lauantai 29. syyskuuta 2018

KUKULIN KIERROS

Eilen jo kuopuksen kanssa sovittiin, että jos säät sallii, käydään tänään kiertämässä Kukulin kierros. Tämä luontopolku lähtee Ruotsinpyhtään ruukilta, joten jos joskus meinaa siellä piipahtaa, voi yhdistää useamman kohteen samaan kertaan. Me ehdittiin Ruukin syksyä käydä jo ihailemassa, kun vietiin vieraita viikko sitten lentokentälle. Tänään keskityttiin sitten ihan vain patikointiin upeassa säässä.


Jaahas. Tästä se sitten lähtee. Trackeri päälle ja menoksi.Kierros oli hyvin merkitty. Vain muutamalla hakkuualueella tuli epävarma olo, mutta eksytty ei silloinkaan. Maasto oli mukavan vaihtelevaa, jopa haastavakin välillä. Käveltiin metsässä ja järven rannoilla. Kiivettiin yli useamman kallion. Parissa paikassa oli köysi viritetty avuksi, eli nousut ja laskut oli sitä luokkaa, että huonompijalkaisen ei kannata tälle reissulle vaivautua.


Olin tehnyt huonosti kotiläksyni ja oletin kierroksen olevan vähän sellainen Valkmusan tyylinen pieni pyrähdys luonnossa. No, se ei ollut. Matkaa tuli kahdeksan kilometriä ja aikaa meillä meni kaksi tuntia. Pysähdyspaikkoja olisi ollut, niin grillipaikka kun laavukin ja molemmat kivoilla paikoilla veden äärellä. En vain ollut tajunnut ottaa mitään evästä mukaan. En edes juomista. Jälkimmäistä olisimme kaivanneet, sillä reitillä tuli lämmin ja matka oli siis odottamaani pidempi. Parempi evästys ensikerralla.

Perille kuitenkin päästiin ja kurvattiin heti Ruukin kyläkauppaan ostamaan limskat. Oltiin ne ihan ansaittu. Ja hyvillä mielin meni koko kierros, niin äidillä kuin tyttärelläkin. Kyllä se vaan niin on, että aina kannattaa lähteä. Ei harmita yksikään luonnossa vietetty hetki. Kiitos siis syyskuu ja tervetuloa lokakuu ja Venäjän viisumit.

7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Hauska nimi tuolla kierroksella! Ja kauniin syksyiset maisemat kuvissa:) Hyvää alkavaa viikkoa sinulle.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Siellä on Kukuljärvi ja kierros yltää sen rannoille. Siitä nimi tälle kierrokselle. Mukavaa viikkoa sinullekin.

Airi kirjoitti...


Tosiaan kauniit syysmaisemat - niin kuin vaeltajatkin. :) Ja oi, Venäjän-postauksia siis kohta luvassa. Hyviä matkoja sinne!

Satu kirjoitti...

Kivan kuuloinen kierros. Täytyy laittaa muistiin, jos joskus vihdoin pääsisi tuonne Ruotsinpyhtään ruukillekin (ollut suunnitelmissa jo monta vuotta). Tuommoista köysiviritelmää en ole nähnyt missään; näyttää jännältä.

Minäkin olen aina halunnut Venäjälle, mutta homma on tyssännyt siihen, kun en kestä sitä viisumin odottelua. :-D Jätän Venäjän-matkat siis suosiolla muille.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Airi: Pitänee mennä uudelleen ensi kuussa, kun ruska pääsee valloilleen. Vielä oli perin vihreää. Venäjää luvassa 19.10, jos kaikki menee niin kuin Strömsössä.

Satu: Tässä olisi hyvä yhdistää ruukki ja Kukuli. Kierrokselle pääsee Ruukin kirkon vierestä tai sitten hieman ennen Ruukkia urheilukentältä. Kesällä jos tulee, voi samalla visiteerata vielä Eija's Gardenin.

Minulla Venäjän matkat on jäänyt siksi, ettei olla raaskittu maksaa sitä viisumia. Mutta nyt kun se on maksettu, aion ottaa siitä ilon irti koko rahan edestä.

Petra kirjoitti...

Ihana nimi kukuli :) Onpa kuopus jo iso ja teillä ihana syyskeli siellä. Meillä odotettiin myrskyä, mutta se taisi nyt jättää meidät väliin.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Petra: Kuopus kasvaa, vaikkakin hitaasti. Onneksi on aika vähillä kriiseillä menty pituuskasvun suhteen. Tänä kesänä päästiin kuitenkin yli 140cm:n ja se auttoi paljon, kun pääsi jo Linskillä laitteisiin:). Vielä kelpaa äidin seura, joten täytyy ottaa siitä nyt ilo irti.