lauantai 10. lokakuuta 2015

METSÄSTYS KÄYNNISSÄ

Erilainen lauantai. Olemme menneet koko päivän kukin eri suuntiin. Miehellä oli työpäivä ja lähti sen jälkeen kuvausreissulle entiseen palveluspaikkaansa Rankkiin. Me esikoisen kanssa aloitettiin päivä mainostenjaolla. Kuopus oli setänsä mallina useamman tunnin valokuvastudiossa. Enemmistön sattuessa kotiin samaan aikaan, istuttiin syömään ranskalaista kanapataa. Sen perään pakattiin eväät kassiin, napattiin käly ja serkut kyytiin ja ajettiin Moronvuorelle haukkaamaan happea.
Matkan varrella varoiteltiin metsästyksen olevan käynnissä. Lähellä määränpäätä oli jo pukki vedetty osin tien päälle ja siihenkin kiinnitetty varoitusmerkki hirvimetsästyksestä. Metsässä näkyi jotakin liikennettä, mutta uskaltauduttiin kuitenkin jatkamaan matkaa. Ei näkynyt sarvipäitä eikä oransseja liivejä. Pääteltiin porukkamme olevan sen verran kovaäänistä, että pelkoa joutua vahingossa ammutuksi ei taitaisi tällä kokoonpanolla olla. Hirvetkin kiertäisi takuulla meidät kaukaa, ellei nyt sitten osuttaisi juuri pakomatkan eteen.
Kävimme täällä paistamassa makkaraa...

Oli pukkitaistelut, makkarat, lämpimät kaakaot ja vaahtokarkit. Aurinko paistoi, mutta lämpöasteita ei ollut paljoakaan yli viiden. Päästiin valmiille nuotiolle, jossa edelliset juuri kasasivat kimpsujaan. Ja ennen kuin ehdittiin miettiä oman nuotiomme sammuttamista, saapuivat seuraavat jatkamaan. Kaivoivat pannunsa esiin ja pistivät kahviveden porisemaan. Kertoivat, että luonnonsuojelualueella ei saa metsästää ja siksi ei tarvitse hirviporukoiden vuoksi pitää meteliä yllä. Jostakin olivat senkin tiedon saaneet, että jossakin päin Suomea on niin fiksuja hirviä, että osaavat metsästysaikaan kasaantua luonnonsuojelualueelle hengailemaan. 

Kiitos kälylle kuvasta<3.Käly itse oli savumagneetti ja jatkuvasti verhon takana.


Takaisin ehdittiin valoisan aikaan. Aurinko paijasi kyllä jo puiden latvoja. Kallion päälle oli tainnut kokoontua väkeä auringonlaskua odottelemaan. Päätin vielä joskus kävellä tästä suon yli pitkospuille ja takaisin. Tai sitten kokeilen hiihtoa näissä maisemissa muutaman kuukauden päästä, jos lumi vain suostuu tulemaan näille leveysasteille ja hanki kantaa.Miestä vielä odotellaan hänen reissuiltaan. Sauna lämpenee ja kokonainen sunnuntai on vielä edessä. Kuinkas siellä on viikonloppua vietelty?

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunista ja mukavan näköistä. Täällä vielä 20 astetta lämmintä. Pitkähihaista kaivetaan kuitenkin esiin. Ei enää paljain varpain tarkene.

Tuo "kokonainen sunnuntai vielä edessä" sai suorastaan kateelliseksi. Mutta kutsumuksensa kullakin. Tänään sentään nukuin yhdeksään. Oli kiva hereillä rauhassa.

H-M

anumorchy kirjoitti...

Mukava paiva teilla ja kaunis ilma.

Olisi hauskaa jos taallakin voisi nauttia sunnuntaista vapaapaivana mutta meillahan mennaan jo toihin. Toimistossa on kylla ollut aika leppoisaa viime aikoina, joten ei se niin kovasti stressaa.

Meidan viikonloppu meni hyvin. Isanta kavi viela eilen shoppailemassa, kun ei saanut Krakovassa tarpeekseen! Sitten sapatti-illallinen perheen kanssa ja tanaan etupaassa lepailya ja kirjoja.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia täällä, tässähän tulee Suomi-ikävä. :) Luin sinun blogia, kun asuitte vielä Istanbulissa, mutta jostain syystä olen unohtanut lisätä tämän uuden lukemistoon. Noh, parempi myöhään, kun ei milloinkaan. :)

A kirjoitti...

Rentouttava Luontosunnuntai perheellänne, ihana tapa, josta sielu ja ruumis nauttii!

Mukavaa uuden viikon alkua sinulle ja perheellesi, Mine; kiitos postauksesta! ♥♥

MatkaMartta kirjoitti...

Ihania syksykuvia. Vannoutuneena syksyihmisenä katsoin niitä ihaillen. Oi Suomen luonto. Mutta valittamaan en suostu kuitenkaan. Tänään sytyttelin kynttilöitä ja teekupin kanssa ihmettelin ja istuin parvekkeella katsomassa kun sade hakkasi laseihin. Syksy se on täälläkin ja monena päivänä on jo alle 20 :) Ihania syyspäiviä sinne!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

HM: Täällä jäi sokkelista yksi sivu laittamatta, kun rappaus vaatisi yli 5 asteen lämpötilan, mutta sellaista ei enää öisin ole tarjolla. Kesävaatteet olisi joutanut jo pakkaamaan pois, mutta en vielä ole kaikista kaapeista ehtinyt niitä keräilemään. Eilen hain talvikengät käyttöön ja nyt tällä viikolla vien kesäkengät odottamaan ensi kesää tuonne pihavarastoon. Että syssyä syssyä, mutta sehän ei ollenkaan haittaa.

Anu: vai sellainen shoppailija sinulla siellä. Meillä on niin karsea autoveromaksu, joka piti juuri maksaa, että shoppailut on nyt ihan minimissä. Kakkonen tarvisi uusia housuja. Tukholman reissu on edessä ja ruokaakin on tietty pakko ostaa..

Miitu: No, hauskaa että saavuit nyt paluumuuttoa ihmettelemään. Nythän me olemme tosin jo ihan vanhoja tekijöitä tässä hommassa. Heräämme tottuneesti(?) pilkkopimeään uuteen päivään. Onneksi toistaiseksi vilä työmatkat saa tehdä valoisassa.

Aili: Tai luontolauantai. Sunnuntai meni enemmän ja vähemmän sisätiloissa.

MatkaMartta: Myös Istanbulissa syksy oli lempivuodenaikaani. Rakastin sitä, kun helteet hiipuivat ja jaksoi taas olla. Muuten, minulla taitaa olla talviloma. Jos saan edulliset liput, saatan suhahtaa sinne!

Jael kirjoitti...

Kiva retki teillä. Teillä on jo aika kylmää mutta vihreää näkyy vielä kivasti kuvissa.Täällä oli muutama päivä jo viileää,ihanaa ,mutta kuumuus ja kosteus tuli takaisin..

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Aamut on viileitä. On vaikea nousta täkin alta. Mutta päivällä vielä lämpenee ja oikeasti kylmät on edelleen kaukana. Ehkä merikin lämmittää, sillä monen pakkasyönkin jälkeen poimin loppuja tomaatteja turvaan vielä tänäänkin. Eivät olleet vielä piloilla ollenkaan. Täytyy tunnustaa - en vaihtaisi näitä kesäkeleihin.