keskiviikko 21. marraskuuta 2018

JOKA PIMEYDESSÄ VAELTAA

Marraskuu näyttää muuttuvan vuosi vuodelta vaikeammaksi. Asiaa ei auttanut ainakaan se, että ensimmäiseen kahteen viikkoon täällä aurinko ei tullut esiin kertaakaan. Tuli konkreettiseksi se Raamatun mainitsema lause: "Kansa joka pimeydessä vaeltaa...." Sen täytyy tarkoittaa meitä. Valon odotus tuntui jo lähes kipuna ruumiissa. Toisaalta, miten onnelliseksi se sitten tekikään, kun kuun puolivälillä tapasi vanhan ystävänsä auringon.
Tällä viikolla alkoi jo hieman  helpottaa. Oli muutama kirkkaampi päivä ja lupaus talvesta pikku pakkasten myötä. Oli asioita joita odottaa. Perjantaina ajetaan taas Viipuriin autoa tankkaamaan ja ostoksille. Booking.com-palvelulla on menossa kampanja, jonka avulla saatiin hotellihuone yhdeksällä eurolla. Eli kun minä suosittelin palvelua ja mieheni käytti lähettämääni linkkiä, sai sekä linkkiä käyttänyt henkilö 15€ alennusta huoneesta että linkin lähettänyt henkilö 15€ tililleen. Viikko Viipurista on sitten työpaikan pikkujoulut ja sitten onkin marraskuu selvitty.


Tänään vien auton huoltoon, joten piti aamusta lähteä viemään miestä töihin ja kolmosta kouluun. Aamu alkoi kajastaa ja oli onneksi kamera matkassa. Pakkohan se oli jäädä kuvaamaan Mussalon hento jääpeite ja Rytäniemen sarastava aamu. Huokasin. Luojalle kiitos, maailma on sittenkin kaunis.

7 kommenttia:

Airi kirjoitti...


Maailma on todellakin kaunis - ja jos en olisi valmiiksi tätä mieltä, viimeistään nuo kuvasi vakuuttaisivat minut siitä. Mukavaa matkaa Viipuriin, toivottavasti saamme taa kuvia ja sanoja sieltäkin.

Allu kirjoitti...

Tänään maksoin bensasta ennätyshinnan eli 1,50 €. Ekalla huoltoasemalla oli loppuunmyyty. Kuuman kevään/kesän/syksyn seurauksena Reinissä on niin vähän vettä, että tankkilaivat ei voi kulkea. Viipuri on vähän liian kaukana, meidän Viipuri olis Luxemburg, sieltä saisi paljon halvemmalla.

Jael kirjoitti...

Upeat kuvat taas, marraskuussakin. Tajusin nyt marraskuun alussa Helsingissä mitä tarkoitat tuolla pimeydellä ja valon kaipuulla, olin lähes unohtanut miltä se tuntuu. Toivottavasti saatte pian lisävaloa lumen muodossa.
Hyvää matkaa Viipuriin, ja vau, olipa halpa hotellihuone!

Petra kirjoitti...

Mun on tähytynyt unohtaa tuo pimeys, siitä on niin kauan kun olen marraskuussa ollut Suomessa, olisiko jopa 12 vuotta :O Yritin selvitellä sen aiemmin mainitsemani kahvilan osoitetta, mutta ei sitä varmaan ole ja se olikin kuulemma taiteilijakahvila eikä teatterikahvila mutta aika on kyllä haalistanut jo muiston paikasta kartallakin. Löydätte varmasti uusia kivoja paikkoja ja kahviloita, mukavaa viikonloppua!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Airi: Eiköhän kuvat ja sanat seuraa tätäkin Viipurin reissua. Tänään saatiin auto huollettua ja tuomiona oli, että pitäisi ostaa uudet renkaat. Onneksi nekin taitaa saada halvemmalla tuolta naapurista!

Allu: Bensa on kallistunut täällä koko ajan. Nyt kun tankkaa tankin täyteen se maksaa noin 80€. Viipurissa tankki täyteen ja 10 litraa kanisteriin on noin 45€. Ja nyt tosiaan sitten oli täällä tarjous kahdesta renkaasta reilu 300€. Ihan pakko saada halvemmalla Venäjältä!

Jael: Tämä oli kyllä pohjanoteeraus. Kahteen viikkoon ei aurinkoa ollenkaan! Tänään työpaikan ruokapöydässä urakalla ihailtiin silmiin paistavaa mollukkaa. Kello on puoli yksi ja aurinko varmaan korkeimmillaan, justjust puiden latvojen korkeudella.

Petra: Onneksi olet unohtanut. Ei tätä kukaan taatusti kaipaa. Mutta joulukuussa helpottaa. Tällä kertaa helpottaa jo nyt, kun edes aurinko näyttäytyy. Tällä kertaa meinasin kävellä uusia kulmia, joten eiköhän joku kahvila löydy. Ja kirjastossa olisi kiva käydä. Niin ja rengasliikkeessä:).

Matkatar kirjoitti...

No kyllä on todella kaunista siellä, vaikka pimeää onkin! Piristävää Viipurin reissua teille!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Matkatar: Se tässä pimeydessä on hyvä, että kaikki siitä irrottava piristää rutkasti.