lauantai 22. huhtikuuta 2017

VÄHÄN HYVÄT VAI TOSI HUONOT

"Haluatko kuulla ensin tosi huonot vai vähän hyvät uutiset", kysyi mies tänään töistä palatessani. Halusin kuulla ensin ne tosi huonot. Sain 1777,77 euroa mätkyjä. Ihan totta, se oli tosi huono uutinen. Esikoinen mietti, että siinä meni se kesäloma. Minä mietin, että kiitos vaan sille verotoimiston tädille, jonka luo eritoten menin verokorttia tekemään, ettei tule yllätyksiä. Minulla oli loppuvuoden tosi pieni veroprosentti, joka tuntuikin käsittämättömältä onnenpotkulta. Mitä tästä siis opimme? Jos se kuulostaa uskomattoman hyvälle, se on uskomaton hyvä. No, entäs sitten ne vähän hyvät uutiset? Mies sai palautuksia, kokonaiset 58,89 euroa. Se oli vähän hyvä. Tosi tosi vähän.

Barcelonaa ei kyllä peruta, joten oliskos jotain uskomattoman hyviä busines-ideoita tarjolla? Ostin ässäarvan, mutta en yllättäen voittanut mitään. Perheessämme on usein mietitty keinoja säästää, joten mietitääs taas. Toivottavasti teillä muilla lottovoitto-suomalaisilla oli paremmat uutiset verotoimiston kirjekuoressa?Ilta ei kyllä ole kulunut mätkyjä märehtiessä, vaan muistoissa. Mies oli kaivannut jostakin videopätkiä menneiltä vuosilta. Voi miten olemme nauranneet tässä niitä katsoessa. Mitä ihania palleroita meillä onkaan ollut. Miten kiitollinen olen niistä vuosista. Ja toisaalta miten iloinen tästä hetkestä, jolloin palleroista on kasvannut isoja, fiksuja ja palleroita helpompia nuoria. Edellisen postauksen ystävät ovat illan aikana raportoineet kolmosen Tampere-turnauksesta. Siellä ovat olleet todistamassa kummipoikansa voittoisia hetkiä, jotka ovat olleet erittäin tervetulleita. Poika on harrastanut pari vuotta sählyä maalivahdin housuissa. Tämä kevät on joukkueella ollut yhtä tappioputkea ja motivaatio on ollut kateissa. Viime viikonloppuna päätti kuitenkin vielä jatkaa, mistä olen onnellinen ja kiitollinen. Harrastavalla nuorella on mielestäni paremmat mahdollisuudet pysyä pois hölmöilyistä. Ei ole ainakaan aikaa tehdä jatkuvasti joutavia.
Muuta mainittavaa tästä viikosta: torstaina kävimme kuopuksen kanssa kevätretkellä kuvaamassa. Kuvien perusteella näyttää kyllä enemmänkin syysretkeltä. Oli järkyttävän kylmä. Ymmärsin myös, että miksi meidän vierailla oli täällä meillä ollessaan kylmä. Keittiöön laittamani lämpömittari näyttää, että meillä sisälämpötila on sellaista 17,4 -18,3 astetta. Mietin vain, että paljonkohan täällä oli lämmintä talvella, jolloin minustakin sisällä oli kylmä? Tähän nykyiseen lämpötilaan olen tottunut ja varustautunut villasukilla. Vanha koira on oppinut uusia temppuja, sillä tällä viikolla opin virkkaamaan. Nyt syntyy kuulkaa isoäidinneliöitä tasaiseen tahtiin. Lämmikettä tulevaa talvea ajatellen:).
Sinulle toivon pelkästään tosi hyviä uutisia, lämmintä kevätsäätä ja uusia elämyksiä. On lottovoitto syntyä Suomeen. Kaikesta huolimatta. Kauan eläköön verotoimisto.

6 kommenttia:

Pepi kirjoitti...

Mätkyjä toi veroposti mullekin, maksoin pois kuleksimasta -harmittaa vaan kerran eikä sitten syksyllä taas uudestaan. Summa ei kyllä ollut ollenkaan tuota luokkaa.
Barcelonaa haaveilen minäkin, helmikuussahan peruin matkani, mutta jostain syystä aina vaan se rakas NY tuppaa sotkemaan aina ajatuksia, joten en ole toistaiseksi reissaamassa mihinkään. Katsotaan kuinka pitkälle kotimaan kesä kantaa...kunhan nyt suvaitsis ensin tulla!

Allu kirjoitti...

Me saatiin veronpalautusta, kun ei tarkoituksella merkata mitään helpotuksia verokorttiin ja maksetaan aina vähän liikaa veroja, kun on kivempi saada rahaa takaisin kuin joutua maksamaan lisää.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Voi mikä ikävä terveinen verottajalta:( pienenkin summan maksaminen harmittaa, puhumattakaan isoista!Säästää voi monesta asiasta ja pakon edessä tulee yllättävänkin vähällä toimeen, mutta jos kaikki keinot on jo käytetty ja tilanne ahdistaa, ei paljoa naurata.Minulla tuntuu verotus olevan kohdillaan, ja saan pikku pikku palautuksen.Mukavaa alkavaa ja toivottavasti lämpenevää viikkoa!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Pepi: Minä yritän vielä edes joitakin ropoja saada vähennettyä tuosta kamalasta summasta ja taidan sitten myös vaan maksaa koko roskan pois. Meillä on onneksi sellainen pieni hätävara-raha, joka tämän maksamisen jälkeen on sitten minipieni hätävara-raha…. Voihan kekkula. Barcelona on ollut haavelistalla pitkään, joten sinne mennään vaikka mikä olisi.

Allu: Tänäkin vuonna tuli minulle aika pieni prosentti, nostin sitä itse neljällä. Saas nähä, että riittikö sekään, kun näyttää veroviraston arviot heittävän näin häränpyllyä. Olisi tosiaan kivempi ollut saada kun maksaa. Viime vuonna saatiin aika hyvin takaisin ja se oli jouluksi juuri niin tarpeen.

Carola: Verokarhu tuntuu aika häijyltä tyypiltä.Säästäminen ei ole helppoa, kun joka kuukausi tulee aina jotakin yllättävää rahareikää, johon ei ole osannut varautua. Ärsyttävää. Mutta eihän se auta, kun yrittää taas.

Jael kirjoitti...

Mätkyt on kurja yllätys,olen itsekin kokenut sen karvaan yllätyksen. Joten tsemppejä.
Hieman syksyisen näköistä tosianakin,toivottavasti pian jo vihertää.Teillä oli kylmää,ja täällä oli järkyttävän kuuma viikonloppu,joka vei puhdit pois. Mutta tuo teidän sisälämpötila;se on se minun unelmasisälämpötilani,jota täällä löydän talvella,ja paljon sen allekin.Nyt on jo lämpimämpää,,,

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Olen ehkä joskus aiemmin maksanut jotain kymppejä tms. Tuntuu käsittämättömältä, että miten näin pienillä tuloilla voi tuollaisia mätkyjä edes saada aikaiseksi??? Minä olen viileän sisäilman kannattaja, terveellisempää niin. Vaatetta vaan lisää päälle, jos palelee. Ja ainahan voi laittaa tulen takkaan. Tai lämmittää saunan.