sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

PARAS MURHEEN KARKOITUS

Paras murheen karkoitus on ostaa lentoliput Istanbuliin. Sen teimme hetki sitten ja kyllä on iloista väkeä tässä talossa. Ei paina elatuksen murheet, eikä mikään muukaan. Ainakaan vielä. Mietitään vain, että mihin mennään syömään, missä käydään ja ketä kaikkia keritään näkemään. Jalat ei meinaa maahan ottaa, kun mietin lämpöisiä Istanbulin iltoja, Mamasin terassia, Istiklalin sutinaa, omaa kirkkoa ja ihmisiä siellä. Jokaisella on näkemys siitä mihin meidän tulee mennä syömään, käymään ja ostoksille. Pääsen kuvaamaan pitkästä aikaa näitä rakkaita nurkkia.


Liekö pommimiehet päässeet tavoitteeseensa ja pelko pistänyt matkahinnat alas? Saimme lentoliput ja viikon hotellin halvemmalla kuin mihinkään etelänkohteeseen. Koko ajatus matkasta lähti siitä, että kun kerran kesällä olen työtön, voisimme vihdoinkin mennä johonkin. Vaikka Tukholmaan ja Tanskaan. Kun käytiin ynnäämään laivalippuja, bensan hintoja ja hotellimaksuja täällä Euroopassa, niin huh huh. Seuraavaksi katselin huvikseni halpamatkoja Etelään. Turkkihan se siellä kieppui ja se Alanya. Edullista oli, mutta ei nyt ihan sitä mitä itse lomalta odottaisi. Huvikseni sitten katsoin, että mitäs se maksaisi se Istanbuliin meno ja kappas, kun olikin vielä sitä Alanyaa halvempaa. Majapaikkoja olisi ehkä löydetty muiden nurkistakin, mutta vilkaistuani booking.comin tarjonnat, oli homma sillä selvä. Varasin meille huoneiston Istiklalin kupeesta ja huutelin porukat kasaan. Mitäs jos lähdettäisiin viikoksi lomalle Istanbuliin? Kesäkuussa lukee kalenterissa: Työttömyys alkaa. Käy työkkärissä. Mutta siellä lukee myös: Meno Istanbuliin. Paluu. Meno New Yorkiin. Paluu. Ja kirjoitin ne isolla ja punaisella:).  On minulla myös pelastussuunitelma: jos nyt ihan konkurssiin tämän vuoksi joudutaan, on apua tiedossa heinäkuussa. Voidaan ehkä hivuttautua peshteralaisten matkassa mansikkamaalle matkarahoja poimimaan, eikö vain? Jälkikäteen. Että ensin huvi ja sitten työ, lapseni. Niinhän se voi joskus myös mennä tässä elämässä. Kunhan ei tule tavaksi.

ps. Kuvat siltä meidän viimeiseltä lähtökesältä 2014. Kesäkuulta. Kirsikat, mulperinmarjat, aprikoosit, hunajamelonit… Basaari taitaa olla yksi niitä minun pakollisia kohteita.

15 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Vau, upeeta!!!

Sinulla onkin sitten hieno lasku sinne tyottomyyteen :)
Ei vaan, toivotaan etta loytyy ihan kohta toita jo syksyksikin ja voit sitten lomailla viela paremmalla mielella.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Tyylillä työttömäksi. Ei köyhinä eikä kipeinä. :D.

Pepi kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä kesäkuulta 😄
Mulla lukee vaan synttäri 60vee, juhlia vaiko eikö juhlia ja jos, niin kuinka. NYkiin on ikuinen kaipuu, mutta lompakko ei kestä, Idtanbulissa viihtyisin kyllä, mutta siellä ei tämmöi tatuoitu mummu(kaan) saa yksin kulkea rauhassa...kai mää sit ihan Lillassa..,jos joku tulee sinne niin kiva 😊
Että jos sitä matkakassaa yrittäis vielä kasvatella. NYkin kuvat silmissä.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Heh...totta, Turkkiin pääsee nyt halvimmalla lomailemaan, itsekkin varasin lipun tänään sinne, en kylläkään itselleni, minä haaveilen kuvausmatkasta Kreikkaan , mutta nähtäväksi jää onko sen vuoro tänä kesänä, vai joskus tulevaisuudessa?

Täytyy myöntää, että tutut kuvasi Istanbulista saivat kyllä omankin matkakuumeeni taas aika korkeisiin fääreihin;)
Toivotaan , että kalenteriisi ilmestyy myös merkintä : työt alkaa...kuten sanottua asioilla on tapana järjestyä.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa. Niin sitä pitä. Murhelääkintää parhaimmasta päästä. Riemu ja kepeys välittyi tänne saakka. Ja saattaapa olla, että matkalle lähtiessä tiedät jo uuden työetappisikin. Itse olen ollut huono syömään niitä viimeisiä siemenperunoita huomista varmistellessani. Onneksi tullut joskus irroteltuakin ja hyvin on käynyt. "Onnellista odotusta". Anisi

Matkatar kirjoitti...

IHANUUS! Olemme miehen kanssa täällä niin onnellisia puolestanne! :D

Hurmioitunut kirjoitti...

Voi miten ihania uutisia! Minäkin odotan teidän matkaanne innolla! ;D Päästään jälleen kuvien kautta matkalle mukaan! Tuo on ihan totta, että Euroopassa matkailu on kallista, vaikkei lennot välttämättä, niin majoitus ainakin. Me ollaan suunniteltu sitä Tukholman reissua vaikka kuinka pitkään, mutta kun alkaa tosiaan laskea ensin junaliput Turkuun, laivaliput, majoitus tulee jo siitä melkoinen summa, että sitä on nyt lykätty ja lykätty. Mutta silti hinku Tukholmaan on hirmuinen. Ihanaa matkaa(matkoja) teille! :)

Liivia kirjoitti...

Matkaliput jemmassa on paras piristysruiske tai ylipäätään paras mielialalääke!

Juu. Monta kertaa olen haaveksinut reissusta lähelle, siis naapureihin Ruotsiin, Tanskaan, miksei Norjaankin. Mutta tulee paljon kalliimmaksi kuin reissu esim Italiaan. Tai ainakin saman hintaiseksi vain muutaman päivän reissu kuin kaksi viikkoa kauempana. Ja jo oleminen on täällä pohjoisessa niin paljon kalliimpaa. Siihen se tyssää.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Pepi: No ilman muuta pidät ISOT juhlat! Ja et halua lahjaa vaan kukkia ja lahjoituksia matkatilillesi. Ja minä tulen juhlimaan, jos sattuu vain niille viikoille, kun olen täällä.

Carola: Mihin päin Kreikkaa haluaisit? Turkistahan sinne nopeasti pääsee, joten otat halvat liput Istanbuliin ja käyt ensin siellä kuvaamassa ja jatkat sitten Kreikkaan. Ja jos satutaan istanbuliin samaan aikaan, mennään yhdessä:D

Anisi: Meillä esikoinen kirjoittaa vuoden päästä. Ollaan tiedostettu että koko perhe ei enää kovin montaa kesäää reissaile koko porukalla. Sen tähden ollaan nyt valmiita pistämään osa niistä siemenperunoistakin tähän kesään. Ja onhan tämä vähän korvausta siitä viime kesästä montun pohjallakin. Mutta se monttu on muuten ollut vaivansa väärti. Ei ole vettä kellarissa!

Matkatar: Te mukavat. Katsoin muuten Barcelonankin matkoja ja ajattelin, että olisi kiva tulla teitäkin moikkaamaan sinne. Mutta ei ollut mahdollista. Kuusi henkeä Barcelonaan oli kallis juttu.

Hurmioitunut: Kyllä se niin on, että kauas pääsee edullisemmin kun lähelle. Ihan typerää. Muistan miten joku vuosi haaveilin matkasta Pietariin. No, halvemmaksi tuli lentää neljäksi päiväksi Lissaboniin. Hauska reissu oli sekin, ei siinä mitään. Toisaalta kaksi matkustaa halvemmalla kuin kuusi, joten kannattaa lähteä. Tallinna on tietty paljon edullisempi kuin Tukholma.

Liivia: Ja kahdet liput samalle kuulle aiheuttaa suorastaan maanista riemua! Tuo on niin totta ja monesti koettua. Meillä ei ole varaa matkustaa lähiseuduilla:(. Suomen lappi, Norja ja jäämeri on kyllä haavelistalla.

MatkaMartta kirjoitti...

No onpa aika ihana murheenkarkoitusmetodi, se karkoittaa murhetta myös täällä, kohta voi alkaa odottaa Paluumuuttajattaria (turkkilaisittain taivutettuna) tänne. Törmäilläänpä jollain terassilla tai Bosporin laineilla :)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

MatkaMartta: Ihan varmasti törmäillään. Meillä on päivä jokaiselle viikko tulossa. Eli jokainen meistä saa vuorollaan päättää päivän ohjelmasta ja ruokapaikasta:).

Kirjailijatar kirjoitti...

Voi miten ihanaa! Hihkun täällä ilosta teidän puolesta. Ja itselläkin on kova Istanbul-kuume, mutta mitään lentoja en ole vielä uskaltanut ostaa mihinkään.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kirjailijatar: Eikö olekin. Ihan mahtavaa. Nyt on kuule Istanbulin lennot ja hinnat niiiiiin edulliset, että kannattaa tilata matka. Ja matkan rahoitusideakin on syntynyt. Palaan siihen vielä.

Tiina kirjoitti...

No voi jummi! Onpa ihana kesäkuu tiedossa! Radiossa just yks päivä sanottiin, että matkustusinto Turkkiin on tipahtanut reilusti viime aikoina.
Mutta kyllähän sitä muuallakin sattuu ja tapahtuu. Viime viikolla Times Square evakuoitiin hylätyn (?) pakettiauton vuoksi, luultin pommiksi. Oli jotain "kaapeleita" ja bensakanisteria, tiedä sitten, mikä loppuviimein oli. Olisikohan ollut sitä seuraava päivä, kun muutaman korttelin päässä edellisestä oleva linja-autoasema evakuoitiin, joku oli jättänyt sinne matkalaukun tai paketin. Tämmöistähän tämä on nykyään. Turvatarkastuksessakin läpivalaistiin jo ihmisetkin tavaroiden lisäksi. Mutta eipähän tässä auta pelkäämään ruveta. Kokka kohisten uusia seikkailuja vaan! Toivotan teille oikein mukavia kesäreissuja!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Tiina: Meidän Istanbulissa asuessammekin siellä oli pommiräjähdyksiä. Ehkä sen vuoksi niihin osaa suhtautua vähemmän pelokkaasti? On aikamoisen pieni todennäköisyys osua pommiin turistimatkalla. Monta kertaa suurempi todennäköisyys on kuolla syöpään, joutua auto-onnettomuuteen tms. Pelottelua terroristit nyt juuri harrastaa. En aio antaa heille sitä iloa, että lakkaisin elämästä ja tekemästä sitä mikä tekee minut iloiseksi heidän vuokseen. Joten matkakampaa tässä kohta viritellään ja aletaan hankkimaan lapsille passeja. Ja mietitään näitä rahoitus-kysymyksiä….