torstai 3. tammikuuta 2019

VANHAT KUJEET

Uusi vuosi ja paluu vanhoihin kujeisiin. Tällä viikolla olen palannut takaisin viime vuonna hyvin omaksumaani ruokavalioon. Huh, kuinka helpottaa. Joulukuussa söin ja join kaikkea mitä mieleni teki ja muistin hyvin pian, että miksi ruokaremontti sujui vuosi sitten yllättävänkin helposti. Jauhojen ja sokerin myötä palasi kuun alussa vyötärölle pullea pelastusrengas, päähän migreeni ja Renniet yöpöydänlaatikkoon. Onneksi on keinot, joilla niistä pääsee ja minä en epäröi käyttää niitä.


Kävely on ollut joulukuun tauolla, mistä puhelimen Sports Tracker minua tiheästi muistuttelee. Että eiköhän olisi jo aika kävellä? Olisi. Lupaan aloittaa seuraavasta iltavuorosta. Kävelyä onneksi tulee työn puolesta muutenkin aika hyvin. Olen nyt muutamaan kertaan kantanut omaa kännykkääni mukanani työvuoron ajan ja joka kerta se kertoo 10 000 askeleen täyttyneen. Siitä on tullutkin mieleeni, että työkenkiin tulisi tosissaan panostaa. 

 


Koska matkaan tekee mieli ja keikkaa ei nyt ole pukannut, täytyy myös palata vanhaan tuttuun pennin venytykseen. Eli säästämään sieltä mistä pystyy. Näin ollen veinkin miehen tänään töihin ja surautin Venäjälle tankkaamaan. En lähtenyt tällä kertaa rajaa edemmäs, vaan tankkasin, join kahvit ja palasin takaisin Suomeen. Viipuria kun on edessä reilun viikon päästä, kun kuopuskin saa viisuminsa ja lähdemme hänelle naapuria esittelemään.


Venäläisillä on loma ja suuri osa heistä näyttää haluavan viettää sitä Suomessa. Rajalla oli siis melkoiset jonot Venäjältä Suomeen päin. Olihan minulla matkassa kutimet ja Vietnam-kirjat, joten siinä mielessä jonotus ei olisi haitannut, mutta en pistänyt pahakseni, kun puolen tunnin jonossa odottelun jälkeen miliisi viittoili minua ajamaan jonon ohi ja pääsin alta aikayksikön takaisin Suomeen.
Paluumatkalla kävin ostamassa Zsarista itselleni hyvät työkengät pilkkahintaan. Alamme pikkuhiljaa ymmärtää kolmosen intohimon ADIDAKSEN kenkiä kohtaan ja niinpä kotiutin ilomielellä melkein parinsadan kengät sieltä hintaan 24.98€. Sen jälkeen vain ihastelin Suomen kaunista talvea. Tervehdin ilolla aurinkoa. Ajelin huvin vuoksi pikkuteitä ja löysin tällaiset kivat uteliaat hepat jostakin Virojoen perukoilta. Vai jokohan se oli Miehikkälää?


Nyt on siivottu joulu pois ja käännetty uusien lenkkareiden terät kohti kevättä. Olen niin valmis!

9 kommenttia:

Matkatar kirjoitti...

Ihanaa uutta vuotta sinulle ja teidän poppoolle! Minulla on jäänyt tämä blogien lukeminen vähiin kun ei itsekään tule enää kovin usein kirjoitettua.Ruokaremontti alkoi täälläkin vuodenvaihteessa ja aloitin myös joogaamaan -keho kaipaa venytyksiä ja siinä samalla lihaskuntokin pikkuhiljaa paranee. Jep, kevättä kohti...!

Airi kirjoitti...


Kauniit maisemat ja hepat ja tosi edullinen kenkäostos. Hyviä askeleita kohti kevättä (ja Viipuria)!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Matkatar: Sama vika blogien lukemisen suhteen. Etenkin, kun koneen päivityksen jälkeen Bloglovin ei toimi. Mutta siitä ei kannata masentua, jos aika menee muuhun kun koneen äärellä olemiseen.

Airi: Sunnuntaina olisi tarkoitus taas aloittaa kävelyt iltavuoroon. Helposti sitä laiskistuu jos ei patistele itseään liikkeelle.

Jael kirjoitti...

Oikein hyvää alkanutta vuotta, ja tsemppiä ruokaremontille ym.
Teiltähän pääsee hyvin Venäjälle,miten pitkä matka sinne on? Minulla taas Blogger on alkanut käyttäytyä kummallisesti; en saa aina kommenttia läpi, vaan joudun kopioimaan mitä olen kirjoittanut ja sitten "refresh" sivustoa monta kertaa ennenkuin menee läpi.Saapa nähdä miten monta kertaa tämän kommentin kanssa... Samoin kuvien blogiin lataamisen kanssa ongelmia, en tiedä johtuuko koneestani, joka on jo aika väsynyt...

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Rajalle on sellainen 60 km. Ja koko matka hyvää moottoritietä, jossa saa ajaa normaalisti 120, eli matka menee reilussa puolessa tunnissa. Nyt talvirajoituksilla vähän kauemmin. Vai kiukuttelee se blogger sinulle. Toivottavasti korjaantuu ajan kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti ei kopiolenkkarit ole sama asia jalassa kuin aidot.Pohja ei koskaan ole samaa materiaalia.
Poika juuri ennen joulua osti töihin myöskin adidaksen boost lenkkarit,kun joutuu seisomaan paljon.
Addun outletissa Vantaan Tammistossa 79,90,norm.169 eli hyvin tuli säästöä ja jalat kiittää,on kuulemma tosi hyvät jaloille.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Anonyymi: Minäkin ostin omat Boostini Adidaksen outletista Zarista. Olivat alennuksen alennuksessa, lähtö juurikin tuo 169€. Nyt olen pari päivää niillä kävellyt ja onhan ne nyt tosi hyvät. Sain myös 20% alennuskortin, joten ehkä seuraavalla kerralla ostan vielä ne vähän toisenlaisetkin addut. Tässä iässä ei enää pitäisi ostaa huonoa, mutta on ihan mahdottomalta olisi tuntunut maksaa kengistä täyttä hintaa.

Aili-mummo kirjoitti...

Kiitos matkakokemuksta!
Onnellista kuluvaa vuotta 2019! <3

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Aili: Kiitos itsellesi. Hyvää Uutta Vuotta!