perjantai 26. helmikuuta 2016

NOUSSUT MIELEEN. SE KEVÄT.

Kotkassa aloitettiin tänään ansaittua lomaa. Ainakin toiset aloittivat. Meidän perheestä viisi kuudesta sai heittää hanskat hetkeksi tiskiin ja kääntää aivot lomatilaan. Minulla olisi vielä maanantaina "kirjaukset ja kilometrit ajan tasalle päivä" ja sen jälkeen saan liittyä lomailevaan perheeseeni. Lumi on pysytellyt maassa ja Kotkan kouluissa on tällä viikolla vietetty talviulkoilupäiviä. Kakkosen ja kolmosen se vei eilen koulun järjestämänä laskettelemaan ja kuopus ja isänsä ulkoilivat tänään. Minä olin yhden koulun matkassa ulkoilemassa jo maanantaina. Olen nauttinut näistä talvipäivistä ja toivon lumen pysyttelevän maassa vielä ensi viikollakin. Omat sukset on vielä kokeilematta.
Tiistaina kuvasin aamusta teille talvista Kotkaa. Keskustassa oli yksi palaveri, johon mies heitti minut töihin mennessään. Iloitsen näistä yllättävistä irtiotoista, jolloin ei ole muuta mahdollisuuttakaan, kun kulkea pitkin kaupunkia ja havannoida. Lupa kuvata. Linnut laulavat iloisesti ja aamut valkenevat aina vain aikaisemmin. Usein se on jo noussut mieleen. Se kevät.
Koti on siivottu. Kiitos kultaseni! Ruokakaupassa käyty. Kiitos Suomen valtio ja lapsilisät! Pyykkikasaa pienennetty. Hyvä minä! Kuopus viety yökyläsynttäreille. Onni kun on ystäviä! Mummon toimesta portaalle ilmestyneet pullat syöty, mutta sämpylöitä vielä jäljellä. Kiitos sinne ja käsillenne terveyttä! Ja aamulla lupa nukkua.Oletteko katsoneet Yleltä Elämä pelissä-ohjelmaa? Minä olen. Miehen työpaikalla oli ollut asiasta puhetta ja niin teimme rakkaus testin ja jäin ohjelmaan vähän niin kuin koukkuun. Silittäessä, totta kai. Mitä enemmän tätä ikää kertyy, sitä enemmän kaipaan jotakin seesteisyyttä ja hyvyyttä. Suljen silmät raakuudelta, taisteluilta ja pahuudelta. Iloitsen hyvyyden voittaessa. Pahaa mieltä en halua kohdata, vaikka joudunkin. Sitä iloisemmaksi tekee onnelliset loput.

Yksi onnellinen loppu on vaikka tällainen: Kolmonen lähti eilen koulun kanssa laskettelemaan. Pakkasi aamulla tavarat ja puki päälle. Muisti, että laittoi joululahjaksi saamaansa kännykkää housun taskuun, mutta sinne ei mahtunutkaan. Sen jälkeen meni muistikuvat koko kännykästä. Koulun jälkeen etsi ja etsi, muttei löytänyt. Paha mielihän siitä nousi. Niin kallis ja niin vähän aikaa palvellut. Töiden jälkeen etsi ja etsi äitinsä. Harmitti pojan puolesta ja se rahan meno. Illalla yritti isänsä paikantaa erilaisten nettiohjelmien avulla. Ihan turhaan. Tänään etsittiin ja soiteltiin bussifirmat ja laskettelukeskukset. Käytiin lähiapteekit ja siwat. Ei mitään. Ja kun kaikki toivo oli heitetty, tuli koulusta viesti: täällä olisi opettajanhuoneen pöydällä yksi kadonnut ja löytynyt kännykkä. Tiedättekö sen ilon, joka näkyi odottavilla kasvoilla oven raossa, kun kadonnut oli löytynyt?

Toivottavasti sinunkin viikollasi oli loppu hyvin kaikki hyvin? 

9 kommenttia:

Matkatar kirjoitti...

Huh olipa hyvä kun lapsen kännykkä löytyi, oikein meinasi paha mieli tulla luettaessa! Hyvin voi kuvitella lapsen hädän. Mukavaa viikonloppua teidän puuhakkaalle perheelle!

anumorchy kirjoitti...

Hienoa kun kannykka loytyi. Muuten olisi varmaan ollut paha mieli koko loman ajan.

Itsellani oli aika tylsa viikko ja toissa vastenmielisia tehtavia mutta objektiivisesti ajatellen kylla kaikki tosi hyvin.

Ja upeita talvisia kuvia kauniista Kotkasta.

Hurmioitunut kirjoitti...

Olipa äärettömän hyvä onni, että puhelin löytyi! Nuo nykypuhelimet tuppaavat olemaan arvokkaita. Minulla on ollut kiireinen, mutta samalla opettavainen viikko. Nyt odotan innolla iltaa, kun ystävä tulee pitkästä aikaa kylään ja vietetään rauhassa aikaa, höpötellään, tehdään ruokaa ja pelataan lautapelejä.
Rentouttavaa talviloman alkua!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Matkatar: Jos jotain minun on vaikea kestää, niin pahaa mieltä, joka on aiheellista. Onneksi oli onnellinen loppu.

Anu: Kyllähän se olisi vaivannut varmaan, enemmän ja vähemmän. Mutta nyt saadaan lomailla hyvin mielin. Kyllä lumi vaan kaunistaa. Toivottavasti tuleva viikkosi on mielenkiintoisempi:).

Hurmioitunut: Ei tämä ole sieltä kalleimmasta päästä, mutta meidän rahoissa tämäkin olisi kirpaissut. Kun on jatkuvasti sitä yllättävää menoa muutenkin. Toivon sinulle mukavaa iltaa!

Anonyymi kirjoitti...

Kevättä kohti on hyvä mennä.Loma tulee tarpeeseen ja aurinkokin paistaa ihanasti.Tuo myötätunto ja koko perheen tuki,kun yhdellä on jokin asia huonosti. Kiitos, kun jaoit tämän kanssamme. Oppia ikä kaikki ja loppu hyvin useimmiten. Rentouttavaa lomaa!

Susku

Carola Lehtonen kirjoitti...

Mukavaa toivottavasti talvisäistä lomaa teille! Täällä on kaunis kevättalvinen auringonpaisteinen päivä, joka sai heti aamusta hymyn huulille.
Onneksi kadonnut kännykkäkin löytyi.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Susku: Täälläkin on tänään ollut niin hurmaava auringonpaiste, että muistui jo aurinkolasitkin mieleen. Se meni kyllä lähes kokonaan mainoksia jakaessa, mutta lämmitti silti niin mieltä kuin kehoakin. Lasten paha mieli syö itseä. Sitä olisi aika paljon valmis maksamaan, että sen saisi pois. Mutta kun ei ole sitä rahaa, jolla maksella:(.

Kirsi: Osa perheestä lähti hiihtämään. Sää olikin siihen mitä sopivin, mutta itse en melkein kolmen tunnin mainoskeikan jälkeen enää jaksanut. Aika hyvä vaihtoehto oli lämmin ruoka ja hetki melkein yksin kotona:).

Unknown kirjoitti...

Samoihin maisemiin mekin tulemme hiihtämään. Hassua, kun muut menevät hiihtolomalla hiihtämään pohjoiseen, mutta me mennään hiihtämään "etelään". Nyt kun siellä kerrankin on hyvät hiihtokelit.
Hyvää lomaa teidän perheelle!,

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Pirjo: Voi miten hauskaa! Nyt on ollut niin kauniin aurinkoista, että täällä kelpaa oikein hyvin lomailla. Me tosin käydään hieman muuallakin, kun sellainen tarjous sattui kohdalle, että ei voinut kieltäytyä:D.