perjantai 14. heinäkuuta 2017

SUPIT JA SUURET ALUKSET

Bulgarian ystävät toivat auringon tullessaan. Heidän Suomessa olonsa ajan aurinko paistoi joka päivä ja Kotka näytti kauneimmat kasvonsa. Maanantaina aloitettiin Kotka-kierros Tervaleppälehdossa syöttämällä oravia. Saatiinkin kokea aikamoisia luontoelämyksiä, kun polulle kurrien sekaan asteli pähkinöille perso supikoiran pentu. Ystävät eivät kuunaan ollut moisesta elukasta kuulleetkaan, mutta yhdistivät kaverin ulkonäön perusteella villisikaan. Minäkään en ole ikinä aiemmin törmännyt supiin luonnossa, mutta todisteiden perusteella Tervaleppälehdossa asustelee nyt ainakin yksi supiperhe. 
Supia ei syötetty kädestä, vaan pistettiin pähkinät tielle tarjolle.
Oravia pääsi jokainen syöttämään kädestä. Yksi niistä oli niin mahdottoman tuttavallinen, että kiipesi tuon tuosta kuopuksen punttiin kerjäämään lisää pähkinöitä. Tämä on aina itsellekin ihmeellinen kokemus, mutta vieraille jotka kokivat sen ensimmäistä kertaa, tietenkin vieläkin ihmeellisempi. Meidän tehdessä pois lähtöä, saapui polulle naisihminen koiransa kanssa. Kertoi laskevansa koiran irti, jotta oravilla edes jonkunlaiset vaistot toimisivat ja ymmärtäisivät juosta karkuun. Hyvä niin, voivat kohta muuten kesyyntyä niin, että juoksevat suoraan supin suuhun.

Tervaleppälehdon vieressä olevassa Katariinan meripuistossa oli lukuisa joukko ihmisiä asettunut rantakiville merelle tähyämään. Selvisi, että viereiseen Mussalon satamaan oli juuri tulossa ne suuret risteilyalukset. Olihan se hassua, kun lopulta saapuivat. Suuri satama näytti melkoisen pienelle. Seuraavana päivänä mm. Iltalehdesssä oli juttu laivoista. Kotka muuttui hetkessä vilkkaaksi kansainväliseksi kaupungiksi:). Oli hassua nähdä tuon AIDAmar-laivan kuva yhdistettynä Mussalon satamaan, kun se itselle on tuttuakin tutumpi näky Istanbulista, jossa laiva oli useinkin kiinni kaupungin laidassa. Kutsuimme sitä "silmälaivaksi".

Siellä se laiva on.


Lopuksi kiivettiin keskustan Palotorninvuorelle eli Palskille. Tänä kesänä sinne rakensi Kotkan torilta tuttu yrittäjä terassin. Ei ole tullut terassilla istuttua, mutta moni muu näköjään on paikan löytänyt. Eikä ihme, sillä tästä on kyllä hieno näkymä tuonne Kotkan kantasatamaan. Tässä vaiheessa satama oli vielä tyhjä, mutta parasta aikaa se kuhisee meripäivävieraista. Tuohon laituriin on myös kiinnitettynä Tall Ship Racen purjelaivoja. Mekin meinasimme isännän kanssa veneillä illalla Meripäiviä katselemaan, jos sää vain sallii. Tällä hetkellä on pilvistä, mutta ei kuitenkaan sada.Vapaapäivä siis minulla menossa, mutta nyt on pakko käyttää siitä osa siivoamiseen. Bulgarian vieraiden jälkeen saapui tosiaan Istanbulista yhdet ulkosuomalaiset synnyinmaahansa lomanviettoon ja viettivät tässä ensimmäisen yön. Perhe jatkoi jo matkaansa, mutta heidän kuopuksensa jäi meidän kuopukselle loppuviikoksi kyläilemään. 

3 kommenttia:

Hurmioitunut kirjoitti...

Ajattelin ensin että otsikon supi tarkoittaa suurten alusten yhteydessä sup-lautaa mutta se olikin supikoira. Vai villisika ;) Hienoja kokemuksia kaikille.

Jael kirjoitti...

Olipa kiva että aurinko suosi vierailijoita,ja teitäkin:) Suloinen tuo supikoiran pentu:) Ja oravat,ihania otuksia,täällähän niitä ei ole (enään)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Henna: Niin, mitä sitten kellekin, Minulle tässä kohden supikoira. Suppailua ei ole tullut kokeiltua.

Jael: Ja suosii edelleen, onneksi. Tänään vietettiin ilta meripäivillä ja kelit oli kohdillaan. Oli kyllä aika mahtava reissu kaikin puolin.