sunnuntai 25. lokakuuta 2015

KANTTARELLIT JA HALLOWEEN MARENGIT

Uuden Tukholman puolelta minua kiinnosti eniten Östermalmin kauppahalli, josta olikin sitten suurin osa loppupäivän kuvista. Sinne käveli aika sutjakkaasti vanhastakaupungista. Sää Tukholmassa oli pääosin pilvinen, mutta se ei haitannut. Pääasia, että ei jouduttu kävelemään sateessa. Pukeutumista myös mietittiin, sillä paleleminen ei kuulunut matkasuunnitelmiin. Kaupunkireissuilla tietää pistäytyvänsä tuon tuosta sisätiloissa, joten liialla pukeutumisella saa vain aiheutettua itselleen hikisen olon. Nyt onnistuttiin ihan hyvin vaatevalinnoissa ja oli sopiva olla niin sisällä kuin ulkonakin.
Kauppahallin perusteella ei olisi voinut päätellä, että ollaanko sitä Ruotsissa vai Suomessa. Tuotteet oli minusta aika samanlaisia. Ravintoloitakin löytyy molempien maiden kauppahalleista, mutta Tukholmassa ne olivat enemmän käytössä. Iloisia lounasseurueita oli pöydät täynnä. Kun ei ollut nälkä, ei tarvinnut ostaa täältä mitään, eikä myöskään jonotella pöytiin. Söin silmillä ja olin valmis jatkamaan matkaa.
Tunnelin kautta pääsi kätevästi oikaisemaan. Oltiin matkalla keskusasemalle, josta bussi lähti takaisin laivalle.

Risteilyhän oli perheen syntymäpäivälahja minulle. Olivat panostaneet hytteihin. Molempiin suuntiin oli hytistä merinäköala. Sieltä tuijoteltiin yöllä pimeälle myrskyävälle merelle, mutta myös ihasteltiin Tukholmaan saapuminen ja sieltä lähtö. Kuten myös paluu Helsinkiin. Koska ikkuna ei ollut kirkas, vaan kosteuden sumentama, tuli kuvistakin utuisia. 

Aikaa Tukholmassa kiertelyyn ei risteilyltä käsin ole liiaksi. Kaupunki on liian suuri kävellen tutkittavaksi muutamassa tunnissa. Kovin suuria tavoitteita ei siis kannata itselleen laittaa. Vajaa tunti meillä olisi velä ollut aikaa käyttää johonkin, mutta siinä vaiheessa oli kuitenkin jo kävelty sen verran pajon, että ei jaksettu kävellä enempää. Aikaa oli siis sillä mittarilla mitattuna ollut tarpeeksi. Jos kaupungista haluaisi saada enemmän irti, kiertää useamman museon, syödä hyvin ja kahvitella ajan kanssa tms. olisi epäilemättä viisainta viettää Tukholmassa ainakin yksi lisäyö ennen paluuta laivalle.  Meille tässä oli kyllä nyt tässä elämäntilanteessa enemmänkin kuin tarpeeksi. Oli kiva käydä tuulettumassa. Ja ihaninta oli tietenkin tulla kotiin!

4 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Tukholman huivlat ennen saapumista ja lähdettäessä ovat niin kauniita. Voisihan Tukholmakin olla joulutorikaupunki...ehkä. Suomessa tuohon saisi panostaa enemmän. Tiedät, et puhunut joulusta, mutta minulla on täällä joulupapeirt esillä, sillä ostimme perheelle lahjat reissusta;)

Meillä oli laivalla niin huono säkä Saksaan mennessä hytin avaimen kanssa, että lukkoseppää tarvittiin. Takaisin tullessa olimmekin sitten vähän paremmassa (ehkä korvauksena haitasta) ja isossa hytissä. Aamulla eivät lapset kiljuneet oven takana eivätkä yöllä juopot möykänneet: Samassa kerroksessa tapasimme vain yhden muun pariskunnan ja sänkykin oli überleveä. Laivaan pääsi vasta puoliltaöin ja se lähti jotain klo 3, mutta saimme nukuttua matkaväsymystä pois täydessä rauhassa, sillä aamiainen oli vaihdettu brunssiksi.

Ehkä kaikki maailman kauppahalit ovat samanlaisia...Krakovan kauppahalli on minulle nyt kyllä vähän eri;)

Elän jotenkin ihan jo joulussa ja siitä minulle tulee hyvä olo: Saa nyt sinäkin vähän tätä ihanaa tartuntaa<3

Jael kirjoitti...

Östermalmin halli on ihana;paljon värikästä silmänruokaa ja sitten herkkuja jos on nälkä,vaikka on kyllä vähän tyyris paikka.Mukava matka teillä ja myöhästyneet synttärionnittelut!

Eeviregina kirjoitti...

Pakko tunnustaa, etten ole koskaan käynyt Tukholmassa kävelyllä ja ostoksilla! Muutaman kerran ollaan vaan laivalta lähdetty paahtamaan suoraan kohti Tanskaa. Olisi aika tutustua Tukholmaan ja siellä olisi keväisin ihanat puutarhamessutkin...

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Leena: Ei minua tarvitse kovinkaan yllytellä:). Joulusukka-hankintoja ja lahjojakin on jo hankittu. Muuten yritän nyt vielä joulukuun alkuun itseäni vähän pidätellä. Marraskuuhun tosin kuuluu jo joululehdet.

Jael: En edes katsonut hintoja, kun ei tehnyt mieli ostaa mitään. Tultiin tuohon juuri kahvilta, jossa syötiin hyvät aamupalatostit.

Eeviregina: En minäkään muista aiemmin varsinaisesti käyneeni Tukholmassa ostoksilla. Kerran tultiin vaan laivalle, eikä käyty kaupungilla ollenkaan ja kahdesti kävin Tukholmassa nuorten tapahtumassa, mutta silloinkin varsinainen kaupungilla hengailu oli ihan minimaalista. Voi siis kai sanoa, että ensimmäisen kerran olin ihan virallisesti Tukholmassa Tukholman vuoksi.