perjantai 24. huhtikuuta 2015

HERÄSIN AAMUN ÄÄNIIN

Vapaapäivä. Heräsin aamun ääniin. Join kahvini hiljenneessä kodissa. Sukelsin salaojien ja pihasuunnittelun maailmaan. Olin pyytänyt yhdeltä täkäläiseltä firmalta arviota siitä paljonko maksaisi pihan tasoittaminen, kuopsuttaminen, puskien siirtely ja salaojien teko ja tulivat paikan päälle katsomaan, että kuinka isoista tiluksista tässä on kyse ja millaisella koneella tähän pihaan pääsisi. Tarjous tulee lähiaikoina, mutta ennen kuin sellaisen voi tehdä oli metsästettävä talon putkikuvia (niitä ei ole) ja tietoja viereisten teiden viemäreistä. Ei nyt ihan justiinsa osu meikäläisen mukavuusalueelle tai käsitykseen ihanasta vapaapäivästä, mutta tulipa tehtyä ja tutustuttua putkimestareihin ja muihin ammattiryhmiin, joiden olemassaolosta en ennen tätä vapaapäivää tiennyt mitään.


Onni on oma veli.
Perjantai on meillä siivouspäivä. Tänä perjantaina olin erittäin vapaa siivoamaan. Siivosin talven pois, vaikka ulkona uhottiin ja heitettiin rakeitakin maahan. Kevyitä kenkiä kaappiin ja talviset varastoon. Toppahousut ja takit yläkerran komeroihin ja farkkutakkeja tilalle. Lehdessä lupailivat tiistaille jopa 20 astetta ja päätin elää sen mukaisesti. Siivottua tuli myös koti ja pestyä uunikin, joten ei tässä turhaan ole vapaita vietelty.

Iltapäivällä ehdin lopultakin petiin Jussi Valtosen kanssa. Kirjassa he eivät tiedä mitä tekevät, mutta minun rupesi ihan kamalasti tekemään mieli lakuja. Pojat oli helppo houkutella karkinostokaveriksi Siwaan. Oli auringonlasku, savun tuoksu ja lintukuoro. Kiersin kotiin mutkan kautta. Paijasin vastaantulevat koirat, annoin tuulen tuivertaa sormet kohmeeseen ja mietin, että nythän on vasta perjantai. Huomenna taas vapaapäivä. 
Joko olette ihan kyllästyneitä näihin onni-mietteisiin? Silläkin uhalla tässä vielä muutama: 

Vain ne ovat onnellisia, joiden mieli on kiintynyt muuhun kuin omaan onneen. -John Stuart Mill

Yhden asian tiedän. Todella onnellisia tulee vain niistä, jotka ovat etsineet ja löytäneet, kuinka palvella. -Albert Schweitzer

Onnellinen on se, joka herätessään palaa mielihyvin tajuntaan ja tuntee olevansa juuri se, joka haluaakin olla. -Paul Valery

Ovi onneen aukeaa ulospäin. -Soren Kierkegaard

Laitetaan ovet auki ulospäin ja annetaan onnen paistaa sisään. Huomiseksi tilaan myös aurinkoa ja lämmintä, jotta voin aukaista oven ulospäin ja tehdä vähän pihatöitä. Olenhan katsonut Suomen kaunein piha-ohjelmaa ja se oli kyllä hyvä motivaattori mitä tulee tuohon pihan raivaamiseen…

12 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Kerro sitten mitä pidät siitä kirjasta. Se taitaa kiertää täkäläisissä suomalaispiireissä, joten voisin saada sen käsiini.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Kauniit auringonlaskukuvat, itse olin viimeksi viikola kuvaamassa yhtenä alkuiltana kovassa puhurissa kevään silmuja, ne kun ovat niin kauniita.

Jos ja toivottavasti kun, tiistaina se luvatu 20-astetta hellii meitä, niin luontohan puhkeaa vehreyteen ihan hetkessä ja silloin saa hienoja kuvia värien ja valoisuuden kautta, odotan;)
Olen itsekin katsonut mainitsemaasi kaunein piha ohjemlmaa ja kyllä täytyy sanoa, että tästä maasta löytyy asialleen vihkiytyneitä ihmisiä , jopa sukupolvia niin upeita pihoja siinä on jo nyt esitelty.
Minun sormeni haluaisivat jo viedä pleksisen kasvatuslavani ulos ja tekisi mieleni puutarhalle ostamaan taimia, mutta vielä on aivan liian viileää...siemenet saavat siis vielä odotella multaan pääsyä ja taimet istuttamistaan ja ahne iki-ihanat kesäkukat ruukkupuutarhaansa;)

Tässä on nyt aikaa selailla kaikki ihanat puutarhalehdet-ja kirjat ja saada inspiraatiota!

Hyvää, aurinkoista ja onnellista viikonloppua, minä en ainakaan ole kyllästynyt onnellisuusteemaasi;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, ennen kuin avaat sen tarjouksen, istu alas ja rauhoitu :D Sen summa saattaa olla hieman enemmän kuin oletat.
Tsemppiä puutarhaunelmille ja muista, ettei kaikkea tarvitse saada yhden vuoden aikana valmiiksi.
T: Kauko

Anne kirjoitti...

Ei kyllästytä yhtään sinun onnellisuusjuttusi, vaan ihan päinvastoin!
Kiitos kauniista maisemakuvista ja onnellisesta tekstistä:)

Leena Lumi kirjoitti...

Talon putkikuvat ovat tärkeät! Meillä on tämän talon rakentajilta kokonainen mappi tietoa siitä, missä mitkäkit putket menevät. Kun vedimme osaan talosta lattialämmitykset laattojen alle, teimme oman osuutemme mappiin jälkeemme tuleville tiedoksi.

Ihanat auringonlaskukuvat <3

Satu kirjoitti...

Aika samoilla linjoilla meni minunkin perjantai. Oli vapaapäivä ja siivosin. Mutta putkimiesten kanssa ei onneksi tarvinnut olla tekemisissä - ei ole nimittäin minunkaan mukavuusaluetta se.

Jael kirjoitti...

Toivottavasti aurinkoa riittää viikonlopuksi:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Allu: Meillä se on kiertänyt työporukalla. Useimmat ovat pitäneet, minä myös ainakin tähän asti, mutta joku sanoi, että ei uponnut. Sinun täytyy nyt kokeilla itse:).

Kirsi: Tänään olen riehunut jo monta tuntia tuolla pihalla, siistiä tulee. Yritän saada raivattua yhden rojuläjän ja tehdä siihen penkin tomaateille ja herneille. On lämmin talon seinusta, suojaisa paikka.

Minä ihailin niitä pihoja, mutta tiesin kyllä, että meidän pihasta ei tule ikinä mitään näyttelypihaa, sillä niin paljon minulla ei ole kunnianhimoa eikä aikaa ja rahaa pihaan käyttää.

Kauko: Etkö muista, että minusta on tullut ihminen, joka ei enää valita hinnoista:D. Näin ollen olen varautunut kaikkeen. Pyysin siis erilaisia tarjouksia. Mitä maksaa, jos tulevat vain kaivamaan haluamani kohteen. Mitä maksaa jos kaivavat ja tulevat myöhemmin täyttämään. Ja mitä maksaa, jos tekevät koko homman. Muistin myös alleviivata, että olen pienituloinen 40-vuotias neljän lapsen äiti, joka tässä iässä on joutunut ottamaan kamalan määrän lainaa, ja jolla ei ole paljon säästöjä sukan varressa salaojia varten. Mutta, kiitos varoituksesta. Lupaan istua, kun tarjoukset lopulta tulee.

Ainiin, sen verran jo tiedän, että jos pitää tehdä hulavesiliittymä se on 2500€. Mutta en siis sano, että se on kamalan kallista…

Anne: Olikin mitä kaunein auringonlasku. Me asumme siis paikassa missä ON Kotkan kauneimmat auringonlaskut yli päänsä. Onni meille!

Leena: Tämä on siis niin vanha talo, ettei tästä ole putkikuvia! Mutta ei hätää, riittää kuulema on viereisten teiden tiedot viemäreistä.

Satu: Täytyy kyllä sanoa, että oli ystävällisiä miehiä joka ikinen. Joten mikäs siinä oli soitellessa:).

Jael: Kyllä, aurinkoa on riittänyt ja olen riehunut jo monta tuntia raivaamassa. Nyt tulin hiukan huilaamaan, mutta lähden kohta vielä jatkamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Kirkegaardin lause on hyvä ja tarpeellinen tässä "tee-itesi-onnelliseksi-sukella sisääsi-olet oman onnenseppä-ajassa. Ovi todella avautuu ulospäin; ei niin että elän toisten auttamisen kautta. Tarkoitan läheisriippuvuutta. Siitäkin saarnataan tänä päivänä kyllästymieen asti. Onhan se paha tauti, mutta sanoisin, melkein parempi kuin oman napansa ympäri päyörimistä. Liikaa on "ei se mulle kuuluue" mentaliteettiä.

Lähden ke Peshtaraan!!!! :)

Kaijaanilainen
Vai mitä te muut ajattelette?

Kirjailijatar kirjoitti...

Kaunis tuo vihreä mansardikattoinen talo, sen kulma tuossa kuvassa. Ja Valtosen romaani oli mielestäni loistava, ahmin sen joululomalla.

Hurmioitunut kirjoitti...

Koskaan ei voi kyllästyä onnellisiin sanoihin!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kajjaanilainen: Vai Peshteraan, sehän on onnea se! Hyvää matkaa ja kovasti terveisiä. Itsekkyys on maanvaiva, ja sinänsä surullinen sellainen, koska mullemulle-asenteella ei tulla onnelliseksi.

Kirjailijatar: Minun täytyy nauttia Valtonen pienissä paloissa, kun ei ole ollut aikaa lukea, mutta hyvä kirja se on niinkin luettuna.

Hurmioitunut: Keräsin pitkän listan ja luen ajatuksella silloin tällöin.