkeen vietimme joulua mieheni ja veljeni seurassa. Hauskaa näinkin vaikka tietysti omia lapsia tuli ikävä. Onneksi on sms:t ja skypet sun muut nykyään. Hyvää uutta vuotta teille!

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Ihana joulun lämminhenkinen tunnelma välittyi näistä kuvistasi!
Rakkaaitten lähellä on hyvä olla:)

Oikein hyvää tulevaa Vuotta 2017!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

mimon mami: Ohoo, olipas sinulla ihana uutinen joululahjana. Toivon minäkin, että kaikki saisi mennä hyvin.

Aili: Kyllä me osaamme arvostaa. Mutta hauska olisi elää ja kokea nekin joulut, jolloin on isovanhemman asemassa.

Jael: Minustakin kuvat olivat niin tunnelmallisia.

Matkatar: Nykyään on tosiaan monenlaista mahdollisuutta yhteydenpitoon. Onneksi. Teillä on varmasti vielä monta yhteistäkin joulua edessä. Olihan meilläkin monta joulua, jolloin ei päästy samaan paikkaan samaan aikaan.

Hanne: Mukavia jouluja meillä oli Istanbulissakin, ihan vaan omalla porukalla. Mutta näihin sukujouluihin liittyy ihan omanlainen tunnelmansa. Hyvää Uutta Vuotta sinullekin.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Ihanan lämminhenkiset joulukuvat!Kivaa on laittaa joulun tarjottavaa, mutta myös ihanaa päästä itse valmiiseen pöytään, teillä vielä kansaivälisellä tvistillä aasialsista ja turkkilaista, njam! Oikein hyvää uutta vuotta!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Carola: Juuri niin on hyvä, että voi nähdä vaivaa muiden eteen ja päästä nauttimaan muiden vaivannäöstä. Ja eri maiden keittiöt saa minulta monta tykkäystä. Kiva päästä maistamaan erilaisia makuja.